Всичко за пералните машини

Най-горе Отзиви за перална машина

пералня с най-високо зарежданеМашините за вертикално зареждане са по-малко търсени на руския пазар, отколкото на европейския. Но въпреки това все още има хора, които използват пералнята с най-голямо зареждане, те са готови да споделят мненията си за това как машината изтрива, да говорят за нейните плюсове и минуси. Решихме да направим подбор и да предоставим обратна връзка от експерти и потребители за машините от този тип.

Общо мнение за "вертикалните линии"

MaTanyushka

Харесва ми машината за вертикално зареждане. Работи ми много години и през това време просто не съм оцелял, защото от старостта ще купя нов, също с вертикално натоварване. Удобно е в такава машина, че без да източвате водата можете да поставите на пауза програмата и да добавите неща, ако внезапно забравите нещо или обратно, не сте проверили джоба си, включили сте го, помнете, че съдържа пари ... спирате и го получавате без никакви проблеми. Единственото нещо не е щастливо, че за машини с такъв товар цената изобщо не пада, за разлика от пералните машини с предно зареждане.

Анита

Вече имам втора машина с вертикално натоварване. Трябва да взема поради размера му. И двата автомобила са най-прости от Indesit. Удобно е да хвърляте пране, не е нужно да огъвате гърба си. Програмите за измиване са достатъчни.

Луда мама

Майка ми наистина хвали върховите перални машини. Първо, няма нужда да се навеждате, за да сложите или извадите прането. На второ място, можете да докладвате за спално бельо дори след началото на измиването, И трето, както ми обясни съпругът ми, барабан е по-добре прикрепен към такава машина, но това може да се сравни с машини, които имат ремъчно задвижване.

За мен минусът при вертикално зареждане е, че не можете да го скриете под плота и да не поставяте нищо върху него, въпреки че, от друга страна, боклукът няма да се натрупа. И отбелязвам, че такива машини имат и модерен дизайн, дисплей, те не могат да бъдат наречени реликва на времето, както пишат някои.

Indesit WITL 86

Natascha.remizova

Предимства: удобни и полезни програми, работещи без разбивка малко повече от 3 години.

Indesit WITL 86Недостатъци: неудобни отделения за прах и балсам, особено трудно е да ги измиете.

Машината мие като цяло не лошо, но бързо се счупи. При вертикално зареждане не ми хареса фактът, че след отваряне на капака, вода от приемника за прах се оттича директно в барабана и върху гумата. Като цяло за модела можете да дадете само 3 точки, ако сте работили по-дълго, бихте сложили 4.

Ealecs

Предимства: неразрушима машина с ежедневно пране.

Недостатъци: неудобно е да изплакнете съда за прах.

Купиха кола преди 6 години, мият детски неща всеки ден. Измива перфектно, създава малко шум по време на цикъла на въртене, но не ме притеснява много. След 4 години активна работа помпата се счупи, след още 2 години се развали напълно, ремонтът не беше разумен. Мисля, че през тези 6 години машината е отработила всички пари, похарчени за нея.

Верешня Дмитрий

Предимства: дизайн с два лагера, експертите ще разберат какво е заложено, както и размерите.

Недостатъци: не се откриват, с изключение на факта, че понякога почистващите препарати остават в приемника за прах.

Перална машина Indesit купила 5,5 кг за 6 години, през това време разтривала много бельо, особено бебешки памперси и неща. Машината се вписва перфектно в кухнята в Хрушчов, докато няма проблем с отварянето на люка, не пречи под краката. И отгоре инсталирах лежаща плоча от шперплат, практична и удобна. За монтажа е бил необходим само кран за подаване на вода; в завода са инсталирани маркучи. Шумът по време на предене и миене според мен е същият като при машините за предно зареждане. Изборът на програма е много прост.

Бонбони EVOGT 12072 D

Хуртина Александра

Плюсове: перфектно измива.

Минуси: не са намерени.

Бонбони EVOGT 12072 DЗащото това е най-добрата машина от тези, които са били преди. Измива замърсяванията дори на кратки програми. И на 600С и добавяне на средство за отстраняване на петна към праха е необходимо дори стари петна, с които миналата машина не можеше да се справи. Процесът на зареждане е много удобен, натиснах бутона, барабанът се отвори, взех прането и го сложих и нямаше нужда да се огъвам. Програмите са обмислени във времето и практичността, има дори хипоалергенно измиване.

Толстопятова Марина

Предимства: набор от обмислени режими, забавяне на стартирането на прането, почти безшумно.

Недостатъци: не са идентифицирани.

Наистина харесвам моето Перална машина KandyТя заслужава 5 точки с плюс. Харесва ми програмата MIX / Wash, която ви позволява да перете неща от различни материи. Мия го дори през нощта, съседите не чуват шум, нито аз.

Иванов Иван

Плюсове: Не мога да назова.

Недостатъци: не може да бъде ремонтиран дори след години работа.

Може би имам дефектен модел, но когато излезе гаранционният срок и той се счупи, в ремонта казаха, че не могат да помогнат. Вече няма да избирам вертикалното натоварване, водата изтичаше под капака и веднага ударих контролния модул, който изгоря за секунди. Няма да рискувам повече за Канди.

Гребешкова Александра

Плюсове: просторен и компактен, пасва добре в банята ми.

Минуси: не са намерени.

За 3 години измиване не намери никакви недостатъци. Измива перфектно, като режим на смесени неща. При въртене нещата не се смачкват и не се разкъсват. Барабанът се отваря лесно и в същото време плавно, наведнъж можете да положите две кърпи и семеен спален комплект. Всичко се простира перфектно.

Zanussi ZWQ 61215 WA

Сладков Алексей

Предимства:

 • проста операция;
 • качество на изграждане;
 • не вибрира;
 • разполага с необходимия набор от програми;

Zanussi ZWQ 61215 WAНедостатъци: малко надценени, регулируеми крака само 2 вместо четири.

Изтрива се добре, външният вид изглежда доста стилен. Издава малко шум при максимална скорост на въртене, с изключение на котката, която не плаши никого. Нищо повече, добър работен кон.

Михалевич Елена

Предимства: атрактивен дизайн и удобна работа.

Недостатък: бельото се разкъсва по време на пране.

Моделът е отвратителен, защото в тази машина развалих повече от едно скъпо нещо, включително сатенени завеси. Факт е, че по време на измиването нишките се издърпват от тъканта и се навиват около опорите на барабана. На памучните предмети след такива тестове се появяват малки дупки. Няма да се доверя на пералнята Zanussi вече.

Самерханова Гулназ

Предимства: качество на изграждане, наличие на паркинг за автомобили, атрактивен дизайн.

Недостатъци: в сравнение с Миле, Zanussi изтрива по-лошо, но съвсем нормално.

Изграждането и функционалността оправдават цената. Удобство от вертикално натоварване на лицето. Когато избирах, дори не се съмнявах. Има и много програми, но не можете да проверите как дадена машина изтрива в магазин. Затова мога да й дам само 4 точки от 5.

Electrolux EWT 1567 VDW

Пикин Дмитрий

Предимства: добър дизайн и удобни сензорни контроли.

Недостатъци: лошо изплаква и разкъсва бельо.

Electrolux EWT 1567 VDWНе очаквах такова качество и миене от колите на марката Electrolux. След такава покупка и два месеца работа, аз съм разочарован от придобиването. Броят на програми и функции не струва парите, които трябваше да платя за него, около 50 000 рубли. Не се измива добре, източва водата само веднъж по време на цикъла на измиване, в резултат на което бялото бельо става сиво. Добавете много прах, след което го ремастерирайте втори път. Като цяло няма спестявания. Да, и нитове на барабана разкъсват нещата.

Евгений Савицки

Предимства: отличен клас на въртене при 1500 оборота в минута, хладно управление, немско качество на сглобяване.

Недостатъци: след измиване барабанът не е фиксиран, малко надценен.

Намерих това, което търсех. И търсех усъвършенстван по отношение на електрониката и програмите, но повече или по-малко на достъпна цена. Този модел беше най-харесван от Electrolux. Обмислих само опцията с вертикално натоварване, преди това също, само Аристон беше същият, работи 4 години. Подобно на колата по всякакъв начин, всички недостатъци не са съществени.

аноним

Предимства:

 • Отлично измиване.
 • Почти няма шум.
 • Удобно управление.
 • Удобна тава за прах.

Недостатъци: нерусифициран контролен панел, силно натискане на бутона, за да отворите капака на барабана.

Избрахме само пералнята на марката Electrolux, тъй като предишната работеше 19 години. Първоначално се съмняваше като събрание. В крайна сметка, където само днес те не са събрани. Ние обаче не съжаляваме за покупката, машината пасва перфектно, наистина харесвам дизайна. За подобен модел с горно натоварване мога да сложа 5 с лек минус.

Whirlpool WTLS 60812 ZEN

Татяна Никитина

Предимства: не знам на какво да се обадя.

Недостатъци: неразумна цена, шум като реактивен двигател, извива се зле, приклеква.

Whirlpool WTLS 60812 ZENПреди тази покупка тя мие с пишеща машина също с вертикален товар само от Bosch. Така че дори старият Bosch беше дори по-добър от новия Virpul. Можем да кажем, че парите бяха хвърлени на вятъра, а за какво да се даде нямаше около 45 000 рубли. Няма да съветвам никого от Virpul.

аноним

Предимства: паркинг за автомобил, удобно горно зареждане, отлично въртене и миене.

Недостатъци: по време на цикъла на въртене е шумно, свирка малко, менюто е сложно, трябва да гледате инструкциите всеки път, когато се отвори, водата тече директно върху прането.

Машината изтрива перфектно, но не е намерила заявената ефективност. Цената е твърде висока, подобна функционалност в конкурентните модели може да се намери по-евтина. Тя обаче смятала, че Virpul е по-надежден, което се оказва не напълно оправдано.

Bosch WOT 24454

Линар Алмазович

Предимства: брой програми.

Недостатъци: стегнати копчета, много шумни.

Bosch WOT 24454Купих тази кола с най-високо зареждане само за 25 000 рубли. Инсталиран от мен. Още при първото стартиране и със скорост 800 машината свистеше за целия апартамент. Но не вибрира. Пералнята ясно отговаря на руското сглобяване, не може да има въпрос за някакво немско качество. Покупката е разочарована, оценката ми е 2.

Анастасия Еремеева

Предимства: изглежда, че не са.

Недостатъци: не можете да изброите всичко.

Шум и вибрира от първото измиванеВъпреки това, нямаше възможност за промяна. Три седмици по-късно пералнята в буквалния смисъл на думата почти се разпадна, вътре, при миене, имаше странна метална свирка. След гаранционния ремонт в колата, от фабриката останаха само таблото и калъфа, интериорите бяха сменени. След ремонта машината продължава да се повреди, тя също се счупва с токов удар. По принцип ударих 25 тона рубли.

Яншин Анатолий

Предимства: изтрива и извива добре, програмите съответстват на декларираните според инструкциите.

Недостатъци: барабанът не спира строго вертикално, трябва да завъртите малко.

При максимални скорости колата издава приличен шум, но при 600 всичко почти не се чува. Използвам го от година, нямаше повреди. За дадена цена можем да кажем, че пералнята се справя отлично. Поради недостатъци получава само 4 точки.

AEG L 70260 TL

Федоров Сергей

Предимства: много режими на измиване, удобен дисплей, удобна тава за почистващи препарати.

Недостатъци: не.

AEG L 70260 TLПърво купена и използвана перална машина с най-голямо зареждане, не е разочарована. Изтрива се перфектно, не вибрира и не трака. Няколко пъти бъги при миене 20 минути, но това се дължи на неправилна инсталация. След отстраняване на проблема не се появиха проблеми.

Малетин Игор

Предимства: компактност и простор.

Недостатъци: свиркане и шумолене по време на въртене.

След като проучихме отзивите за пералните машини с най-високо зареждане, изборът падна върху модела AEG. Поръчан AEG L 70260 TL, независимо го инсталира на ниво на плосък твърд под. Според инструкциите той свърза колата към водопроводната и канализационната система и направи пробен пробег. Контролният панел светна. Програмата започна работата си, но водата не влезе в резервоара. Машината стоеше, стоеше и висеше, рестартирането не даваше нищо. Карах колата при майсторите, ползата е всичко в гаранция. Взеха колата, ден по-късно се обадиха, че събират вода и проблемът е в неправилната инсталация.

Съгласих се с аргументите на майсторите, взех машината обратно, включих я отново и наистина, водата започна да се натрупва и измиването започна. Всичко беше наред, докато колата не започна да се върти.Тогава се почувствах на излитащ самолет, колата започна да гърми ужасно, да вибрира, дотолкова, че стъклото се разтресе. Отново се обаждам в сервизния център, моля специалиста да дойде да прегледа повторно пералнята и да измери нивото на шума. Господарят дойде да измери всичко, но не му се стори, че колата е шумна и устройството показва ниво на шум в приемливи граници.

После дълго ми разказваше приказки, че всички вертикални линии работят така, че да е нормално и че просто трябва да свикна. Тогава той се опакова и си тръгна, а аз бях изумен, останал сам с покупката му. Не обичам да се отказвам, затова написах жалба до AEG, ще изчакам отговор.

Ardo TL 85 S

Дмитрий Абакумов

Предимства: изтрива добре във всички режими, не разваля нещата.

Минуси: много шумни.

Ardo TL 85 SКупих тази кола дълго време, минаха около 10 години. Това, което тази кола просто не оцеля, 3 пресичания с пияни товарачи, безпощадна експлоатация от съседи в общински апартамент и поне това. Истината дрънка, отскача, вибрира, но не го зададох по отношение на ниво, защото имам извит дървен под. Ако е поставена върху равномерна и здрава основа, може да има по-малко шум. Доста често забравям да вкарам някои неща в прането и тази машина с най-високо зареждане има възможност да спре миенето и да докладва нещата.

Евгений Чамбарцев

Предимства: много надеждна пералня, за 7 години нищо не се е счупило, въпреки че започва 2-3 пъти на ден.

Недостатъци: с течение на времето започна да бръмчи все повече и да вибрира, а не измит прах, натрупан в кюветата.

Тази машина е закупена преди седем години при продажба на оборудване. Сервира се правилно, нито един провал. Нямаше нищо дори незначително. Сега започнах да изтичам лошо водата, разгледах я преди и определих проблема с дренажната помпа. Ще сменя работното колело и ще продължа да работя като ново. Препоръчвам този модел на всички.

   

11 коментара на читателя

 1. Граватар Елена Елена:

  Искам да пиша за ZANUSSI. Работила е 14 години, през това време 2 ремонта. Слабата връзка са лагерите. Доволен съм от работата като цяло. Сега съм изправен пред избора да ремонтирам отново или да купя нов. Ще избера европейска машина за сглобяване.

  • Граватар Елена Елена:

   Напълно съм съгласен с вас. Слабата точка на Зануси са лагерите.

 2. Граватар Яна Яна:

  Зануси е добра машина. Работила е 10 години. Слаби лагери. Току-що ремонтиран.

 3. Граватар Елена Елена:

  Закупихме Indesit WITL 86 с топ зареждане през 2004 година. Нито един провал за целия период на работа! И сега горният капак (той е метален) започна да ръждясва. И барабанът започна да почуква малко, решихме да си купим нов, но също и с максимално натоварване!

 4. Граватар Анна Анна:

  Моят Indesit ми служи вярно 6 години, без никакви оплаквания. Просто добър и надежден модел, изтрива и извива перфектно.

 5. Граватар Лариса Лариса:

  Нашата машина за най-високо зареждане Candy CT-725 T е закупена през юли 1996 г. и също служи вярно. Но за съжаление днес (4 октомври 2017 г.) лагерите започнаха да свирят. Къде да вземем същото за замяна?

  • Граватар Алекс Алекс:

   Смяна на лагери

 6. Граватар Лева лева:

  Имам вертикална гореща точка. Тази марка дори не влезе в ревюто, а също така изтрива перфектно! Има много полезни функции, изтрива и извива тихо, добре, заема доста малко място.

 7. Граватар Сим Сима:

  О, добре! Имам и Whirlpool wtls60812 zen, много ми харесва! Въпреки че не съм голям фен на вертикалите, този промени мнението си. За сметка на шума - просто трябва да го инсталирате нормално и това е всичко! На равна повърхност също антивибрационните подложки няма да навредят, имаме

 8. Граватар Митя Mityai:

  Hotpoint Ariston, 20 години без ремонт, страхотна машина. Днес е мъртъв.

 9. Граватар Вера вяра:

  Имам машина BRANDT, френски монтаж. Работи от 15 години без ремонт. С метален барабан. Но е време да се промени. Искам същата марка. Но цените стават диви. Благодаря на французите за качеството !!!

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини