Всичко за пералните машини

Видове и видове прахове за пране

Видове и видове прахове за пранеМнението, че честото миене вреди на нещата, е погрешно. Всъщност почистващият препарат с лошо качество влошава първоначалния вид на новите дрехи. Ако компетентно подходите към избора на прах за пране, намерете безопасен и ефективен състав, заредете пране в пералнята, без да се страхувате за неговата безопасност. Ще разберем какви видове прахове за пране са за предпочитане да се използват при миене, върху кои марки трябва да се съсредоточим.

Средства за автоматично измиване

Днес домакините предпочитат да почистват нещата в AGR. Ето защо търсенето на прахове за автоматични шайби е изключително голямо. Средно около 50 грама от сместа се консумират на цикъл на измиване, така че трябва да я закупите със завидна постоянство. Представяме на вашето внимание класацията на най-добрите прахове за пране на автоматични перални машини.

Sarma Activ. Господарите често дават предпочитание на този инструмент, тъй като той е подходящ за почистване на неща от всякакъв тип. Основните предимства на праха:

 • не съдържа хлорсъдържащи вещества;Арма Арма
 • перфектно се справя с всякакви петна;
 • има антибактериален ефект върху тъканите;
 • може да се използва за снежнобяло, черно и цветно бельо;
 • икономична консумация на състава;
 • разумна цена;
 • по рафтовете можете да намерите опаковки от различни опаковки.

Според някои купувачи, Sarma Activ има някои недостатъци:

 • агресивно превръщане, съдържащо повърхностно активни вещества, фосфати;
 • може да не се справи с петна при измиване със студена вода;
 • несъвършено изплакнат от материала.

Ариел „Планински извор“. Прахът е включен в списъка на най-добрите лекарства, които се справят с тежкото, дълбоко замърсяване от всякакъв вид плат. Основните предимства, разпределени от домакините:

 • плодотворно действа в студена вода;Ариел
 • оставя фин, нежен аромат на дрехи;
 • премахва петна от вино, кръв, билки, козметика;
 • консумират се много икономично.

Отбелязват се някои недостатъци на инструмента:

 • висока цена за опаковка;
 • праховите компоненти често причиняват алергични реакции;
 • по-добре е да не използвате при пране на детски неща.

След като прочетете потребителските отзиви, можете да разберете, че Ariel "Mountain Spring" перфектно показва всякакви петна, идеални за измиване с минимално загряване на водата. Поради алергичния характер на състава обаче е по-добре да не го използвате за почистване на неща за бебета и с кратко измиване с един цикъл на изплакване.

Bimax 100 петна. Обещаващата реклама казва, че продуктът лесно ще премахне всички примеси. И това е вярно, съставът дори показва специфични петна: кафени петна, тревни кръгове, петна от сокове и др. Предимствата на тази марка на прах:Bimax 100 петна

 • ниска консумация;
 • удобен контейнер, оборудван със закопчалка и мерителна чаша;
 • висококачествено почистване.

Някои потребители отбелязват, че петната от Bimax 100 не се разтварят добре в хладна вода и също така не премахват от влакната на тъканта с кратък цикъл на изплакване. След като проучихме прегледите, можем да кажем, че домакините рядко използват прах за ежедневно измиване, по-скоро използват силен инструмент за борба със сериозно замърсяване. Продуктът е в средния ценови диапазон.

FroschColor от немски производител може да бъде чудесна алтернатива на стандартните перилни препарати. Домакинските химикали от този тип се характеризират с:

 • хипоалергенни;FroschColor
 • формула за концентриран състав;
 • икономика;
 • висока активност в студена вода.

Композицията не избледнява дрехите, запазва оригиналния си цвят. Също така след почистване нещата нямат неприятна миризма. Заслужава да се отбележи и няколко недостатъка, които са важни за потребителите на FroschColor:

 • не може да се справи със „старото“ замърсяване;
 • опаковката не е много удобна у дома (картон, изложена на влага);
 • цената е доста висока.

Този тип почистващ препарат е идеален за почистване на дрехи на хора, склонни към алергии, както и малки деца. Потребителите могат да бъдат сигурни в качеството на стоките. Измиващият прах нежно се бори със замърсяването, без да навреди на здравето на членовете на семейството.

За тези, които мият ръцете си

Изборът на прахообразен състав за пране на ръка е дори по-трудно от средство за автоматична машина. Домакинските химикали трябва да отговарят на стандартите за качество, да не вредят на здравето, да не влияят неблагоприятно на чувствителната кожа на ръцете, да се изплакват добре в малко количество вода. След като проучихме отзивите на домакините, формирахме малка класация на марките прахове за пране на ръце.

Мит 2 в 1 за измиване на ръка. Наред с малка цена се отбелязва високото качество на състава. В допълнение, той е подходящ за почистване на пране вътре Мит 2 в 1 за измиване на ръкамашини за активатор. Разходът на средствата е много малък, което го прави още по-изгодно при покупка.

Пералната смес лесно се справя с петна както в студена вода, така и в гореща, загрята до 90 градуса, тя запазва полезните си свойства на всички етапи на измиване. Включените компоненти са доста безопасни. За да се предотврати "изсъхването" на ръцете обаче, всички действия с химията трябва да се извършват с водоустойчиви ръкавици. Безспорните предимства на Myth 2 in 1 са неговата отлична разтворимост във вода и бързата измиваемост на частиците от тъканта.

Persil ExpertScanSystem. Ново поколение перилен препарат, който използва иновативната технология ScanSystem, която ви позволява да се справите ефективно с всякакви петна. Наред с интелигентното отстраняване на замърсители, прахът нежно третира дрехите, като същевременно поддържа интензивността на цветовете на тъканите. Също така Persil "ExpertScanSystem":

 • Измива се дори в хладна вода;
 • напълно разтворен за няколко секунди;
 • добре се измива от тъканите от влакна.

Persil ExpertScanSystem

Въпреки че съставът на прах е подчертан при миене на ръце, все пак е по-добре да не се допуска продуктът да влиза в контакт с кожата, бельото трябва да се почиства с дебели ръкавици. Това ще предотврати възможно дразнене и сухота на кожата.

Persil ExpertScanSystem се счита за много ефективно средство за ръчно измиване на всякакъв вид тъкан.

Пемос "Авторитет". Сухият прах за миене на ръце е в най-достъпната ценова категория. Евтин инструмент ефективно почиства мръсотията, използва се и за напояване на нещата. Предимствата включват рентабилността на състава, практическото отсъствие на миризма върху нещата след измиване и високото качество на почистване дори при „студено“ измиване.

Потребителите обаче отбелязаха, че Pemos "Орган" е слабо разтворим във вода. За да гранулите напълно да се разпаднат, трябва да изчакате няколко минути. Също така, прахът не е подходящ за измиване на деликатни вещи.

Прилив 2 в 1 LenorTouch. Мощният състав позволява на продукта да премахне напълно всякакви петна от тъканите: от кафе, кръв, билки, козметика, масла и др. Разходите на продукта, благодарение на силните му компоненти, са много по-ниски, отколкото за прахове от същата ценова категория. Отличен резултат от измиване може да се постигне, като се използва само малка доза Tide. Праховата смес не деформира влакната на тъканта, запазва първоначалната си структура, така че нещата след измиване остават меки и приятни на допир.

Компонентите на Tide 2 в 1 LenorTouch работят добре дори при 30-40 ° C вода, гранулите се разтварят бързо и се изплакват напълно дори със стандартна програма за измиване. Най-добре е да се избягва директният контакт с праха - препоръчва се да се носят водоустойчиви ръкавици при миене на ръка. Това ще предотврати вероятността от дерматит, дразнене, алергии.

"Щъркел със сребро." Този сух прах за пране е подходящ дори за пране на бебешки дрехи. Не съдържа ензими, оптични избелители, оцветители. Но съставът включва полезни компоненти: екстракти от липа, екстракти от връв и лайка, омекотяващи тъканта.Среброто, отбелязано като добавка, допълнително дезинфекцира нещата, като има антибактериален ефект.

Съставът на праховия продукт е абсолютно безопасен за цялото семейство.

Спалното бельо, измито с Aistenok, става безупречно чисто, защото сместа се справя с най-трудните петна. След почистване няма да остане нито един развод върху нещата, прахът се изплаква напълно от влакната. Препоръчва се използването на препарат дори на хора, склонни към алергии към химията, тъй като съставът на Aistenka е абсолютно безопасен и хипоалергенен.

Най-добрите лекарства за бебета

Бих искал да се спра на видовете прахове за пране, чиито производители се фокусират върху почистването на детски дрехи. Кожата на бебетата е чувствителна към всякакви външни влияния, така че трябва да обърнете голямо внимание на избора на почистващ препарат. Съставът на детските химикали за деца трябва да е безвреден, да не включва вредни и агресивни компоненти. Ние изброяваме инструментите, които могат да се използват за пране на бебешки дрехи.

MakoClean за деца. Универсален прах за пране, който може да се използва за почистване на бебета. Естественият състав на продукта прави възможно използването му за хора с особено чувствителна кожа, както и предразположени към алергии към домакински химикали. Подходящ за измиване както на синтетика, така и на продукти, изработени от естествени тъкани: лен, памук. Елиминирайте почти всички замърсявания от органичен и битов произход. Безспорни предимства на MakoClean.MakoClean за деца

 1. Не съдържа фосфати, повърхностно активни вещества, хлорни частици, ароматизатори, оптични избелители.
 2. Благодарение на концентрираната формула се изразходва много икономично.
 3. Опаковката на продукта е изработена от биоразградим материал.
 4. Притежава всички необходими международни сертификати за качество.
 5. Работи в хладна вода.

Използва се както за перални машини, така и при ръчно пране на дрехи. Единственият недостатък, който домакините биха могли да назоват, е високата цена за опаковане на продукта. Въпреки това, въпреки това, MakoClean за днес се счита за най-добрата бебешка пудра според майките.

Tobbi Kids. Специализиран прах, използван за почистване на дрехи за новородени и по-големи деца. Предлага се на базата на сапун за пране, съдържа и допълнителни безопасни компоненти. Изработва се в три форми, в зависимост от възрастта на бебето и естеството на замърсяването, присъщо на този период на отглеждане, майката може да избере вида на продукта, който е по-адаптиран към детето си. Основните предимства на Tobbi Kids:

 • напълно безопасен състав на базата на естествен сапун и сода;
 • не провокира алергични реакции при бебета;
 • струва доста малко.

Прахът за пране е подходящ за зареждане в машината и за ръчно пране. Домакините освен неоспоримите предимства изтъкнаха и някои недостатъци:

 • може да не изтрие стари и сложни петна;
 • дълго разтворим в хладна вода.

Тоби децаСъдейки по отзивите, по-добре е да използвате линията Tobbi Kids, когато премахвате свежи, малки замърсители. Може да се използва и за освежаване на дрехите всеки ден. За да премахнете упоритите петна обаче, трябва допълнително да закупите по-мощен инструмент.

BurtiHygiene. Перилен препарат от ново поколение, качествено разтягащ тъканта, не оставяйки петна по нея, има антибактериален ефект върху продуктите. Децата трябва да дезинфекцират нещата много по-често от възрастните, така че препаратът може да се използва активно за почистване на бебешки дрехи. Безспорните предимства на детското средство са:

 • пълно разтваряне дори в студена вода;
 • хипоалергенен състав;
 • висококачествено избелване;
 • широк спектър от приложения (може да се използва като дезинфектант при почистване на резервоара за пералня, други предмети от бита).

Като недостатъци на средствата може да се разпредели висока цена и присъствието в състава на ароматизаторите.Също така с BurtiHygiene е по-добре да не почиствате елементи от коприна, найлон и кашмир. В противен случай дезинфекционният прах за пране ще се справи със задачата, възложена му 100 процента.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини