Всичко за пералните машини

Шайба за мехурчета

Шайба за мехурчетаБързото развитие на научния и технологичен прогрес през последните десетилетия промени човешкия живот до неузнаваемост. Сега нашето съществуване е немислимо без всички изобретения, които помагат на хората в много области на тяхната дейност. Наличието на огромно разнообразие от домакински уреди е най-яркото потвърждение за това.

Но отделно внимание заслужава най-полезното и необходимо изобретение на човечеството - пералня. В днешно време е трудно да си представим съвременна домакиня, която не използва тази прекрасна техника.

Днешните производители на перални машини изпълниха пазара с голямо разнообразие от модели, които позволяват на потребителя да избере перално оборудване, което отговаря на всичките му изисквания. Но ще се съсредоточим върху най-доброто и продуктивно инженерно решение в областта на оборудването за миене, въплътено в дизайна на перални машини с въздушни мехурчета. Те с право се считат за върха на еволюцията на развитието на производството на този тип технологии.

Машини за миене на балончета

Шайба за мехурчетаТакива перални машини са отлична алтернатива на стандартните перални машини. с барабанна конструкция. Те се появиха на пазара преди повече от петнадесет години и въпреки че все още не са спечелили широка популярност на територията на страната ни, в САЩ и Азия това е най-често срещаното миещо оборудване.

Тези перални машини се характеризират с невероятно високо ниво на качество на пране и икономичен разход на енергия. Това стана възможно чрез използването на специален подход за измиване, основан на метода за обработка на бельото с въздушни мехурчета.

Технологията е такава, че в резултат на работата на мощно компресорно устройство по време на измиване, образуването на голям брой мехурчета в резервоара на пералнята. Мехурчетата механично взаимодействат с нещата, измествайки замърсяването от тях и допринасят за моменталното разтваряне на праха за пране и по-щателното измиване на прането. Този процес ви позволява да миете нещата дори в обикновена студена вода.

Стотици хиляди мехурчета създават импулсна енергия, която прониква във всеки сантиметър тъкан, побеждавайки дори и най-сложните замърсени места. И въпреки сложния технологичен процес, който протича, цялото миене отнема кратък период от време и е забележително за спестяване на вода и почистващи препарати. Всички тези положителни качества доведоха до появата на повишен интерес през последните години към тези видове перални машини.

Предимства на използването на перални машини с мехурчета

При прането на нещата се поставят специални изисквания не само за качеството на прането, но и за състоянието на измитите вещи. В обикновените перални машини много често се срещат случаи на свиване на бельо, които възникват поради неправилния избор на температурния режим на пране, прилаган върху определени видове тъкани. При пране прането взаимодейства помежду си, което води до допълнително износване на нещата. И въпреки че има деликатни режими, те често са неефективни за отстраняване на тежки замърсители, дори и при използването на добре рекламирани избелвания.

В пералните машини с въздушни мехурчета „ефектът на кипене“ се проявява във вода дори при ниска температура, като кислородът действа като основен катализатор на химичните процеси. Поради наличието на огромен брой мехурчета, между тъканите се създава защитен слой, който значително намалява триенето им една с друга.

Предимства и недостатъци на пералните машини с въздушни мехурчета

Шайба за мехурчетаОсновният и важен положителен аспект на работата на пералните машини с въздушни мехури е икономичното потребление на електроенергияпоради липсата на нагревателен елемент. Както бе споменато по-рано, има възможност за измиване със студена вода и следователно пералната машина не се нуждае от отстраняване на накип, което също е допълнителна икономия на разходи. Ако е необходимо да се използва вода с различна температура за измиване на различни видове тъкани, машините за въздушни мехурчета имат специални съединители за свързване на топла и студена вода.

По време на процеса на пране, изграден на принципа на мехурчета, които взаимодействат с тъканта, се консумира малко количество прах за пране. Такова измиване се характеризира с леко разпенване, което позволява използването на не само специален прах, предназначен за перални машини, но и обичайния за пране на ръце. Мехурчетата, образувани по време на измиване, не позволяват на тъканите да взаимодействат помежду си и със стените на резервоара. В резултат на това измиването става особено деликатно.

Нивото на шума на работеща пералня е на доста ниско ниво, което позволява миене дори през нощта. Целият цикъл на измиване отнема не повече от 50 минути, което е необичайно малък показател в сравнение с конвенционалните перални машини. Не е необходимо да свързвате пералнята към непрекъсната система за водоснабдяване, водата може да се излива просто в резервоара и това позволява използването на такива машини в селски къщи или къщи, в които няма водоснабдяване.

Определен недостатък на пералните машини за въздушни мехурчета е повишеното им търсене на вода с ниска твърдост., В много твърда вода мехурчетата се образуват малко по-зле. Трябва също да се отбележи, че по-евтините модели на такива машини може да са без функция на въртене, което също е необходимо да се обърне внимание.

Когато избирате пералня с въздушни мехурчета, трябва внимателно да изучите техническите й характеристики:

 • максимално тегло на заредено пране,
 • скорост на въртене
 • нейният размер
 • метод за зареждане на пране
 • клас за пестене на енергия.

В днешно време производители на такива перални машини са Samsung. DAEWOO. EVGO.

   

4 коментара на читателя

 1. Граватар Оксана Оксана:

  и купете къде можете да направите тази шайба за миене на балон? !!!

 2. Граватар Маша Маша:

  Страхотно измиване на този тип машини. и прането не се износва бързо. След измиване с автоматична машина, искам само това - тип въздушни мехурчета.

 3. Граватар Татяна Татяна:

  Купихме въздушен балон „Daewoo” в края на 90-те. Счупи се 2 пъти - първият път, когато канализацията не работеше, по време на ремонта взеха около 1 литър монети от отделението за източване, вторият път, когато вентилът, който задържа водата, спря да работи. Резултат 5s +

  • Граватар Майкъл Майкъл:

   Моля, отговорете къде се намира водоснабдяването на rlfgfy, как да стигнете до него, как да поправите, сега същия проблем ((

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини