Всичко за пералните машини

Германски вертикални перални машини Bosch

Германски вертикални перални машини BoschРафтовете на руските магазини за домакински уреди са натоварени с перални машини Bosch. Не всички от тях са произведени в Германия, но всички те са сглобени под контрола на немски инженери. По-голямата част от пералните машини на Bosch, които продаваме днес, имат предно зареждане, но има модели с най-високо зареждане. Решихме да обърнем внимание на най-зареждащите машини на Bosch и да ги прегледаме. Вижте какво се получи.

Характеристики на тези автомобили

Не всички знаят, но всичкиперални машини Bosch условно могат да бъдат разделени на две групи: с предно зареждане и с вертикално натоварване. Каква е разликата между тях? Машините с горно зареждане (вертикално) имат люк за зареждане на пране, който се намира в горната част на кутията. Автомобилите с предно зареждане имат люк, който е интегриран в предната част на шасито. И тези, и другите перални имат своите плюсове и минуси, но днес ние се интересуваме повече от предимствата на „домашните помощници“ с най-високо зареждане.

  1. Люкът за зареждане на бельо за тези машини е разположен на оптималната височина. Възрастните хора не трябва да се навеждат, за да заредят пране в барабана.
  2. Освен това е лесно да управлявате колата, защото за да натиснете бутоните, не е необходимо да се огъвате.
  3. Такива коли не се нуждаят от гениална защита срещу детска намеса. Контролният панел е висок и повечето tomboys просто няма да стигнат до там.
  4. Вертикалите са много по-стабилни от машините на Bosch с предно зареждане, дори когато се въртят при високи скорости, рядко „скачат“ и залитат.
  5. В случай на повреда на маншета на люка на пералната машина с предно зареждане, тя ще изтече. Водата през пролуката между капака на шахтата и тялото ще се залее на пода, като наводни всичко наоколо.

При машини за най-високо зареждане на Bosch, дори ако горният капак е повреден, няма да има проблеми с измиването, но е по-добре да не възникнат повреди.

Bosch WOR 16155

Немски модел на сглобяване с остарели спецификации. Тази шайба за най-високо зареждане все още е търсена сред потребителите. В контролния модул на машината има 7 програми за пране: смесено бельо, тънко бельо, коприна, предмиене, вълна, отстраняване на петна, интензивно пране. Bosch WOR 16155 е доста шумен, с извличане може да издава до 73 dB, но в същото време е доста стабилен.

Автомобилът няма дисплей, но има и прости контроли, което вероятно е защо пенсионерите го обичат. Техниката има впечатляващ набор от функции, като: вторично изплакване, леко гладене, забавяне на старта на програмата. С безопасността на машината също всичко е наред, има защита срещу течове на вода, преливане, дисбаланс и разпенване. Също така в шайбата е вградена добра система за самодиагностика. Височина на калъфа - 90 см, ширина - 40 см, дълбочина - 65 см, а машината тежи 59 кг.

Bosch WOT 24255

А това е много по-модерна пералня с много функции. Натоварването му е 6,5 кг. Скоростта на въртене на прането може да достигне 1200 об / мин, въпреки че машината е много шумна (76 dB). Има 10 програми за пране в системата за пране за всички случаи и под всяко пране. Има и много функции, особено „Леко гладене“ и „Пералня без завъртане“.

Това не е всичко. Комплектът Bosch WOT 24255 има информативен дисплей, както и впечатляваща система от индикатори, което може да бъде трудно да разберете от първия път. Машината има намалено потребление на ресурси и добра система за сигурност. Има дори защита срещу прегряване, което често спестява машината от повреди. Размерите на Bosch WOT 24255 са точно същите като тези на Bosch WOR 16155.

BOSCH WOR 16155 Bosch WOT 20255 Bosch WOT 24455

Bosch WOT 24455

Моделът 455 е още по-модерен. Разполага с по-информативен цифров дисплей, барабан с тегло 6,5 кг и специална програма за въртене, която си върши работата перфектно. Продуктът за пране има 53% остатъчна влага.Комплектът от 8 отлични програми за пране: коприна, вълна, ризи, тънко бельо, ръчно пране, смесено бельо, спортно облекло, детско облекло. Също така бонус е програма, наречена "Super Fast Wash", за по-малко от 30 минути тя успява да завърши измиването, изплакването и въртенето.

Този модел реализира функцията за маркиране на пране по време на пране. Ще бъде удобно за потребителите, които постоянно забравят да пуснат едно от нещата в прането. В допълнение към стандартния пакет за сигурност "домашният асистент" има защита срещу детска намеса, но защо не е много необходима, не е ясно за детето и ще бъде трудно да се добере до блестящия контролен панел.

Bosch WOR 20155

Феновете на бюджетните шайби с най-високо зареждане ще харесат Bosch WOR 20155. Разбира се, той няма дисплей и този факт плаши някои купувачи, но струва много по-малко, а характеристиките му не са по-лоши от тези на горните модели. Натоварване на барабан от 6 кг, тя стиска прането със скорост 1000 об / мин. 7 програми плюс „джентълменски“ набор от функции правят машината доста конкурентоспособна на фона на най-модерните модели перални машини. Той издава шум дори малко по-малко от Bosch WOT 24455. Производство Германия и Словения.

Bosch WOT 20255Модерна перална машина с най-високо зареждане в Германия

WOT 20255 ще струва малко повече, но изглежда по-впечатляващо. Той е оборудван с обикновен дисплей и много приличен набор от програми. Особено заслужава да се подчертаят „Антиалергенното измиване“ и „Интензивното измиване“. В антиалергенния режим машината изплаква прането няколко пъти, като премахва дори и малки остатъци от почистващи препарати - страдащите от алергия могат да бъдат спокойни. Натоварването на модела е 6,5 кг, скоростта на въртене достига 1000 об / мин, въртенето, разбира се, е регулируемо.

„Домашен асистент“ има добър набор от функции. Няма да изброяваме всичко, но подчертаваме „Лесно гладене“ и „Забавяне на старта на програмата за 24 часа“. Забавянето е полезно за тези, които работят пералнята през нощта. Безопасността на машината също е в най-добрия случай, в допълнение към стандартния комплект, тя има защита срещу прегряване, както и система за заключване на люка. Защо има нужда от брава на люка, не е ясно, но въпреки това е така. Като цяло моделът оставя най-благоприятното впечатление.

И така, направихме малък преглед на най-заредените шайби Bosch. Разбира се, много модели не бяха включени в нашето ревю, просто защото ги има много, много. Ако имате нужда от допълнителна информация, можете да я намерите на официалния уебсайт на Bosch, а ние се сбогуваме и ви пожелаваме късмет!

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини