Всичко за пералните машини

Как да включите изтичането на вода в пералнята на LG

Как да включите изтичането на вода в пералнята на LGСлучва се така, че пералнята LG изтегля вода, а перането спира по някаква причина. Или случайно си спомнил, че си забравил да вземеш документи или телефон от джобовете на панталоните, които се мият. В такава ситуация незабавно източете водата от резервоара и отворете люка. Как бързо да включите изтичането на вода на пералнята на LG?

Активиране на хардуерното изтичане

Ако кодът за грешка не „виси“ на дисплея на устройството на LG и отговаря на вашите команди, можете да източите резервоара на всеки етап от програмата, независимо дали той се мие или изплаква. Какво трябва да се направи?

  • Първо трябва да спрете програмата, като кликнете върху бутона „Stop / start“.
  • След това трябва да завъртите селектора за избор на програма, като го поставите в положение "Завъртане".
  • Сега най-парадоксалният етап. Необходимо е да натиснете бутона „Завъртане“, така че светлината на контролния панел да светне, срещу надписа „Без завъртане“.

Важно! Ако натиснете бутона „Завъртане“ няколко пъти, след това изберете скоростта на въртене и ние не се нуждаем от това, ние се нуждаем от системата, за да започне да се върти, и тогава всичко завършва с източване, без да върти барабана.

  • Според таймера принудителното изтичане на вода без въртене ще отнеме 1 минута, всъщност всичко ще зависи от количеството вода в резервоара на пералнята на LG.

хардуерно източване активиране

След изтичането на дренажа машината ще спре, можете да отворите люка и да извадите случайно попаднал в барабана предмет. Както можете да видите, всичко е просто.

Алтернативно отстраняване на вода

Изтичането на хардуер е добро, защото не е необходимо да разглобявате нищо. Пералнята на LG ще премахне водата след натискане на няколко бутона, всичко е бързо и удобно. Тази функция обаче не е налице, ако дисплеят покаже код за грешка, Дори след рестартиране на системата, контролният панел може да не се активира за манипулиране на потребителя и това е проблем.извадете водата през аварийния маркуч

В този случай ще трябва ръчно да извадите водата от резервоара, а сега ще ви кажем как да направите това по най-простия и безболезнен начин. Пералнята LG, подобно на много други автоматични перални машини, има филтър за отпадъци. Можете да развиете този филтър и водата през образуваната дупка ще се залее на пода. Можете да замените някакъв капацитет, да поставите парцали и по този начин да намалите риска от наводнение до минимум, но можете да направите още по-лесно.

  1. До филтъра за боклук на пералнята на LG има малък черен маркуч с тапа - това е маркуч за спешен дренаж. Можете да го намерите, ако отворите технологичната врата за достъп в предната стена на корпуса в долната дясна част.
  2. Взимаме някакъв капацитет по-дълбоко, например леген и го поставяме до предната стена на тялото на машината.
  3. Изваждаме аварийния маркуч за източване и изваждаме щепсела. Водата започва да тече от машината директно в басейна.
  4. Гледайте пълненето на леген. Ако има много вода, върнете щепсела до края на маркуча и отидете да излеете водата от басейна, след което повторете процедурата, докато цялата вода в резервоара се отстрани.

Може да има много вода в резервоара на пералнята на LG. Ще трябва да изпразвате таза повече от веднъж, преди да можете да премахнете цялата вода. Между другото, през маркуча за източване цялата вода от машината няма да излезе. Все още ще има прилично количество в дюзите и в кохлеята, така че за окончателното оттичане на устройството е необходимо да развиете филтъра за отпадъци.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини