Всичко за пералните машини

Шайбата изтегля водата

Пералнята е изключена и набира водаПералнята може спонтанно да се напълни с вода, дори когато е изключена. И това е сериозен проблем, който може да доведе до факта, че вашият апартамент ще бъде наводнен и ако това се случи, когато не сте вкъщи, тогава съседите отдолу ще пострадат. Какви са причините, поради които машината изведнъж започва да прелива от вода и как да ги премахне и предотврати, трябва да знаете всеки собственик на машината автоматично.

Причини за неизправността

Водата в барабана на пералнята в случай на повреда може да попадне както от канализацията, така и от водоснабдяването. Можете да разберете това по цвят и мирис, ако калната вода бавно се появи в барабана, тогава това очевидно е вода от канализацията.

В същото време, когато колата изтегля вода от водоснабдяването без спиране, системата Aquastop няма да ви спести от препълване на барабана с вода, Датчикът за защита от течове е фиксиран в съда за миене и водата ще потече към пода. Следователно дори и най-напредналата защита в този случай ще бъде безсилна.

Но каква е причината колата да набира вода? Има две такива причини:

 • неизправност на вентила за подаване на вода;
 • неизправност на сифонния клапан или неговото отсъствие;
 • запушена дренажна система, в резултат на което водата се оттича обратно в барабана през дренажния маркуч.

Важно! Ако такъв проблем е причинен от неправилно свързване на пералнята към канализацията, тогава гаранционният ремонт ще бъде отказан. Ще трябва да отстраните проблема сами или за своя сметка.

елиминиране на счупване

Така че, когато видите, че изключената перална машина набира вода, незабавно изключете кранчето за вода. Едва след това продължете с отстраняването на неизправности. Не забравяйте да изключите машината от електрическата мрежа. Ако електромагнитният клапан стана причина за приемане на вода, тогава той трябва да бъде заменен с подобен. Да го направите сами е лесно.

За ваша информация! Ако пералнята е в гаранция, клапанът трябва да бъде заменен от главния сервиз. В противен случай, след независима намеса във вътрешността на пералнята, гаранцията за оборудването „изгаря“.

Стигането до насипния електромагнитен клапан е лесно. В машините за предно зареждане тя се намира под горния капак на шасито и това е, което трябва да премахнете. При вертикални машини страничният капак ще трябва да бъде отстранен. Но първо, завъртете машината така, че да е удобна за работа, и изключете маркуча за подаване на вода. Когато видите клапана, изключете маркучите от него, разкопчавайки скобите и електрическите проводници, спомняйки си полярността на тези проводници. Развийте клапана от тялото на машината и го извадете.

подмяна на клапана в пералнята

За ваша информация! При някои модели перални машини, за да издърпате вентила за пълнене, трябва да извадите пластмасовата кутия под тавата с прах. Следователно процесът на подмяна може да бъде малко по-сложен.

Тъй като електромагнитните клапани не могат да бъдат поправени, ние вземаме нова резервна част и я свързваме към маркучите. Използваме нови скоби за надеждни връзки. След това, спазвайки полярността, свържете електрическите проводници и фиксирайте клапана на гнездото.

Преди да затворите капака на пералнята, свържете входящия маркуч и започнете пробното измиване. Проверете местата за свързване на течове. Когато сте сигурни, че всичко е наред, сглобете машината и я инсталирайте отново.

Ако в барабана се събира вода от канализацията, първо почистете сифона, към който е свързан дренажният маркуч от пералнята. Е, ако причината е да се свържете с мивката, тогава прочетете статията Сифон за пералня.

Предпазни мерки за безопасност

връзка за източванеИ накрая, как да избегнем ситуации, когато изключена машина набира вода. Всичко е съвсем просто, трябва:

 1. След измиване затворете крана за вода; ако не, инсталирайте го.
 2. Свържете клапан против сифон, който предотвратява навлизането на отпадни води обратно в машината.
 3. Използвайте система за защита от теч, която е инсталирана на пода. Както отбелязахме, системата за защита на пералните машини в тази ситуация няма да спести.

Надяваме се, че информацията в тази статия ще ви помогне да предотвратите наводнение, да намерите причината, поради която водата се появява в барабана и бързо да я премахнете. Успех

   

3 коментара на читателя

 1. Граватар Александър Александър:

  Всичко е много ясно, много ви благодаря.

 2. Граватар Галя Галя:

  Благодаря много.

 3. Граватар Симон Simon:

  Благодаря за статията и видеото, много полезно.

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини