Всичко за пералните машини

Как да включите въртенето на пералнята на LG?

Как да включите въртене на пералня LGСъвременните перални машини имат интуитивен интерфейс, така че потребителят, след като е изучил инструкциите за техниката, ще разбере как да работи безпроблемно с основните режими на пране. Интересна ситуация се наблюдава при автомобилите на известната марка: с помощта на копчето за смяна на програмата не можете отделно да включите въртенето на пералнята на LG. Програмистът може да избере само опцията „Изплакване плюс въртене“. Как да активирате завъртането директно?

Инструкции за активиране на завъртане

Стартирането на режима на въртене на шайби на LG е много просто. Включвайки шайбата, потребителят не трябва веднага да завърти копчето на програмиста, за да избере подходящата програма. Всъщност селектор изобщо не е необходим. За да активирате завъртането, трябва да използвате само едноименния бутон на контролния панел. Последователността на действията ще бъде следната:

  • натиснете бутона на мрежата (включително оборудване);
  • изчакайте, докато индикаторите на контролния панел светят и машината излъчва характерен звуков сигнал;
  • натиснете клавиша Spin няколко пъти, за да зададете желаната скорост на въртене на барабана. По това време на дисплея ще се покаже приблизителното време на процеса;
  • стартирайте шайбата в експлоатация, като натиснете бутона "Старт". Изчакайте уреда да извади прането и извадете водата от резервоара.

Следвайки стриктно спазването на посочените инструкции, можете да сте сигурни, че шайбата няма да събира вода за изплакване, но веднага ще започне да се върти. След като изберете програмата „Изплакнете плюс завъртане“, използвайки селектора, бъдете готови устройството първо да събира течност, да изплаква нещата и едва след това да премине към лицеви опори. А това обещава допълнителни 10 минути работа на оборудването и няколко десетки литра изразходвана вода.

Някои модели перални машини на LG не отговарят на алгоритъма, описан по-горе.

Това не е причина да се разстройвате, можете да пуснете отделно „Spin“ така:въртене активиране

  • включете автоматичната машина, като използвате селектора, изберете режима "Изплакнете и завъртете";
  • изключете оборудването чрез натискане на мрежовия клавиш. Разузнаването ще запомни последната заповед, дадена му;
  • включете отново шайбата. На този етап е важно да не докосвате дръжката на програмиста;
  • натиснете бутона Spin толкова пъти, колкото е необходимо, за да настроите оптималната скорост;
  • стартирайте програмата, като натиснете бутона "Старт".

Малък трик ще помогне на потребителя да включи завъртането. Ако с описаните методи не е било възможно да стартирате режима, вашият „домашен асистент“ вероятно има проблем със софтуера или няколко бутона на контролния панел не работят. В този случай трябва да поканите магьосник, който да проведе диагнозата.

Изключване

При пране на определени видове тъкани въртенето е нежелателно. Такова ограничение може да бъде зададено от производителя, който е пуснал вещта. Понякога сами искате да измиете внимателно и деликатно партида от любимите си дрехи.

При моделите на LG можете да изключите функцията за въртене в почти всяка фабрична програма за пране.

По принцип можете веднага да изберете режим, който не включва въртене на прането. Ако тази опция не пасва, просто завъртете копчето на програмиста до желаната програма. След това с помощта на бутона на контролния панел, който регулира броя на оборотите, задайте "Без завъртане". Измиването ще се извърши по обичайния начин, но в края на изплакването машината просто ще източи останалата вода от резервоара и ще уведоми завършването на процеса.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини