Всичко за пералните машини

Вградени и незастроени съдомиялни машини - каква е разликата?

вградени и свободно стоящи съдомиялни машиниКупуването на съдомиялна машина е сериозен въпрос и избирането сред огромния брой модели този, който ще отговаря на всички желани параметри, не е толкова прост, особено за неподготвен купувач. Всички съдомиялни машини се различават не само по размери, но и по способността да бъдат вградени в мебели и затова те са:

 • напълно интегрирана
 • частично вдлъбнати и
 • не-вкарва.

Каква е разликата между всички тези съдомиялни, трябва да разберете, да разберете какви са техните плюсове и минуси и едва след това да заключите коя е по-подходяща за вас.

Напълно интегрирани съдомиялни машини

Напълно интегрирана миялна машина е машина, която е инсталирана в ниша в кухнята, горната част е покрита с плот, а на вратата й е окачена фасада от същия материал, както мебелите. Когато вратата на колата се затвори, не всеки може да разбере, че зад нея има съдомиялна машина, а не обикновен шкаф. Това е цялата разлика между вградена и не вградена съдомиялна машина. Конструктивните характеристики на този тип миялна машина определят неговите предимства:

 • създаване на цялостен и модерен дизайн на кухненските помещения;
 • скритото местоположение на машината я прави безопасна за деца;
 • напълно вградените съдомиялни машини работят малко по-тихо от свободно стоящите модели, но според нас това е субективното мнение на потребителите, тъй като декларираното ниво на шум в машините е същото.

От недостатъците на напълно вградения модел можем само да отбележим, че той не може да бъде поставен никъде в кухнята, той трябва да бъде вписан в мебелите. Първо, тъй като вградените уреди нямат декоративни странични панели, второ, без окачване на фасадата на вратата, тя може да не е фиксирана в отворено положение или да се отваря плътно, Следователно, на въпроса дали е възможно да се постави такава машина отделно, бихме отговорили - не, това не е разумно.

За ваша информация! Със същите характеристики напълно изградените модели са малко по-скъпи от свободно стоящите автомобили от същата марка.

Напълно интегрираните съдомиялни машини могат да имат различни размери:

 • 55x45x50 (WxDxH) cm - това са компактни модели с капацитет до 6 комплекта;
 • 45x60x82 (WxDxH) cm - това са тесни модели с капацитет до 11 комплекта;
 • 60x60x82 (WxDxH) cm - това са модели в пълен размер с капацитет до 17 комплекта.

Ето няколко примера за напълно интегрирани съдомиялни машини:

BOSCH SMV50E10RU е немска миялна машина с пълен размер с капацитет от 13 места. Снабден с пет програми за измиване, има предварително изплакване. Има пълна защита срещу течове, нивото на шума не надвишава 48 dB. Размерите (ШхДхВ) са 60х55х82 см. Средната цена е 50 хиляди рубли.

BOSCH SMV50E10RU

BOSCH SPV 53M 20RU - тясна немска съдомиялна машина с капацитет 9 комплекта. В него, както и в предишния модел, са вградени 5 програми за пране и пълна защита срещу течове. Определянето на края на измиването се извършва от лъча на пода. Нивото на шума е само 46 dB. размери (WxDxH) - 45x57x82 см. Отличен модел за малка кухня за 37 хиляди рубли.

BOSCH SPV 53M 20RU

Flavia CI 55 HAVANA - компактна миялна машина, напълно интегрирана в мебелите, има товар от 6 комплекта. В него са вградени 7 програми и частична защита от течове. Има специален държач за очила. Размерите (ШхДхВ) са 55х50х45 см. Средната цена е 20 хиляди рубли.

Флавия CI 55 HAVANA

Частично вградени съдомиялни машини

Частично вграденият модел на съдомиялна машина се различава от напълно вградената съдомиялна машина по това, че има контролен панел, поставен в горната част на вратата. Под панела е окачена или предната част от кухненския комплект, или декоративен панел, подходящ за цвета и стила на кухнята. Някои хора обичат да поставят на показ стилно оборудване, частично вградената миялна машина е точно тази опция, когато можете да монтирате добре оборудването в мебелите, но да оставите видна врата.

Някои модели съдомиялни машини имат възможност за частична интеграция поради факта, че горният капак се почиства лесно и се затваря отгоре на плота.

Частично вградените съдомиялни машини също могат да бъдат:

 • в пълен размер;
 • тесен
 • компактна.

Като примери даваме следните модели:

Siemens SN 55M540 - съдомиялна машина в пълен размер за 13 комплекта, произведена в Германия. Снабден е с пет програми за измиване. Има програма за предварително накисване. Предлага се защита срещу течове и от деца. Ниво на шума - 46 dB, размери (WxDxH) - 59,8 × 57,3 × 81,5 см. Цена от 48 хиляди рубли.

Siemens SN 55M540

Smeg PLA4525X е тясна италианска миялна машина за 10 комплекта. В него са вградени 9 програми, има деликатно миене на крехки съдове. Машината работи много тихо, защото нивото на шума е само 44 dB. Размери (ШхДхВ) -45х57х82см. Има обаче недостатък - защитата срещу изтичане на вода е само частична при средна цена от 81 хиляди рубли на модел.

Smeg PLA4525X

BOSCH SKE52M55RU - компактна миялна машина на испанския монтаж за 6 комплекта. В него са вградени 5 програми. Има защита от деца, както и всички необходими функции, включително забавено стартиране, самопочистващ се филтър, краен звуков сигнал и други. Размерът на машината (WxDxH) е 60x50x45 см, нивото на шума е 45 dB. Средната цена е 50 хиляди рубли.

BOSCH SKE52M55RU

Неизградени съдомиялни машини

Неизградените съдомиялни машини също се наричат ​​самостоятелни. Тяхната особеност е, че може да се постави навсякъде в кухнята удобно от гледна точка на обобщаване на комуникациите. Машините от този тип отпред и отстрани имат декоративни панели, горната част също е покрита с панел.

Според техническите параметри независими съдомиялни машини не по-лошо и не по-добро от напълно интегрирано. И така, изборът на конкретен модел ще се основава на външните характеристики на съдомиялната машина. Неизградените съдомиялни машини са най-подходящи за кухня с голяма площ, когато машината може да бъде паркирана отделно от всички мебели.

За ваша информация! Невградените модели имат богата цветова палитра, сред които можете да изберете стилна и привлекателна съдомиялна машина.

Тези модели, като предишните, се предлагат в три категории: тесен, пълен размер и малък. В допълнение, всички свободно стоящи модели могат да бъдат разделени на две групи: подови (тесни и пълноразмерни) и настолни (малки). Даваме примери за няколко модела.

Bosch SMS 40D02 е съдомиялна машина в пълен размер с капацитет 12 комплекта. Той има 4 вградени режима на измиване, както и пълна защита срещу течове. Защитата от деца, за съжаление, липсва. Нивото на шума е 48 dB. Моделът е изработен в класически бял цвят. Размерите му (WxDxH) са 60x60x85 см. Това е бюджетен модел средно струва 28 хиляди рубли.

Bosch SMS 40D02

Siemens SR 26T897 е тясна миялна машина за 10 комплекта чинии. 6 режима на измиване, включително автоматична програма. Има пълна защита срещу течове и защита от деца. Декларираното ниво на шум е само 43 dB. Има допълнителна програма с ускорено миене, както и програмата Hygiene Plus, подходяща за миене на детски съдове. Размерите му (WxDxH) са 45x60x85 см. Средната цена е 48 хиляди рубли.

Siemens SR 26T897

Bosch SKS 50E11 - компактна миялна машина необичаен жълт цвят с капацитет 6 комплекта. Този модел е оборудван с пет режима на измиване и частична защита от течове. Колата е малко шумна, нивото на шума е 52 dB. Размерите (ШхДхВ) на този модел са 55х50х45 см, което ви позволява да го поставите на масата. Тя ще може да украси интериора на стаята, правейки я ярка и весела. Средната цена е 36 хиляди рубли.

Bosch SKS 50E11

Обобщавайки прегледа, подчертаваме още веднъж, че няма разлика в техническите параметри, надеждността и размерите между вградените и обикновените съдомиялни машини. Единият се различава от другия само по външни характеристики и външни структурни характеристики, например, наличието или отсъствието на специални крепежни елементи за окачване на фасадата на вратата. Ето защо, за да се даде предпочитание на определен модел, е необходимо въз основа на дизайна на кухнята.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини