Всичко за пералните машини

Как да включите пералнята на LG?

Как да включите пералнята на LGВсеки модел пералня се характеризира с индивидуални характеристики. По принцип няма нищо сложно в използването на оборудването. Един начинаещ трябва внимателно да проучи инструкциите за употреба и да разбере принципа на работа на устройството. Човек, който вече се е занимавал с картечници, може да се справи с пускането на пералня дори на друга марка без никакви проблеми. За да предупредим потребителите от досадни грешки, ще анализираме основите на управлението на оборудването, ще ви кажем как да включите пералнята LG и да активирате желания режим на пране.

Първоначално изстрелване

Важно е да стартирате шайбата правилно за първи път след покупката. Преди да включите пералнята, уверете се, че комуникациите са свързани надеждно и няма транспортни болтове вътре в корпуса. След като проверите дали оборудването е готово за употреба, отворете вратата на люка и заредете прането в барабана. След това натиснете мрежовия клавиш, инсталирайте желаната програма и използвайте бутона "Старт".

Много експерти препоръчват първо да стартирате машината на празен ход (с празен барабан), това ще избегне появата на неприятна миризма от нещата.

Основната задача на потребителя по време на първия процес на миене е да се увери, че оборудването правилно събира / оттича вода, не излъчва външен шум и др. съответния код на неизправноствсяко отделение за прах е проектирано за нещо

След като заредите прането в барабана, трябва да започнете да пълните праха в специално отделение - дозатора. Разширете платформата и заредете правилното количество почистващ препарат в съответната секция. Обърнете внимание на отделенията, всяко от тях е проектирано за специфичен състав - прах или балсам за изплакване.

Дозировката на перилния препарат не трябва да надвишава 100 грама, препоръчана от производителя на оборудването.

И така, първото измиване е най-добре с почистващ препарат, но с празен барабан. Така закупената пералня ще бъде измита вътре и ще бъде готова да приеме първата партида пране за почистване.

Как да инсталирате програмата?

Първоначалното измиване се извършва по всяка програма и без неща. Започвайки от следващия старт, е необходимо да изберете оптималния режим за почистване на този или онзи тип пране. И така, как да включите пералнята на LG обяснено, сега си струва да споменете процедурата за стартиране на желания режим.

За начинаещи многобройни бутони, неясни символи, светодиоди и сензорни сензори могат да влязат в ступор. Преди да използвате машината, трябва внимателно да прочетете ръководството за потребителя, за да разберете за какво говори това или означението на панела, за което са отговорни съответните бутони.

Контролният панел на всеки модел на пералното устройство е индивидуален, по-добре е първоначално да се проучат неговите функции и възможности.

Стандартен алгоритъм за стартиране на пералня:

 • включете оборудването в мрежата;
 • отворете вентила за подаване на вода;
 • заредете партида от предварително сортирано пране в барабана;
 • плътно затворете вратата на люка;
 • Изсипете почистващия препарат в дозатора, при необходимост напълнете препарата за изплакване;
 • съсредоточаване върху вида на заредените неща, с помощта на селектора на програмата изберете оптималния режим на почистване ("Синтетика", "Памук", "Деликатен", "Вълна", "Спортно облекло" и т.н.);
 • стартирайте програмата, като натиснете бутона "Старт".LG избор на програма

В края на процеса на измиване не се опитвайте веднага да отворите люка. Вратата се отключва няколко минути след приключване на цикъла.

Всеки режим приема различни параметри на измиване: неговата продължителност, скорост на въртене, температура на нагряване на водата, интензитет на изплакване и т.н.

Колко прах да се излее и къде?

Производителите на почистващи препарати винаги посочват на опаковката необходимата дозировка на състава.Количеството прах може да варира в зависимост от вида плат и интензитета на замърсяване. Ако изсипете състава над дозата, се образува твърде много пяна, по-малко от препоръчителния обем - нещата не могат да се отмият.

Специална измервателна чаша ще ви позволи да не сбъркате с дозирането на продукта.

Дозаторът на пералнята на LG има три секции: лявата е за основния състав на почистващия препарат, централната за препарат за изплакване на балсам, агентът се зарежда в дясната, ако е необходимо, предварително измийте.

Ако се страхувате да не направите грешка

Управлението на автоматична машина изобщо не е толкова сложно, колкото може да изглежда на пръв поглед. Основното е да следвате основните препоръки за работа с шайбата. Основни съвети за потребителите:

 • Не бъдете мързеливи да прочетете инструкциите за техниката, дори ако преди това сте използвали автоматична машина от различен модел и изглежда, че знаете всичко за автоматичното пране;
 • измерете нивото на твърдост на чешмяна вода и изберете подходящи почистващи препарати, които предпазват елементите на пералнята от образуване на котлен камък;
 • не променяйте параметрите на пране, ако машината вече е събрала вода и е започнала да работи. В противен случай може да има проблем с електрониката;
 • не претоварвайте машината, в същото време не "карайте" колата с почти празен барабан;
 • в края на измиването избършете уреда, оставете вратата на люка широко отворена;
 • Не поставяйте тежки предмети върху SMA.

Сега знаете как да започнете да миете на машини на LG. Ако следвате основните препоръки за използване на оборудването, автоматичната машина ще ви радва с висококачествено измиване в продължение на много години.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини