Всичко за пералните машини

Вградена пералня / сушилня

вградена сушилняСъвременният потребител е много настроен и взискателен. Често той иска да извлече максимална полза от придобития „домашен асистент“. Може би в резултат на влиянието на такива клиенти върху светлината се появиха вградени перални машини с автоматично сушене. На пръв поглед нищо особено, но всъщност технологично доста трудно да натъпчеш голям барабан в специфичен и доста компактен корпус на вградена шайба и дори със сушене.

Трябва да се отбележи, че не всички производители са се справили с тази задача, следователно в момента не е толкова лесно да намерите перални машини с такива характеристики. В тази статия ние не само ще оценим професионално предимствата и недостатъците на вградените перални машини със сушилня, но и ще прегледаме най-добрите модели. Надяваме се да намерите тази информация полезна!

Напълно или частично вдлъбнато?

За да изясним веднага, отбелязваме, че в тази статия ще говорим за вградени перални машини с предно зареждане и функция за сушене. По принцип в света има модели перални машини с вертикално зареждане и възможност за вграждане, но те са малко, тъй като местоположението на люка за зареждане на такива „домашни помощници“ няма това вграждане.

За разлика от това, пералната машина за предно зареждане и сушене е много подходяща за монтаж. Дори онези модели, които нямат конкретна предна част и подвижен горен капак, могат да бъдат поставени в шкаф или под плот, какво можем да кажем за шайби, специално пригодени за монтаж.

Пералните машини за предно зареждане и сушене, както и други, могат условно да бъдат разделени на три вида:

 • напълно вдлъбнати - с конкретна предна част с панти, така че вратите и долната част вдлъбнати назад могат да бъдат окачени;
 • частично вдлъбнати - модели, които по правило имат подвижен горен капак или всякакви други елементи, показващи, че пералнята може да бъде вградена в мебели;
 • не са вградени - това са автономни перални машини с големи размери,

Производителят при производството на самостоятелно стоящи машини със сушилни не разчиташе на интегрирането на такова оборудване в мебелите, но това не означава, че тази операция е невъзможна.

Предимства и недостатъци

машина в интериораВградената пералня със сушилня съчетава две основни предимства: пълен цикъл на грижа за прането и компактно дискретно поставяне на оборудване някъде в мебела. В името на тези предимства потребителят е готов да плати доста много пари, но заслужава ли си това. За да разберете това, трябва да разберете какви недостатъци има една техника, която е в състояние да задоволи вкуса на най-взискателния потребител?

 1. Основният недостатък е техническата сложност. В сравнително малък случай производителите са склонни да препълнят доста части, разположени близо една до друга, което може да доведе до неприятни последици по време на работа, при условие че машината вибрира по време на цикъла на въртене.
 2. Освобождаване на пространство вътре в тялото чрез противотежести. В резултат на това в такива машини са инсталирани малки и доста леки противотежести, които слабо затихват вибрациите. Вибрациите, както посочихме по-горе, са вредни за всички части на машината.

В скъпите вградени перални машини сушилнята може да инсталира чугунени противотежести, те са тежки и заемат малко място. Производителите на такова оборудване обаче все още не са прибягнали до такава практика, като предпочитат да намалят максимално пазарната стойност на модела за пране.

 1. По време на изпълнението на програмата за сушене е препоръчително да се предотврати прегряване на тялото на пералната машина, за да се избегнат повреди на чувствителните към температурата части. Стените на мебелите, в които е вграден моделът на пералнята със сушилня, пречат на нормалния топлопренос на тялото му, което в никакъв случай не е нежелателно, въпреки че в повечето случаи не е фатално.

Преглед на модела

Е, стигнахме до „връхната точка“ на нашата публикация на преглед на вградени перални със сушилня. Който все още не е решил вида на зареждане на бъдещия "помощник", но знае със сигурност, че е необходим модел със сушене, можете да видите статията на нашия сайт Сушилни за горно зареждане и пране, Това е систематичен и изчерпателен преглед, благодарение на който ще научите много за пералните машини с вградена функция за сушене, но се върнете към нашия преглед.

Bosch WKD28540OE. Чудесен пример за напълно интегрирана машина за предно зареждане и сушене. На предната част има крепежни елементи за дясна и лява панта. Характеристиките на машината са впечатляващи: 18 програми за пране, максимално въртене на барабана с 1400 об / мин, електронно управление, 6 кг товар по време на миене и 4 кг по време на сушене, пълна защита срещу течове. Размери WxDxH - 60 x 58 x 82 cm. Колата се произвежда под немската марка, но се произвежда в Китай. Това струва такова "чудо на технологиите" 1220 долара.

Bosch-wkd28540oe

Hotpoint-Ariston CAWD1297. Моделът е специално проектиран за хора със средни доходи. Характеристиките й са по-прости, няма дисплей и има по-малко програми за миене, но по отношение на функционалността тази пералня не е много по-ниска от „колегата“ от Bosch. Тя има 7 кг товар и машина може да изсуши 5 кг пране наведнъж. Завъртане до 1200 оборота в минута, пълна защита срещу течове, деца и разпенване. Според потребителите на услугата Yandex Market машината е доста надеждна, обаче продажбите й не са големи, така че трябва да бъдете критични към тези данни. Цената на модела е атрактивна - 635 долара.

HOTPOINT-ARISTON-cawd1297

Kuppersbusch IWT1466.0 W. Много скъп вграден модел със сушилня и посредствено изпълнение. Обикновено клиентите очакват най-висококачественото оборудване от Kuppersbusch, но единиците ще могат да доплащат за допълнителните 1500 долара. В барабана на машината има 6 кг пране, докато 3 кг могат да изсъхнат. Скорост на барабана 1400 об / мин. Точните размери са 60х58х82 см. Ценовият етикет е 2590 долара.

Kuppersbusch-iwt14660-w

На такава забранителна цена моделът няма пълна защита срещу течове, което е доста странно, тъй като марката е развита до краен предел.

Beko WDI85143. Напълно нова напълно вградена пералня през 2016 г., обявена от производителя. Машината има впечатляващи характеристики и сравнително ниска цена. Важно предимство на модела е неговата относителна надеждност и поддържане. Сред минусите може да се отбележи само частична защита срещу течове, но, както се казва, за такива пари можете да търпите. Цената е 680 долара. Характеристики:

 • цифров дисплей и сензорно управление;
 • вместимост на барабана 8 кг;
 • скорост на въртене 1400 об / мин;
 • умее да суши 5 кг пране наведнъж;
 • 16 внимателно подбрани програми за пране;
 • нивото на шума е едно от най-ниските сред автомобилите от този клас.

BEKO-WDI-85143

Electrolux EWX147410W. Друга доста солидна вградена челна сушилня със сушилня с барабан от 7 кг и сушене от 4 кг. Добрият дисплей и интелигентните контроли правят миенето лесно и приятно. Можете да навиете нещата със скорост до 1400 оборота, което е дори повече от необходимото при нормални условия. Избрани са 14 програми за измиване, за да не се уморите да експериментирате, а защитата от деца, пяна и дисбаланс ще гарантира безопасна работа. Размери ШхДхВ - 60х55х82 см. Цената на модела е около 825 долара.

ELECTROLUX-EWX-147410-w

В заключение, ако търсите добре в Интернет, можете да намерите много модели перални машини с предно зареждане и сушене, но не всеки може да ги купи, защото такива модели са поне два пъти по-скъпи. Имайте добър избор!

   

1 коментар на читателя

 1. Граватар Мила Мила:

  Така че определено съм видял Hotpoint с приятел! След него се запалих и си купих вградена шайба, хареса ми как изглежда. Плюс това в сегашната ми пишеща машина няма сушене, но бих искал.

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини