Всичко за пералните машини

Баня в Хрушчов с пералня

дизайн на баня в ХрушчовБанята е чудесно място за почивка след натоварен ден. За да се отпуснете максимално под потоците на топла вода, имате нужда от специална атмосфера, обмислен дизайн на стаята. Днес все повече внимание се обръща на този въпрос. Как да декорираме интериора на банята в Хрушчов - за това решихме да ви кажем.

Характеристики на стаята

Стаите в къщите на построения Хрушчов, включително банята, имат свои собствени характеристики, една от основните е малки размери. Площта на банята, която не е комбинирана с банята, е не повече от 2-3 кв.м. И ако банята е в една и съща стая с вана, тогава площта на стаята не надвишава 3 кв.м. С редки изключения площта може да бъде 4 квадратни метра. м.

Важно! Можете да увеличите пространството на банята, като комбинирате банята и банята. Но в този случай ще бъде необходимо да се легализира преустройството в апартамента.

В допълнение, банята има ниски тавани, само 2,5 м. Особеността на банята Хрушчов е в неудобното местоположение на комуникациите, в резултат на това често се налага да сменяте окабеляването.

В банята в Хрушчов има три основни обекта: вана, мивка и баня. В зависимост от формата и размерите на стаята, тяхното местоположение може да бъде различно. Снимката по-долу показва различните опции. Въпросът е къде да сложа машината?

скици на бани

Опции за поставяне на съдомиялна машина

Няма толкова много възможности къде да поставите пералня в банята в Хрушчов. На първо място, отбелязваме, че ще поставим тясна перална машина с предно зареждане, за пералня с пълен размер с дълбочина 60 и повече см, просто няма място в такава малка стая.

Без специално преустройство на помещението пералнята може да се постави в банята само с размери 175х150 см, при условие че банята е разположена по протежение на дълга стена. Срещу банята, в средата е входът, вдясно от входа е мивка, а вляво е свободно пространство. Това пространство може да бъде заето от пералня. По принцип пералнята и мивката могат да бъдат сменени.

пералня в банята

Ако входът в банята е разположен срещу мивката, тогава може да има само една опция за поставяне на шайбата - под мивката.

машина под мивката

Можете също така да намерите място за пералня в баня, комбинирана с баня. Например срещу банята. Ако няма достатъчно място за предната машина, тогава, като опция, машина с вертикално натоварване.

Всички други методи за настаняване ще бъдат свързани с преустройството:

 • първият вариант е да замените ваната с душ кабина, в резултат на което в банята се освобождава свободен ъгъл, в който може да се постави машината;
  душ и пералня в банята
 • вариант два - комбинирайте банята с банята, поставете колата между банята и банята;
  пералня в близост до банята
 • трети вариант - да се комбинира баня в Хрушчов с част от коридора, поради което да се организира ниша за пералня.
  ниша пералня

Съвети за интериорен дизайн

банятаНеобходимо е да помислите какви мебели ще стоят в баня, преди да ремонтирате в баня, като вземете предвид размерите на всички предмети едновременно. Размерът на банята или душа ще се отрази на размера както на пералнята, така и на мивката. Ето защо трябва да намерите комбинация от декорация на дома, в която те се вписват в малка стая в Хрушчов и съответстват на стила.

В полза на пералня с голям товар, често се налага да изоставите банята и да инсталирате душ. От една страна, това заема малко място, от друга страна, има неудобство по време на миене на ръцете, както и по време на къпане на малки деца. Ето защо, преди да изберете баня или кабина, трябва да претеглите плюсовете и минусите.

При поставяне пералня под мивката, изберете малки модели. Така избягвате неудобствата, свързани с измиването.За да спестите място, мивка, монтирана на стена, ще помогне на място, под което може да се запази за шкаф с аксесоари за миене.

Една малка баня не трябва да бъде препълнена с мебели. Само един малък стенен шкаф и рафт. Рафтът може да бъде прав или ъглов. Рафтовете от стъкло или хромиран метал не натоварват пространството.

Важно! За да поставите всички интериорни предмети, направете чертеж, който отчита размерите на всички предмети, включително банята, автомобилите, мивките. Това ще помогне да се създаде хармоничен дизайн на интериора и стаите в Хрушчов.

Дизайнерски нюанси

Дизайнът на банята не е толкова компетентно подреждане на мебели, колкото цветен дизайн, изборът на правилните довършителни материали и аксесоари. На какво трябва да обърнете внимание:дизайн на банята

 • дизайнът на банята е за предпочитане да се изпълнява в ярки цветове или светлината трябва да доминира;
 • цветовете на стените, пода и тавана не трябва да се сливат, оптимално - разликата е един, два тона;
 • по-добре е цветът на пода да е по-тъмен от цвета на стените, а таванът, напротив, е по-светъл;
 • цветовата схема на малка стая трябва да е топла, това са нюанси на оранжево, розово, жълто, светло зелено, кафяво, бежово;
 • визуално разширете пространството на стаята поради лъскавите опънати тавани;
 • опитайте се да не използвате плочки с големи и чести шарки, най-добре е да направите вложки за плочки с един модел или да използвате модела само на една стена;
 • огледало с подсветка помага да се разшири пространството на стаята;
 • обмисляйки дизайна на стаята, не прекалявайте с декора и аксесоарите, в малката баня трябва да има минимум от тях, голям брой аксесоари, буркани и бутилки ще създадат впечатление за претрупване;
 • Осветлението играе важна роля, дизайнът на банята се подчертава най-добре от прожектори, но в банята няма място за окачен полилей, като опция е подходяща лампа на стената;
 • вместо завеса за банята е по-добре да инсталирате стъклен екран, по-добре ще предпази от пръски и визуално не претрупва пространството на малка стая;
 • мебелите в банята в Хрушчов е най-добре подбран бял, той визуално изглежда по-малък;
 • класическа бяла пералня също няма да съсипе дизайна на малка стая.

Дизайнът на баня в Хрушчов с пералня практически не се различава от дизайна на баня, в която няма шайба. Ще е необходимо да помислите за подреждането на оборудването във връзка с други интериорни елементи и тогава дизайнът на стаята ще бъде хармоничен и привлекателен.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини