Всичко за пералните машини

Тава за прах за течност в пералня LG

течаща тава в SM LGПералните машини на LG имат недостатъци, един от които ще обсъдя в тази статия. В процеса на тяхното използване често възниква такъв дефект - вода отделя от отделението за прах на пералнята. Можете сами да се справите с този проблем, без да прибягвате до външна помощ. Не е трудно, краткотрайно и не изисква специални умения и знания или специална квалификация. Свързването с обслужването на клиенти в такава ситуация ще струва доста стотинки, така че за да спестим, ще направим всичко сами безплатно.

Причини за повреда

Преди да ремонтирате автомобил, трябва да разберете причината за проблема и да го локализирате. Изтичането от приемника за прах на пералната машина може да е производствен дефект или да възникне с течение на времето от абразия на определени части. Изтичането може да възникне на различни места, а именно:

  1. Периметърът на таблата в докинг областта на горната и долната му част. За да стане ясно, веднага ще направя резервация: тавата е частта, в която е поставен контейнерът за прах за пране или гел. Ето неговите стави и течове.
  2. В областта на докиране на тавата с фасадата на машината.
  3. Дупка над контейнера, в който се зарежда прахът. Това се случва, защото прибиращата се част по време на употреба се смила с времето, или по-скоро елементите, които го държат притиснат до горната част на тавата, се износват.
  4. Гофриран маркуч от гума, върху който прахът се измива от тавата в барабана.

Тук има една особеност. Тази гофрирана тръба е разположена така, че долната й част се плъзга по протежение на балансиращия камък и се трие върху нея и така се образува дупка. Възможно е това да е направено нарочно.

Днес много производители, опитвайки се да увеличат паричния поток, се стремят да гарантират, че техните продукти се износват веднага след гаранционния срок. И трябваше да бъдат ремонтирани или закупени нови. Какво искаш? Това е бизнес!

Какво е необходимо за ремонт?

Преди да пристъпим директно към ремонта, ще подготвим всичко, което може да се наложи. Нищо специално не е необходимо. Обикновено всичко, което трябва, е във всеки дом. Ще ви трябват следните инструменти:

  • плоски и напречни отвертки;
  • клещи;
  • файл;
  • ножовка за метал.

Освен това ще ви трябва силиконов уплътнител или автомобилен уплътнител. Може да се нуждаете и от нова тава, защото не винаги и не всичко може да бъде поправено, случва се, че трябва да я смените. Но те не трябва да се запасяват, по-добре е да разберете дали има нужда от това или дали старата може да бъде ремонтирана.

Дефект ремонт

Първо, опитайте се да определите къде изтича тавата. Но не се обезсърчавайте, ако не можете веднага да разберете къде е станало изтичането на тавата. Със сигурност ще разберете, когато разглобите машината.

Отваряме отделението за прах, натискаме върху централната клетка и изваждаме чекмеджето. Използвайте отвертка Phillips, за да развиете винтовете, върху които е прикрепена таблата. Сега нека покрием машината. На задната стена намираме винтовете, които я държат, и ги развиваме със същата отвертка Phillips.

издърпайте тавата от СМ

Важно! Не бързайте да сваляте капака. Първо го изместваме, както е показано на снимката. И едва тогава вдигаме.

Премахване на капака в CM G

Капакът беше отворен. Сега извадете маркучите, идващи от тавата (има 4 от тях). Виждат се само 2 маркуча наведнъж, през които влиза вода, прикрепена към гърба на тавата. Друг, за вентилиране, е монтиран отдясно, също не е трудно да се намери. Четвъртият маркуч, дебела гофрирана тръба, ще видите от лявата страна, леко премествайки тавата надясно. След това се търка върху камък.

маркучи от таблата в SM LG

За да свалите маркучите, използвайте клещи, за да избутате обратно скобите, след което тръбите могат лесно да се свалят. След това изтласкваме самата табла. Внимателно огледайте всички отстранени части. Ако някъде има котлен камък, премахваме го с вода и почистващ препарат, това ще позволи на машината да работи по-дълго.

Ако дебелия маркуч е износен, той ще трябва да бъде поръчан в сервиза. Не можете да го поправите сами. За да не се случи това отново, майсторите съветват да залепите камъка с дебел слой целофан или мека пластмаса в зоната на контакт с маркуча. След това е по-добре да запълните това място с уплътнител, така че структурата да се държи по-добре. Сега отваряме отделението, като развиваме скобите с плоска отвертка за обработка на фугите. След като отворим отделението, разсипваме шевовете с уплътнител, за да премахнем течовете.

След всички тези процедури ние сглобяваме машината в обратен ред. Още един съвет. Подравнете машината така, че да стои точно изправена, като използвате ниво. Или поне премахнете пристрастията напред. Тези прости стъпки също могат да помогнат да се отървете от течове.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини