Всичко за пералните машини

Какво представляват вградените компактни съдомиялни машини?

компактна миялна машинаНа нашия уебсайт не представихме нито един преглед на съдомиялни машини с различни размери, това са машини с ширина 60, 45 и 40 см, тесни и широки, вградени и независими. В тази статия решихме да поговорим повече за компактните модели, които могат да бъдат вградени в мебелите, изброяваме всичките им предимства и недостатъци. И също така сравнете характеристиките на модели от различни производители.

Какъв PMM може да се нарече компактен?

Всички съдомиялни машини, в зависимост от размера, са пълноразмерни, тесни (45 см широки) и компактни (45 до 60 см ширина и 43 см височина). Най-малката съдомиялна машина има приблизително същите размери (Ш х Ш х Г) 45x48x47 см, но това е свободно стоящ модел. Вградена машина с такъв размер не съществува.

Компактният модел, с възможност за вграждане, има следните размери:

  • Ширина от 54,5 до 60 см;
  • Височина от 41 до 60 см;
  • Дълбочина от 46 до 60 cm.

Например модел с размери (wxhxd) 55x50x43,8 cm може да се счита за компактен. Такава мини миялна машина се вписва лесно в малка кухня.

Ако моделът има размери (Ш х Г х В), например 44,8 х 55 х 81 см, тогава такъв модел не може да се нарече мини съдомиялна машина, въпреки че е доста тясна. Това сред тесните модели ли е, може да е най-малкият.

Предимства и недостатъци

Въпреки малкия си размер, мини миялна машина има както предимства, така и недостатъци. Те трябва да бъдат взети под внимание при покупката, в противен случай ще се случи, че придобиването е неуспешно. Нека започнем с предимствата на мини съдомиялните машини:

  • Първо, възможността да го въведете дори в кухня от 5,5 квадратни метра. метра, които в Русия не са малко.компактна миялна машина
  • Второ, с такава мини машина не можете да натрупвате чинии. В семейство от 4-5 души можете да миете съдовете, дори и след всяко хранене.

Що се отнася до недостатъците, според нас те превъзхождат предимствата:

  • в мини миялна машина, дори с капацитет от 6 комплекта, обемните тигани не се вписват добре, а големите листчета за печене с размери 60х50 см изобщо не влизат;
  • с такива размери моделите на известни марки компактни машини струват почти толкова, колкото тесните съдомиялни машини, а някои са по-скъпи;
  • при зареждане 2-3 пъти на ден консумацията на вода и електроенергия се увеличава, дори и да е минимална и възлиза на 7 литра и 0, 62 кВт / ч.

Така че, ние не се опитваме да ви убедим, че не трябва да вземате малка съдомиялна машина, решете сами. От една страна, това наистина ще заема малко място, например под мивката, от друга - за по-просторни ястия и за същите пари можете ли да намерите място за тесен модел?

Преглед на модела

И накрая, малък преглед на продаваните модели съдомиялни машини, които съществуват днес.

Флавия CI 55 HAVANA

Напълно вградена машина, подходяща за миене на 6 комплекта чинии и оборудвана със седем програми за миене и пет термични режима. По отношение на консумацията на вода (7 l) и електроенергията (0.61 kW / h), машината е икономична. Сред допълнителните функции са: звуков сигнал, отделение за таблети 3 в 1, индикатори и държач за очила. Минуси: частична защита и повишено ниво на шума (52 dB). Въпреки китайската сглобка, моделът има доста положителни отзиви. Цената е 22 хиляди рубли.

За ваша информация! Flavia е китайски производител, специализиран само в монтажа на съдомиялни машини.

Флавия CI 55 HAVANA

AEG F 55200 VI

Тази компактна миялна машина, напълно интегрирана в мебелите, разполага с множество съдове за 6 души. Работи много тихо, без да надвишава шум от 45 dB. За да се мият съдовете ефективно, има 5 програми, включително отделна програма за тенджери и тигани. Индикатори, забавен старт, държач за очила - всичко е налице. Само един минус - частична (по тялото) защита срещу изтичане на вода. Цената е 44 хиляди рубли.

AEG F 55200 VI

Siemens SK 76M544

Тази малка миялна машина от Германия, според отзивите, е любима сред останалите.Частично вграден в мебелите, със сребърна фасада, той подчертава модерния стил на кухнята. За измиване на шест стандартни комплекта съдове ще се изразходват 8 литра вода. Софтуерното "пълнене" на 6 режима включва деликатен режим на измиване и накисване. Наличието на сензор за чистота на водата дава възможност за автоматично конфигуриране на програмата за пране. Пълната защита от течове гарантира безопасност. А допълнителните функции на intenziZone, varioSpeedPlus (ускоряване на продължителността на цикъла), higienaPlus (хигиена), extraDry (допълнително сушене) правят измиването още по-удобно и качествено. Цената на модела е 56 хиляди рубли.

Siemens SK 76M544

Bosch SCE 52M55

Друга частично вградена съдомиялна машина от немски производители, съдържаща 8 комплекта ястия и следователно консумацията на вода е само 9 литра. Интегрирани са пет програми за миене на различни видове съдове. Този модел е малко шумен Siemens само 47 dB, но сходен по характеристики. Цената обаче е почти 60 хиляди рубли, вероятно за размери 60x50x60 cm.

Bosch SCE 52M55

Така че една малка вградена съдомиялна машина е добър избор, тя ще почисти съдовете качествено, макар и не толкова, колкото прави пълен размер или тесен модел. но компактна миялна машина - Това е по-добре от нищо, както отбелязват всички домакини, наистина помага да спестите лично време.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини