Всичко за пералните машини

Преглед на вградените съдомиялни машини 40 cm

съдомиялни 40 смКогато в Европа имаше бум в производството на съдомиялни машини, Съветският съюз не знаеше за съдомиялните машини за дома. Но днес, в опит да се отърват от „кухненското робство“, хората търсят най-добрите, надеждни модели, които биха могли лесно да се поберат в ограниченото пространство на малките кухни. Ето защо вградената съдомиялна машина с ширина 40-45 см стана най-популярната, за това ще говорим.

Предимствата на тесните вградени машини

Преди да изброя предимствата на тесните съдомиялни машини, бих искал да спусна някои купувачи от небето до земята. Според статистиката на Yandex много хора търсят съдомиялна машина, чиято ширина е 40 см. Явно всичко е толкова лошо в кухнята, че успяха да освободят само злополучните 40 см. Но нека бъдем реалистични за ширината на кошницата за съдове в съдомиялната машина, ако външна ширина 40? Стените на кутията също имат дебелина. По принцип просто няма такива съдомиялни машини с ширина 40 см и предно зареждане, поне на руските пазари със сигурност.

Интересно! Има съдомиялна машина, чиито размери са: ширина 40,4 см, височина 53,5 см и дълбочина 52 см, тя е напълно вградена машина за горно зареждане Ardo ME 5661, но тя не се продава отдавна. Един вид.

Съдомиялна машина ArdoИ така, най-малката вградена съдомиялна машина има ширина 44,5 см, но най-често ширината е 45 см. В сравнение с пълноразмерните модели те са с 15 см по-тесни. И това им дава следните предимства:

  • такава съдомиялна машина може да бъде инсталирана дори в малка кухня, ако правилно организирате пространството;
  • капацитетът не надвишава 11 комплекта, по-често има машини с товар от 9 комплекта и това е напълно достатъчно за семейство от 3-5 души, няма да се налага да натрупвате чинии;
  • тесен вграден модел струва малко по-евтино от този в пълен размер.

Недостатъците на тесните съдомиялни машини

Тесните съдомиялни машини обаче имат няколко недостатъка, които не могат да бъдат определени на пръв поглед. Ето защо недостатъците на такива машини са тези, които вече ги използват. Какво трябва да помислите, преди да купите 45 см вградена съдомиялна машина.

  • Представете си всичките си ястия, каква форма чаши, чинии, чаши се използват всеки ден. Възможно е да не използвате чинии за супа, вместо тях предпочитате дълбоки купи, които заемат повече място в колата, тъй като е трудно да ги поставите настрани. Оттук идва изводът, че когато зареждате 9 комплекта, в действителност ще сложите чиниите само за 4 души. В противен случай трябва да смените чиниите, а това е допълнителен разход.
  • Сравнете също размерите на тиганите и тенджерите с размерите на резервоара за съдомиялна машина. Много често потребителите казват, че не се вписват.
  • Друг минус на тесните модели е функционалността. По правило моделите в пълен размер имат повече функции и допълнителни функции. Не всички от тези функции обаче са важни, някой изобщо не ги използва.

Както можете да видите, вградените съдомиялни машини имат както плюсове, така и минуси. Трябва внимателно да претегляте всичко относно вашите нужди, а не мнението на непознати и тогава изборът ще бъде съзнателен и успешен.

Популярни модели: Преглед

И по традиция даваме няколко примера за модели на тесни вградени съдомиялни машини.

BOSCH SPV 40 E40RU - е най-продаваната съдомиялна машина за 2013 г. според статистиката на Eldorado. С компактни размери тази машина ще измие качествено съдове за 9 души, правейки това доста тихо благодарение на многоетапната звукоизолация. Можете да включите машината по всяко удобно време, тъй като тя има вграден таймер за забавяне. Машината е оборудвана топлообменник, което позволява без негативни последици да миете чинии от деликатен материал и да се наслаждавате на сухи чинии на изхода.
BOSCH SPV 40 E40RU

Bosch SPV58M50RU е друг добре продаден модел на германския монтаж.В тази машина кошниците са доста подвижни, защото могат да се пренареждат по височина, а също така имат и сгъваеми елементи. Контейнерът за прибори е направен под формата на отделна прибираща се тава, а не под формата на кошница, което също е много удобно. Цялостната система за защита го прави безопасен от течове и малки деца. В допълнение, моделът е оборудван със заключване на ServoSchloss, което дава сигнал, ако вратата не е плътно затворена. По принцип тази вградена миялна машина е отлична по отношение на техническите характеристики, но в сравнение с предишния модел струва 2 пъти по-скъпо, около 50 хиляди рубли.
Bosch SPV58M50RU

Siemens SR 65M035 - съдомиялна машина, вградена в мебели, която съчетава оптимална цена и качество. Зареждайте до 9 комплекта съдове, докато консумацията на вода е само 8 литра, плюс машини с намалена консумация на енергия и ниво на шум. Благодарение на функцията VarioSpeed ​​Plus има ускорен режим на пране, има и нощен режим. „Трикът“ на този модел е наличието на осветление вътре в камерата. Като цяло, немско качество на достъпна цена, само 37 хиляди рубли.
Siemens SR 65M035

Korting KDI 4575 - тази миялна машина, въпреки че е направена в Китай, има положителни отзиви. По технически характеристики той не е по-нисък от „германците“, защото изпира 10 комплекта, използвайки една от шест програми. Защита Aqua Control осигурява само частична защита срещу течове, това е минус. Но тази вградена машина е оборудвана с турбо сушилня. Има индикатори за края на перилните препарати, звуков сигнал за завършване на измиването и светлина на резервоара. И за такъв пакет трябва да платите 31 хиляди рубли.
Korting KDI 4575

В заключение отбелязваме, че моделите на вградени тесни съдомиялни машини са най-вече, защото те са в голямо търсене. Обмислихме само тези, които попадат в средната ценова категория. Но има тесни премиум модели, оборудвани с най-новите технологии, чиято цена е от 70 хиляди и повече. И не забравяйте, че ширината на който и да е от тях е не по-малка от 44,5 cm.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини