Всичко за пералните машини

Вградени съдомиялни машини Corting

вграден кортингПродавачите много обичат да говорят за това колко добро е немското Corting оборудване, забравяйки, че немският език е само марка тук. Съдомиялните машини се сглобяват в Китай от китайски компоненти, така че с право могат да бъдат наречени „чисти китайски“. Това, разбира се, не означава, че вградените съдомиялни машини Korting са лоши, освен това някои модели изискват от специалистите да обърнат специално внимание и определено ще направим това в нашата публикация днес.

Плюсове на тази техника

Запознаването с миялната машина е най-добре да започнете, като вземете предвид нейните предимства. Това е традиция. И тъй като почитаме традициите, решихме незабавно да изброим тези предимства.

 1. Почти всички модели имат впечатляващ набор от програми, за разлика от напр. миялна машина.
 2. Кортинг машините имат добре обмислени перални камери, в които се поставят чинии с почти всякакъв размер.
 3. Вместо две дюзи, като повечето други машини, Corting има три.

Три пулверизатора значително подобряват качеството на мивката и помагат на водата да достигне дори до недостъпни места.

 1. Corting има отлични трансформиращи се кошници, които позволяват сгъване както на най-обикновените, така и на нестандартните чинии.
 2. Повечето автомобили имат впечатляващ набор от функции, сред които са: режим на забавено стартиране, сензор, който контролира чистотата на водата, най-новата система за защита от изтичане на вода.

Изглежда не е нищо свръхестествено, но всъщност не става въпрос за елитна техника, а за бюджетна кола, максимум от среден клас със съответната цена. Затова не е нужно да чакате контролни функции, използвайки тези смартфони от тези автомобили, и това е безполезно. Съдомиялната машина трябва да е „кухненски работник“, а не новомодно приспособление от семейството на ябълките!

Кортинг KDI 60165

Нека започнем прегледа с лидера, според потребители и експерти, и в същото време лидерът по брой продажби през миналата година, Korting KDI 60165. Оборудването не е най-простото, но е доста надеждно и евтино. Днес той може да бъде закупен за 500 долара, което се вписва в бюджетния ценови диапазон. Моделът е вграден, в камерата за миене, освен кошници, се поставят 14 комплекта чинии. Има екран, на който се показва информация за потребителя.

Моделът не е супер икономичен, но изразходва вода в разумни граници - не повече от 11 литра на цикъл. Мие съдовете доста старателно, по стандартната програма прекарва малко повече от 3 часа на мивката. Шумът не е много силен (47 dB).

По-специално бих искал да отбележа наличието на осем програми за миене и ограничен режим на зареждане, при който можете значително да спестите ресурси, при условие че има малко ястия. Към всичко това производителят добави среден пакет от функции под формата:

 • система за индикация на лъча на пода;
 • пълна защита срещу изтичане на вода;
 • бокс за капсули и таблетки;
 • комплект крушки на кутията със сол и отделението за помощ за изплакване.

Кортинг KDI 60165

Машините за кортинг имат много силни кошници, които имат необичайна конфигурация, удобна при зареждане на чинии. Има и необичайна тава за лъжици и вилици, както и подобрен държач за чаши със силиконови дюзи.

Кортинг KDI 60175

Този модел на съдомиялни машини Korting е на по-висока еволюционна стъпка от предишния, но това не означава, че е много по-добър. Да започнем с цената. Ако моделът 65 може да бъде закупен за 500 долара, тогава за Korting KDI 60175 ще трябва да платите не по-малко от 550 долара. Защо този модел е по-добър от горния?

 1. Той има всички качества на Korting KDI 60165, с изключение на частично изтегляне.
 2. С абсолютно същото максимално натоварване, той изразходва само 10 литра вода.
 3. Работи много по-тихо, ако Korting KDI 60165 произвежда 47 dB, тогава този модел е не повече от 44 dB.

Всъщност дори няколко dB разлика могат да бъдат много забележими.

 1. Пакетът от допълнителни функции леко се разшири благодарение на режима "Детски ястия". Същността му е в специална хипоалергенна обработка на детски ястия.След това лечение можете спокойно да пиете и храните дете, страдащо от алергия към перилни препарати, няма да има проблеми.

Кортинг KDI 60175

Korting KDI 45130

Една от най-добрите и между другото много евтини съдомиялни машини на марката Korting с ширина на кутията 45 см. Характеристиките й едва ли ще впечатлят модерен развален купувач, но наистина си струва да се обърне внимание. Машината може да побере 10 комплекта ястия, но всъщност броят на комплектите е леко подценен. Опитните потребители твърдят, че те подреждат 12 комплекта и всичко е перфектно измито. Korting KDI 45130 няма дисплей, но неговият контролен модул е ​​доста модерен, високопроизводителен.

За един цикъл машината харчи 12 литра вода, което е доста много, като се има предвид, че нейните колеги в пълен размер успяват да измият 14 комплекта от десет литра. Нивото на шума също е сравнително голямо, но не надвишава средната стойност от 50 dB, което също е добра новина. В паметта на контролния модул има 6 програми за миене, четиристепенен термистор и режим на непълно зареждане на кошници. Наборът от функции не е лош. Има таймер за забавяне на стартирането, частична защита срещу изтичане на вода, кутия за продукти 3 в 1 и мелодия за завършване на цикъла на измиване.

Korting KDI 45130

Кошниците на тази машина са здрави и просторни, а вътрешността на камерата за миене от неръждаема стомана допринася за свободното разположение на кошниците и таблата. Такава техника струва около 380 долара, без отстъпките.

Korting KDI 4575

Цената на този модел е около 540 долара, но според нас цената е малко надценена. Обяснете защо мислим така. Това е тесен модел, който побира 10 комплекта ястия. Тя има доста примитивен дисплей и няма защита срещу намесата на деца, но перфектно прави съдовете и изразходва само 10 литра вода. Доходността не е рекорд, но все пак.

В арсенала на модела вече има 9 програми за измиване. Тук дори пералнята ще завижда. Съществува и режим на непълно зареждане, което е напълно ненужно при такава малка консумация на вода. Този модел не може да се нарече тих, тъй като по време на работа той издава шум до 49 dB, но това не е най-големият проблем. Специалистите съветват да окачите по-плътна звукоизолация върху вградените съдомиялни машини. В този случай нивото на шума може лесно да се намали до 35 или дори 30 dB. Всичко по-горе е допълнено от стандартен набор от функции, нищо свръхестествено. Така че защо да плащате толкова пари? И ние плащаме за качество.

Korting KDI 4575

Рецензии на собственици

Алексей, Саратов

За пореден път съм убеден, че е безполезно да се свързвате с продавачи с всякакви въпроси. Помоли ме да покажа добри немски съдомиялни машини от евтина серия и ми даде кортинг. Пристигна вкъщи, прочете надписите на кутията и разбра, че Китай е влязъл в мен. Не взех обратно пишещата машина, но въпреки това за тези пари е трудно да се намери европейско оборудване за монтаж. Моят Korting KDI 45130 оре вече една година и нищо, всичко е наред. Мие чинии не с пет точки, а със солидна четворка.

Алиса, Москва

Наскоро смених трагично загиналата миялна машина на Bosch на Korting KDI 60165. Изключително съм доволен, че няма проблеми с нея. Веднъж се озари с фрагменти от счупена чаша, но съпругът ми успя да почисти всичко за 10 минути. По принцип тя има примитивен дизайн, а съпругът й "златни ръце", поправете го, ако това. По отношение на параметрите, тя напълно ме устройваше, а цената като цяло е супер супер, дори не ми се е налагало да вземам заем, купих го от заплата.

Джулия, Хабаровск

Преди около година и половина те се сдобиха с Korting KDI 60175. Впечатлението е смесено. Машината се повреди за втори месец, но успяхме да се обадим на майстора от сервиза, който ремонтира всичко безплатно. Тогава машината започна да мие всичко добре, докато не се счупи отново. Този път по наша вина, филтърът беше запушен, който почистих със собствените си ръце. Това е обезпокоителна техника и много пари се харчат за прахове, но се мият добре. Имам повече оплаквания относно съдомиялните като цяло, отколкото конкретно към съдомиялната машина Korting.

Михаил, Москва

Много ми хареса да се занимавам с машината Korting KDI 4575, тя е проста и съвестна. Слагам чиниите през нощта.Тя успява да откъсне всичко, затова сутрин получавам чисти чинии. В продължение на 8 месеца тя никога не ме изпусна, „Ще плюя през лявото рамо и ще чукам на дърво“. Препоръчвам да закупите!

Както видяхме, нито една напълно интегрирана съдомиялна машина от семейство Korting не е разочаровала напълно потребителите и експертите, но няма много ентусиазирани гласове. От това можем да заключим, че Cortings са добри като „работни кончета“ в средната кухня и на тях може да се вярва напълно. В същото време няма да получите нищо особено от тази техника, тя работи със собствени пари, не по-добре!

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини