Всичко за пералните машини

Пералнята LG вибрира силно при завъртане

Пералнята LG вибрира силно при завъртанеПостоянното "движение" и "скачане" на пералнята из стаята силно разстрои потребителите. Хората, изпитващи този проблем, разбират, че силната вибрация по време на въртене не прави нищо добро. Първо, външният шум и силният рев дразнят не само членовете на семейството, но и съседите. Второ, ненормалното поведение на шайбата ясно показва неизправност в системата, изискваща ремонт. Нека да разберем как да спрем „издънките“ на пералното оборудване от мястото на разполагане, откъде да започнем да действаме.

Какво кара техниката да вибрира?

Често току-що купените и доставени перални машини LG вибрират силно по време на работа. Повишено треперене може да възникне поради неправилна инсталация на оборудване. Списъкът от причини, водещи до "скока" на новата технология:

 • възможно е транспортните болтове, завинтени преди транспортирането на машината от магазина, да не са отстранени. Те са инсталирани за фиксиране на барабана. Болтовете не блокират завъртането му напълно, но определено ще пречат на работата на шайбата;

Преди да стартирате AGR, уверете се, че всички транспортни болтове са отстранени, проверете номиналния им номер с ръководството за употреба.

 • ако не става въпрос за фиксиране на болтове, вероятно по време на инсталирането на устройството са направени сериозни грешки. модерен не развийте транспортните болтовеавтоматичните машини обичат плосък, гладък под. Разклатете тялото на пералнята с ръце, ако тя "ходи" отстрани настрани, регулирайте краката, фиксирайте машината в ниво положение със специален колан;
 • по-рядко SMA се разклаща поради прекалено гладка и следователно хлъзгава подова настилка. Решението ще бъде използването на гумиран килим или специални, противоплъзгащи се стикери на краката на пералнята. Бюджетният вариант е да се използва двустранна лента за тези цели.

Ако по време на цикъла на въртене в пералнята има силна вибрация, която ви служи от няколко години, може би проблемът се крие в дисбаланса на барабана. Неравновесие възниква, когато машината е претоварена или когато нещата са неравномерно разпределени в барабана. В този случай вибрацията ще бъде еднократна, може да се елиминира чрез изправяне на нещата вътре в пералнята (когато не е балансирана) или чрез разделяне на обема на заредено пране на две порции (при претоварване). Също така компонентите, които са тествани през годините от „домашния асистент“, могат да бъдат повредени и други компоненти, за които ще говорим по-късно.

Вероятни неизправности

Ако инсталацията беше извършена правилно, машината не беше претоварена с бельо и със сигурност не беше дисбаланс, следователно имаше някаква повреда. Можете да откриете проблема и да се справите с него със собствените си ръце, трябва да разберете откъде да започнете търсенето. Теоретично може да се случи всичко.

 1. Пружините, държащи миещия резервоар, бяха износени. Може би първоначално елементите са с лошо качество или са се провалили поради дългата експлоатация. В такава ситуация, когато машината работи, се чува външен шум, както и повишена вибрация на корпуса.
 2. Повредени амортизиращи устройства, предназначени да предотвратяват разклащане на машината.
 3. износени пружини и амортисьори
 4. Противотеглото беше силно износено. Това е елемент, разположен в долната част на LG за директно задвижване. Това е тежък блок. Ако шайбата функционира правилно от няколко години и започне рязко да вибрира, стойките за противотежест може да са се разхлабили. Увреждането на самия блок е по-малко вероятно, но в някои случаи причината може да е напукване на повърхността му. Ето защо, ако машината не просто бръмчи по време на цикъла на въртене, а „скача“ в различни посоки, не се колебайте да проверите бетонния блок.
 5. Лагерите на барабаните изпаднаха в неработещо състояние. Тези елементи играят огромна роля в работата на AGR.Ако едновременно със силни вибрации се чуе характерен клак от вътрешността на машината, по-добре е незабавно да спрете програмата за миене и да не използвате уреда, докато лагерите не бъдат сменени.
 6. Рядко пералнята "трепери" поради запушена помпа. Ако този проблем не бъде решен, блокирането може да доведе до по-катастрофални последици.

Невъзможно е да се игнорират тревожните симптоми от „домашния асистент“. Необходимо е да се диагностицира оборудването възможно най-скоро, да се установи причината за проблема и да се елиминира. Използването на автоматични машини AlGi в условията на повишена вибрация заплашва да унищожи основните компоненти и компоненти, което води до по-скъп ремонт на оборудването.

Как да решим проблема?

На първо място, анализирайте дали пералнята е инсталирана правилно. Пералното оборудване трябва да бъде поставено на равен под, строго на ниво.

С помощта на нивото на сградата е лесно да се провери колко гладко е поставено тялото на машината.

Преди да използвате само закупено оборудване, уверете се, че всички транспортни болтове са извадени от корпуса. Извадете горния капак и гърба на устройството, огледайте амортисьорите и противотежестите. Понякога дори на нови шайби се слагат повредени компоненти. Така че, има няколко начина за премахване на прекомерните вибрации на машината:

 • затегнете пружините, придържащи барабана. Процедурата е лесна за извършване със собствените си ръце, обаче е по-добре да поканите сервиз за всяка работа по време на гаранционния период;
 • проверете и ако е необходимо, сменете амортисьорите. С течение на времето амортизиращите устройства се износват и не могат напълно да фиксират CMA резервоара в неподвижно положение;
 • проверете изпускателната помпа. Почистете го, ако е необходимо. Също така ще бъде полезно да почистите боклучния филтър;
 • проверете противотежестта; затегнете разхлабените винтове. Ремонтът също принадлежи към категорията на белите дробове, но ако машината е в гаранция, по-добре е да поверите работата на специалисти. Ръчно изработеното отстраняване на неизправности заплашва със загуба на гаранционно обслужване;
 • Спазвайте ограничението за теглото на нещата, заредени в барабана. Ако инструкциите посочват стойност от 5 кг, тогава прането може да бъде поставено строго "до" посоченото число. Също така, трябва правилно да сгънете продуктите в барабана - не е твърда бучка, но равномерно разпределя нещата по повърхността;
 • Не започвайте да миете ризата си сама. Недостатъчното тегло на продукта ще лиши единицата от необходимото тегло. Барабанът на пералнята на LG ще се върти твърде бързо и свободно, което в крайна сметка ще го разхлаби. Еднократното измиване на един елемент от облеклото няма да причини вреда, но от време на време преследването на "празен" барабан е изпълнено със счупване.

Ако зад SMA се открият ръждиви петна, възможно е с 90% вероятност да се потвърди необходимостта от подмяна на лагерите.

В повечето случаи да се справите със силните вибрации на пералното оборудване е просто. Сложните ремонти очакват потребителя в два случая: когато устройството за противотежест е повредено или лагерите се повредят. Тези работи обаче могат да се извършват независимо, като предварително са проучили алгоритъма на действията за подмяна на елементи.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини