Всичко за пералните машини

Преглед на вградените съдомиялни 45 см

съдомиялни 45 смСъвременните вградени уреди са станали много популярни поради факта, че с него в кухнята можете да създадете уникален и стилен интериор. Що се отнася до съдомиялната машина, вградената съдомиялна машина с ширина 45 см е от голямо търсене сред всички.

Тя се справя добре с миенето на съдове и в същото време се вписва в ограниченото пространство на малки кухни на съветски къщи. В тази статия ще прегледаме такива съдомиялни машини, като ги сравним според техническите характеристики и други параметри.

Характеристики на тесните съдомиялни машини

Вградените съдомиялни машини с ширина 45 см могат да бъдат само на пода. Освен това, според вида на инсталацията, те са разделени на частично вградени и напълно вградени. Втората от тях е напълно скрита зад фасадите на мебели, представляваща една-единствена композиция. Например съдомиялни: Bosch SPV53M00, Bosch SPV58M50, Hansa ZIM 428EN, Siemens SR66T099. При модели, които са частично вградени, върху предната част на кутията са монтирани контролен панел и дисплей, например:

 • Smeg PLA4525X,
 • Bosch SPI 50X95,
 • Kaiser S45U71XL,
 • Miele G4700SCI.

Всички вградени съдомиялни машини с ширина 60 и 45 см имат функция, при монтирането им под плота е необходимо да се постави метализиран филм, който ще предпази мебелите от излагане на влажен въздух.

Що се отнася до моделите, има толкова много съдомиялни машини, които са широки 45 см, че понякога е много трудно да се избере. Има само няколко десетки производители. Всички те са познати на Bosch, Siemens, Miele, Hotpoint-Ariston, Hansa, AEG, Whirlpool, Candy и малко известни Flavia, Korting, Neff, Kuppersbusch, De Dietrich, Bomann. Всеки от производителите се стреми да произведе серия от модели, които се различават по характеристики.

Точните размери на тесните вградени машини са следните: ширина 44.5-45 см, височина 81-85 см, дълбочина 54.2-62 см. Ако се интересувате от по-компактен модел с ширина 45 см, тогава такава вградена машина не съществува в природата. Компактната вградена съдомиялна машина има размери: ширина 55-60 см, височина 48-60 см, дълбочина 46-60 см. Има компактен модел 45 см, но това ще бъде свободностоящ плот.

Обърнете внимание! Фурни за печене с размери 55x60 см, не могат да се мият в тясна съдомиялна машина.

Дизайн и цвят

Цветът и дизайнът на вградената миялна машина всъщност нямат значение и какъв цвят може да бъде, ако декоративните стени на калъфа и фасадата просто липсват. Контролният панел се вижда в частично вградена съдомиялна машина, но цветът му е малко вероятно да играе роля. Има миялни машини

 • със сив контролен панел (Smeg PLA4525X, Bosch SPI 50X95, Bomann GSPE 874),
 • черен панел (Kuppersbusch IG 4407.0 GE, Kaiser S 45 E 70 XLW)
 • и бяло (Miele G 4700 SCi, De Dietrich DVY 430 WE1).
  съдомиялни 45 см

Данни за типа на двигателя и шума

Тесните съдомиялни машини, вградени в мебелите, в повечето случаи са оборудвани с двигатели, които издават шум от 55 - 48 dB по време на работа. Такива съдомиялни машини включват:

 • Bosch SPV 40E10 - 52 dB;
 • Kuppersberg GSA 489 - 48 dB;
 • Siemens SR 64M030 - 48 dB.

Разбира се, има тихи модели, които потребителите харесват повече:

 • Bosch SPV 53M00 - 46dB;
 • Bosch SPV 40E10 - 44 dB;
 • Siemens SR 66T090 - 44dB;
 • Siemens SR 66T097 - 43 dB.

За ваша информация! Моторът, монтиран в съдомиялната машина, може да бъде инвертор или четка. Смята се, че инверторът е по-надежден и по-издръжлив.

Трудно е да се каже дали има пряка зависимост между вида на двигателя и произвеждания шум. Някои хора смятат, че инверторният мотор е по-тих, но наистина ли е така, все още трябва да се докаже.

Капацитет, качество и икономичност

Преминаваме към по-важни характеристики. Колко съдомиялни могат да държат прибори? Размерите на тесните модели машини ви позволяват да поберете 9 комплекта чинии, онези модели, които са оборудвани с плъзгаща се тава за лъжици и вилици, вместо кошницата, могат да съдържат 10 комплекта, около 12 (AEG F 65402 VI). За да оптимизират поставянето на чинии вътре в машината и по този начин да я направят ергономична, производителите се опитват по всякакъв начин да надстроят контейнерите за нея.

При някои модели контейнерите имат дюзи, сгъваеми елементи, могат да се регулират по височина, но размерите са същите. Например немците в своите машини Bosch и Siemens въведоха системата Rackmatic, която позволява да се фиксира горната кутия в една от двете позиции. Разликата между тези позиции е 5 cm.В някои модели се въвежда системата Rackmatic-3, като в този случай кутията може да бъде инсталирана в три позиции с разлика във височината 2,5 см, например в съдомиялната машина Bosch SPV58M50RU.
съдомиялни 45 см

Един от компонентите на висококачественото миене на съдове е не само правилното му местоположение, но и дизайнът на рамото. Рокерските рамена са разположени в долната и горната част на съдомиялната машина. Освен това при различните модели те могат да се различават по формата и местоположението на дупките, през които навлиза вода. Най-хубавото е, че когато тези отвори имат различен диаметър и са разположени под различни ъгли, което позволява водата да попада в различни части на камерата.

Вградените съдомиялни машини от Siemens и Bosch имат двойна греда, разположена в горната част и въртяща се в различни посоки. Тази технология намали консумацията на вода с 20%, без да се нарушава качеството на измиване. В моделите Siemens SF 25M250 RU и Siemens SF 24T257 RU водата се подава последователно.

Важно! Качеството на почистващите препарати значително влияе върху качеството на измиване. Почти всички съвременни съдомиялни машини са оборудвани с тави както за конвенционални почистващи препарати, така и за 3 в 1 таблетки.

Ефективността на съдомиялната машина зависи от количеството консумирана вода и електроенергия. Има модели с ниска консумация на вода от около 7 литра (Siemens SR 64M002), но те са много малко. По принцип дебитът е 9 литра на цикъл на измиване, има модели с дебит 11 и 13 литра. По отношение на консумацията на енергия, тесните машини не са по-ниски от тези в пълен размер и имат клас A + и дори A ++. Консумацията на енергия на повечето съдомиялни машини е 0,84-0,9 кВт / ч. Обърнете внимание, че размерът на машината не влияе значително на консумацията на енергия и вода.

Функционалност и управление

Сега нека поговорим за софтуерното „пълнене“ на тесни съдомиялни машини и различни „чипове“. Броят на програмите за повечето модели е 5-6. Различните производители имат различни имена на програми, по-често тези програми включват:

 • Бързо измиване (30-40 минути);
 • Икономичен (подходящ за ястия със средно замърсяване, миенето става на 550С);
 • Нормално (всеки ден);
 • Автоматично (сензорите и сензорите автоматично определят колко мръсна е водата, броя на заредените предмети, което спестява вода и електричество);
 • интензивен;
 • Накисване или изплакване.

Деликатният режим за измиване на кристални и други съдове не е наличен при всички модели. Например в популярните модели Bosch SPV 58M50 и Siemens SR 66T090 не е така. А съдомиялната машина Smeg STA4525 или AEG F 78400 VI има деликатна програма. Новост е биопрограмата, в хода на която замърсителите се разделят под въздействието на биоактивни детергенти при ниска температура (AEG F 78400 VI и Gorenje + GDV530X).

Забележка! Съдомиялните машини от елитен клас могат да имат до 10 програми за измиване, например Gorenje + GDV530X, Smeg PLA4525X.

съдомиялна 45 смДопълнителните функции винаги са интересни, но не винаги са полезни, така че купувачите не са склонни да плащат за тях. Какви са тези функции и защо са необходими?

 • VarioSpeed ​​и VarioSpeed ​​Plus - функция, която поради по-голямата си консумация на енергия и скоростта на подаване на вода, позволява да се намали времето за измиване с 2-3 пъти, като същевременно се поддържа качеството на измиването. Тази опция се намира в автомобилите Bosch, Siemens, Neff.
 • IntensiveZone - с тази функция съдовете в долната кошница се мият по-интензивно, отколкото в горната. Това се постига благодарение на различната скорост и температура на подаването на вода към съответните зони.
 • Hygiene and Hygiene Plus - обработка на съдове с гореща вода и пара, което убива микробите и алергените. Подобна функция има в съдомиялната машина на Samsung DW50H4050BB, както и в моделите на Bosch.
 • Половин зареждане - зареждане, при което можете да напълните само една кошница с ястия, това ще спести вода, продължителността не се променя. Има половината от напълно вградените съдомиялни машини, дори и при нискотарифните модели. Отбелязваме обаче, че тази функция не се използва често, тъй като размерът на тесните машини позволява тя да бъде напълно заредена с чинии, рядко се случва, когато има много малко ястия.

Съдомиялната машина се контролира най-често от електронния контролен панел. Рядко има автомобили с тъч панел, например Samsung DMM 39 AHC. За удобство съдомиялната машина е оборудвана с малък дисплей, който показва продължителността на програмата или код на неизправност, В допълнение, панелът показва индикатори (крушки), които информират за състоянието на устройството. Краят на измиването е придружен от звуков сигнал (Bosch SPV 40E10) или червен индикатор на пода, така наречената греда (Electrolux ESL 4300 RO) или и двете едновременно (Bosch SPV 53M00).
spv50e00eu bosh контролен панел

Друга удобна функция при контролирането е забавен старт, който ви позволява да стартирате машината по всяко удобно време. При някои модели стартът се забавя за 3, 6, 9 или 12 часа (Bosch SPV 40E10, Hansa ZIM 428 EH), в някои от 1 до 24 часа (Siemens SR 66T090).

Вид сушене и безопасност

Напълно вградените и частично вградени съдомиялни машини са оборудвани с кондензация или турбосъхнене. Първият вариант се осъществява чрез изплакване на съдовете в гореща вода и постепенно охлаждането им, кондензираща пара се стича по стените в специален резервоар. Такова сушене трае достатъчно дълго, но в същото време е икономично. Турбо сушилнята е сушене с горещ въздух, подаван чрез вентилатор; по-рядко се среща например в съдомиялни машини Miele G 4700 SCi, AEG F 88410 VI.

Системата за сигурност на съдомиялната машина трябва да включва пълна защита от течове и защита срещу достъпа на децата. За да не допуснете децата да включат машината, в нея е инсталирана специална ключалка. Защитата от течове може да варира:спирка аква

 • Bosch и Siemens - Aqua-Stop;
 • Джакузи - водоустойчив;
 • Hansa има Aqua-Control;
 • Korting - Aqua-Safe;
 • AEG - Aqua-Alarm.

Важно! Ако сте харесали някакъв модел на съдомиялната машина, но има само частична защита, тогава отделно купете маркуч, който е напълно защитен от течове. По-добре да смените маркуча, отколкото да платите за наводнението.

Колко пари ви трябват?

И накрая, един от важните компоненти е цената на съдомиялните машини с ширина 45 см. Ако ги сравним с такива в пълен размер, тогава със същия набор от функции, те ще бъдат по-евтини с 5000-7000 хиляди рубли. Следните фактори влияят върху цената:

 • капацитет (брой комплекти);
 • ниво на шума, по-малко шум, толкова по-висока цена;
 • енергиен клас, колкото по-висок, толкова по-скъп;
 • брой допълнителни опции и нови технологии;
 • подреждането на кошници, колкото по-прости са кошниците, толкова по-евтино е оборудването.

За ваша информация! Наличието на топлообменник обикновено не влияе на цената на съдомиялната машина.

Ето цените на някои популярни модели, цитирани в нашия преглед, без съмнение те се променят толкова бързо, колкото цената на долар.

 • Bosch SPV53M00 - 40 хиляди рубли.
 • Miele G 4700 SCi - 110 хиляди рубли.
 • Hansa ZIM 428 EH - 23 хиляди рубли.
 • Smeg PLA4525X - 77 хиляди рубли.
 • Siemens SR 66T097 - 70 хиляди рубли.

таблица за сравнение на съдомиялни машини 45 cm

За да обобщим

Така че, разнообразието от тесни съдомиялни машини е много голямо, това са стотици модели от различни марки. Средните размери (ширина, дълбочина, височина) на такива съдомиялни машини са 45х60х82 см. Най-компактният модел има размери 44,8х55х81 см. След преглед и проучване на офертата на пазара, бихме отделили два модела на немския монтаж Bosch SPV53M00 и Siemens по функционалност и технически характеристики. SR 66T090 среден клас. Преди да купите, бихме ви посъветвали да прочетете отзиви и да видите оценка на съдомиялна машина 45 cm.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини