Всичко за пералните машини

Преглед на вградените съдомиялни машини 60 cm

съдомиялна 60см„Как живеех преди ?!“, възкликват щастливите собственици на съдомиялни машини. Изглежда, че се отказаха от съдомиялни, но с външния му вид всичко се променя коренно. И ако погледнете, асортиментът и броят на различните модели съдомиялни машини на пазара само нарастват, това означава само едно, стоките да са в търсенето. Съдомиялни 60 см, макар и да не са най-популярните, имат много предимства, които ще обсъдим в статията.

Видове вградени ПММ

Съдомиялни машини с широчина 60 см могат да бъдат или изцяло вградени, или частично. В зависимост от размерите, това са или пълноразмерни машини с височина 82-83 см и дълбочина 55 - 60 см, или компактни машини, които се различават от пълноразмерните по височина - 48 - 60 см.

По правило моделите в пълен размер са най-просторни, натоварването им може да бъде до 17 комплекта, средният капацитет на автомобилите е 13-15 комплекта.

Основното предимство на такива съдомиялни машини е, че можете да миете големи тигани, тигани и тави в тях. Освен това машините в пълен размер най-често имат повече програми и допълнителни функции. Що се отнася до компактните модели с ширина 60 см, те са предназначени за 6-8 комплекта. Основното им предимство е, че те изискват по-малко пространство. Хората ги вграждат дори под мивката в мивката, поради липса на други възможности за настаняване.

Немски съдомиялни машини Bosch и Siemens

Уредите на Bosch са едни от най-популярните на пазара, особено за съдомиялни машини. Всички вградени модели с ширина 60 см в зависимост от броя на режимите могат да бъдат разделени в три категории:

 1. основни модели с 3-4 програми за измиване;
 2. оптимален, с 5 програми;
 3. модерни модели с 6 до 8 режима и допълнителни функции.

Примерите за основните модели на Bosch включват съдомиялни машини с надпис SMV 30D30, SMV 47L10, SMV 48M30. Моделът Bosch SMV 30D30 е може би най-шумният сред останалите, цифрата на шума е 52 dB. За да измиете съдовете за 12 души, това ще струва 14 литра вода и 1,05 кВт / час енергия. Не можете да наречете тази кола икономична. От режимите има „икономичен“, „нормален“ и „бърз“. Има предупредителни индикатори за баланса на почистващи препарати и звуков сигнал за приключване на програмата. Но защитата от течове е само частична, което не е изненадващо за бюджетен модел.
съдомиялна 60см

Съдомиялните машини с четири програми могат да се считат за по-ефективни от тази серия. Така Bosch SMV 47L10 е проектиран за 13 комплекта чинии, а Bosch SMV 48M30 - 14. Консумацията на вода в първия е намален до 12 литра, във втория до 10. В допълнение, SMV 48M30 може да се нарече тих, тъй като нивото на шума е 46 dB. Четири програми включват: Интензивна, Бърза, Икономична и Автоматична. Благодарение на сензора за чистота на водата, машината сама избира времето за измиване и количеството почистващ препарат. Това са добри модели с цялостна система за защита. Лека разлика в техническите показатели се отразява в цената, моделът SMV 47L10 ще струва 36 хиляди рубли, а SMV 48M30 - 45 хиляди рубли.

Петорните съдомиялни машини с пет програми Bosch SMV 59T10 и Bosch SMV 59T20 работят много тихо, не надвишавайки шум от 44 dB. В този случай първият напълно изграден модел за измиване на 13 комплекта ще изразходва 9 литра вода, а вторият с вместимост 14 комплекта харчи 11 литра. И двата модела са оборудвани с пълна защита и сушене от конденз.

Обърнете внимание! В тези модели се появява режимът на предварително накисване на съдове, който ще ви позволи да миете натрупаните през деня съдове без никакви проблеми.

съдомиялна 60см
Според нас напълно интегрираният модел SMV 59T10 печели по отношение на функционалността, тъй като сред петте режима, освен автоматичните, има и „деликатен“ режим (за кристални и крехки ястия) и интензивен режим. В допълнение, функцията VarioSpeed, ако е необходимо, ще намали времето за измиване чрез увеличаване на дебита на водата. наличност топлообменник ще осигури най-доброто качество на сушене. Но всички тези на пръв поглед незначителни подобрения ще струват 89 хиляди.рубли, докато моделът SMV 59T20 струва 52 хиляди рубли. Разликата в цената е твърде забележима.

Помислете за първокласни вградени модели с разширена функционалност, например Bosch SMV 69T90 и Bosch SMI 88TS11R. И двете съдомиялни се справят ефективно с измиването на 14 комплекта чинии, изразходвайки 10 литра вода. В същото време нивото на шума на първия модел с 6 режима е 42 dB, а на втория модел с 8 режима е само 41 dB (това е минимумът, който Bosch може да направи).
миялна машина 60 см бош

Тези вградени съдомиялни машини имат не само система за защита, индикатори за почистващи препарати, време, но и други "кифлички" под формата на допълнителни функции. Така моделът SMV 69T90 има функцията HygienePlus, която се състои във факта, че в допълнение към обработката с гореща вода, съдовете се обработват с гореща пара. В модела SMI 88TS11R, в допълнение към тази функция, има и:

 • VarioSpeedPlus (намаляване на времето за измиване с 66%);
 • Допълнително изсушаване;
 • нощна програма.

И така, Bosch SMV 69T90 печели петпрограмния SMV 59T10 във всички отношения, дори и в цената. Цената му е 84 хиляди рубли. Усъвършенстваната вградена съдомиялна машина SMI 88TS11R струва около 95 хиляди рубли.

Решихме да не пренебрегваме германските вградени съдомиялни машини на Siemens, които се произвеждат под контрола на концерна Bosch. Но въпреки това те имат свои собствени характеристики.

Например, Siemens SK 76M544 е частично вградена съдомиялна машина с дисплей, монтиран на фасадата. За да измиете 6 комплекта чинии, ще ви трябват около 8 литра вода. Колата е доста тиха (45 dB), оборудвана с пълна система за защита. Предимството на модела в намалената консумация на енергия е само 0,62 kW / h. Шест програми за миене осигуряват измиване от най-висок клас, а кошница, регулируема по височина, ще улесни зареждането на различни съдове. Такава вградена машина е добре подходяща за малка кухня, с ширина 60, височината е 45,4 см, но за стилен дизайн и немско качество ще трябва да се платят 56 хиляди рубли.

Съдомиялната машина Siemens SC 76M522 е малко по-голяма от предишния модел, с ширина 60 височината е 60 см, това дава възможност за качествено измиване на съдовете за 8 души, изразходвайки 9 литра вода. Плюсът е, че дори листа за печене ще влязат в него. Моделът Siemens SC 76M522 е частично вградени мебели. По функционалност не се различава от описания по-горе модел. Цената е 58 хиляди рубли.

Siemens SN 64D070 е напълно интегрирана съдомиялна машина в пълен размер. За приблизително 140 минути чиниите за 13 души могат да се мият, като са изхарчили 12 литра вода. По технически характеристики колата е сравнима с четирипрограмни машини от Bosch. Има минус - той е малко шумен (50 dB) и консумира енергия (1,05 kW / h). Но всички основни функции, индикатори, звукови сигнали са. Системата за защита също е пълна. И с всичко това, Siemens SN 64D07 струва 36 хиляди рубли, за разлика от същия Bosch SMV 48M30 за 45 хиляди рубли.
съдомиялна 60 cm Siemens

Съдомиялни машини Hansa

Мнозина ще мислят, че вградените съдомиялни машини с ширина 60 см от китайския производител Hansa не са надеждни и ще се счупят веднага след покупката. В това има малко истина - китайската технология не е толкова надеждна, колкото немската, но няма спор, че има прилични модели, които работят няколко години. Това се отбелязва от потребителите, даваме няколко примера.

Hansa ZIM 628 EH е напълно интегрирана машина с ширина 60 см, която ще измие чинии за 14 души за 140 минути, изразходвайки 12 литра вода. Тази съдомиялна машина не може да бъде наречена шумна, тъй като шумът не надвишава 47 dB. Най-интересното - моделът има 8 програми. Можете да миете кристални и други крехки съдове. Машината може да консумира както конвенционални почистващи препарати, така и таблетки 3 в 1. Цялостната система за защита няма да се провали, ако има течове. За 24 хиляди рубли такова оборудване е просто великолепно.
Съдомиялна машина Hans 60 cm

Hansa ZIM 636 EH - този напълно интегриран модел на съдомиялната машина се различава от предишния:

 • броят на програмите - само 6;
 • защита срещу изтичане на вода - само частична;
 • забавено начално време - от 3 до 9 часа (в предишния модел от 1 до 24 часа);
 • консумация на вода - 13 л;
 • Няма краен звук
 • и съответно цената - 21 хиляди рубли.

Съдомиялни машини от Electrolux

Широка гама от вградени машини с ширина 60 см е сред уредите на марката Electrolux, това не са толкова популярни съдомиялни машини, колкото немските, но имат и собствена ниша на потребителите.

Модел Electrolux ESL 6380 RO е напълно интегрирана миялна машина с товар от 12 комплекта чинии. Тази машина предлага да се мият съдовете в един от 6 режима, ако е необходимо с предварително накисване. Колата работи тихо. Индикатори, "греда на пода", държач за очила - всичко това е там, но няма пълна защита срещу течове. И цената е доста висока 59 хиляди рубли.

Съдомиялна машина Electrolux ESL 6810 RO - също напълно интегрирана, но с най-добрите технически характеристики. По време на работа е почти неразборно, шумът е само 42 dB. Консумация на вода за 12 комплекта от 10 литра. В допълнение, изборът на програми е увеличен до 8, вътре е удобно осветление. Turbosushka ще позволи качествено да изсъхне чиниите. Този достоен модел за покупка струва само 40 хиляди рубли.
съдомиялна 60 cm Electrolux

Така че, моделите на вградени съдомиялни машини с широчина 60 см не са малко. Обмислихме само малка част от това, което предлага пазарът. По принцип това са модели от средната ценова категория, оптимални по функционалност, лесни за управление и безопасни за използване. Внимавайте при избора си, тогава покупката ще бъде радост.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини