Всичко за пералните машини

Мога ли да използвам вградена съдомиялна машина, без да се налага да я инсталирам?

Възможно ли е да използвате вградената съдомиялна машина, без да я инсталиратеИма моменти, когато вече е закупена вградена съдомиялна машина, но все още няма кухненски комплект за нея. Тогава естествено възниква въпросът: възможно ли е да поставяте такава съдомиялна машина поотделно? В края на краищата вероятно има начини да използвате устройството, въпреки факта, че няма къде да го интегрирате. Ще се опитаме да отговорим обективно на този въпрос.

Проблеми с работата на неинтегрирана миялна машина

На първо място, струва си да обърнете внимание на проблемите, свързани с работата на самостоятелно вградена съдомиялна машина. Работата е там, че няма да има трудности с свързването и пускането, тъй като такъв агрегат е проектиран по същия начин като устройство, което се произвежда отделно. Но да използват, следователно, миялната машина редовно, експертите не съветват. И ето защо.

  1. Първо, просто не е естетически приятно. Изглежда малко. Но всички невзрачни вътрешности, които трябва да бъдат скрити зад фасадата (например звукоизолационен материал), ще бъдат от външната страна, което веднага ще даде на кухнята ви неприятен вид.
  2. Практически ще бъде невъзможно да отворите вратата на такава съдомиялна машина без фасада, особено ако е оборудвана с плътна пружина. В крайна сметка вградената съдомиялна машина е предназначена за фасада и врата с дръжка и без тях ще трябва да отделите много време, за да свикнете с нея.
  3. Допълнителен шум. Всяка съдомиялна машина издава доста силни звуци, но вградените съдомиялни машини са много по-лошо оборудвани със звукоизолация при изчисляването, че част от звука ще поеме слушалката. По този начин, ако работите с уреда отделно, бъдете подготвени за шум по време на неговата работа.
  4. Центробежната сила на съдомиялната машина не е толкова мощна, колкото тази на миещата машина, но все пак разклащането на вашия уред ще бъде доста добро. Това не е толкова сериозен проблем, но трябва да сте подготвени за него.

Най-хубавото нещо, разбира се, е да изчакате и да изчакате кухненските мебели, в които ще бъде вградена съдомиялната машина. Тогава няма да има притеснения и караница, всичко ще работи в стандартен режим. Но ако наистина искате да тествате устройството, помислете за горните трудности, за да използвате устройството правилно без вграждане.

Временна връзка на съдомиялна машина

Сега нека да разберем как да инсталирате вградената съдомиялна машина отделно от мебелния комплект.вграден ПМ

  1. Първо трябва да свържете дренажния маркуч към канализацията. За да направите това, можете да го свържете към част от канализацията на мивката, която от своя страна се свързва с канализационната тръба. В същото време е важно да създадете прегъване в близост до мястото на „докиране“, така че отпадъчните отпадъци да не се задържат в маркуча. В крайни случаи маркучът за източване може просто да бъде оставен в мивката.
  2. Проверете дали маркучът за източване е не повече от 1,5. В краен случай можете да оставите 2м.
  3. Сега трябва да се справите с входящия маркуч. За да го инсталирате, първо трябва да поставите специален тройник за маркуч. Извадете маркуча на смесителя от водопровода и го сменете с адаптер, изработен от месинг или бронз. Сега инсталирайте смесителя на един клон, филтъра на втория и маркуча за съдомиялна машина на третия.

Внимание! Последната стъпка е да се свържете с мрежата. За първи път можете да използвате адаптер, но когато уредът вече е вграден, той трябва да бъде свързан към извод за защита от влага, свързан към линията, защитена от машината.

Сега знаете как да работите със съдомиялната си машина, без да е необходимо да я вграждате, преди да пристигнат кухненските мебели. Изпробвайте новата техника и спрете да използвате съдовете на ръка.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини