Всичко за пералните машини

Вода в нова съдомиялна машина при покупка

нов PMMСитуацията е доста често срещана: докарахте от магазина нова съдомиялна машина, мокра вътре. Първата мисъл е, че сме измамени. Това е структурата на човешкия мозък, по-лесно е да се вярва в лошо, отколкото в добро. Веднага изграждаме в главата си ужасни предположения, че „подлите продавачи“ са се заговорили и продават употребявани съдомиялни машини. Аз самият, разбира се, се преструваме, че сме жертви на машинациите на висш мениджър, който, докато подреждаше стоките, ни се усмихваше сладко и той смяташе, че нещо не е наред зад нас. Спри, нека да включим здравия разум и няма да заклеймим хората, които си вършат работата добре преди време.

Откъде идва водата от магазина?

Ако машината, която току-що купихте в магазина, се оказа мокра отвътре и в резервоара за сол по принцип има вода, това изобщо не означава, че оборудването преди това е било използвано от някой. Откъде идва водата в новата миялна машина? Веднага след сглобяването, поне миялна машина, поне пералня преминават тестове за стена. Машината се задвижва безпощадно, като проверява всички необходими технически параметри. Ако всичко е нормално с оборудването, то се изважда от стойката, опакова се и се превозва, за да бъде доставено до магазина.

Според регламентите производителят не трябва да източва водата, останала след тестовете, така че машината просто идва в магазина мокра вътре. Ако машината вътре е мокра, това, от наша гледна точка, не винаги е лошо.

  1. Това може да означава, че машината наскоро беше извадена от щанда в предприятието, веднага влязохте в магазина и сте го купили точно там. Оборудването нямаше време да остане на склад и това е отлично.
  2. Това може да означава, че продавачът отговаря за своите задължения. Преди да изпрати съдомиялната машина за доставка, той я стартира и провери, въпреки че обикновено няма да получите нищо от продавачите.

Някои големи магазини за уреди са оборудвани с щандове, на които автомобилите са свързани с електричество и вода за демонстрация пред клиентите. Ако моделът ви е изваден от такава стойка и не сте били предупредени за това, може да се окаже, че е мокър.

  1. Това може да означава, че някой е купил вашата съдомиялна машина преди вас, инсталирал я и е стартирал, а след това по някаква причина е отказал да я закупи, връщайки оборудването обратно в магазина.

Последната ситуация трябва да ви предупреди, но връщането на сложни домакински уреди обратно често не е разрешено от продавачите. Ако машината е работеща и няма недостатъци, тогава продавачът няма да я приеме обратно така. Това означава, че вие ​​като добросъвестен купувач не трябва да мислите за лошото. Измамниците, разбира се, попадат сред продавачите, но влагата в съдомиялната машина изобщо не е доказателство, което би могло да посочи точно нападателите. И това е добре, по-малко нерви.

Как да разбера, че техниката не се използва?

Значи, ти донесе съдомиялна машина с вода вътре и не можеш да се успокоиш? Явно думите ни не са ви убедили наистина. Така че остава да проверите дали вашата съдомиялна машина е била в употреба преди. Когато купувате директно в магазина, това е трудно да се направи, но у дома е доста.дъното на съдомиялната машина

  1. Проверете внимателно маркуча за източване. В използваните съдомиялни машини маркучът за източване вътре е замърсен с остатъци от храна. Трудно е да се измият от там чисто, затова при внимателно изследване могат да се открият малки остатъци.
  2. Развийте и огледайте филтъра за източване, както и решетката. Целта е същата - трябва да откриете най-малките остатъци от храна и следи от мазнини. След тестове на стените, компанията пуска специална програма за почистване на машината, така че не трябва да има остатъци от храна в новата технология. Така е и с съдомиялни машини.
  3. Развийте резервоара за сол и го огледайте вътре. Ако се открие компресиран слой сол, машината работи от известно време.Ако има малко сол и тя не се компресира, тогава оборудването не е експлоатирано, а само тествано.
  4. Изключете входящия маркуч и стигнете до поточния филтър. Това е такава мрежа в основата на всмукателния клапан. Извадете мрежата и проверете. Новата машина е абсолютно чиста, защото компанията използва специално подготвена технологична вода за тестване. В тази вода няма примеси, което означава, че нищо не се утаява в мрежата. Може ли да има варовик върху поточния филтър на нова машина? Разбира се, че не, ако мрежата е мръсна, това означава, че сте продали употребявано оборудване и трябва да напишете жалба до магазина.

Никой не отменя стандартната проверка на опаковката и тялото на машината. Ако по кутията има малки щети, а кутията очевидно е била отворена по-рано, това е допълнително доказателство в полза на версията на използвания продукт. Като цяло бъдете бдителни, но не стигматизирайте продавача преди време. Първо съберете доказателства и след това го заявете в устно или писмено искане. Ако си поставите цел, можете да "докарате до чистата вода" дори и най-хитрия измамник.

Така че, ако откриете, че водата е изтекла от чисто нова съдомиялна машина, не бързайте да мислите за лошото. Може би водата остана след тестовете в предприятието, където беше събрана машината. Въпреки това няма да е излишно да проверите, още повече, че не е трудно да го направите. Успех!

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини