Всичко за пералните машини

Открита вода в нова пералня

Открита вода в нова пералняСитуациите, когато се открие вода в току-що купена пералня, не са рядкост. Обикновено първото нещо, което идва на ум на купувача, е мисълта, че машината вече е била в експлоатация преди нея. Съгласете се, неприятно е да стигнете до такова заключение, но може да не е вярно. Какви други причини може да има за откриване на вода в новата пералня?

Откъде идва водата вътре в новата технология?

Веднага си струва да се отбележи, че водата в нова машина се открива само ако любопитен потребител отвори малка кръгла врата на дъното на устройството. Оттам започва да се излива вода. Зад това покритие се намира филтър за боклук, през който също преминава водата по време на измиване и остава там след него. Освен това количеството вода може да бъде както съвсем незначително, така и доста обемно - до няколко литра. Някои потребители не откриват вода просто защото дори не им хрумва да отворят отвора за филтър. Но ако дойде, може да се появят изненади.

Разбира се, в този случай неинформиран човек ще бъде победен от гняв или паника: „как така? Автомобил втора употреба, трябва да изискате възстановяване! ”Като цяло подобна реакция е съвсем очаквана, но нека да я разберем, което всъщност се показва от наличието на вода или отсъствието й вътре в устройството при покупка.дори пералнята от опаковката вътре може да е с вода

Работата е там, че тестват всяко оборудване, преди да го пуснат в продажба. Те проверяват за различни дефекти, вижте дали работният процес се извършва стандартно. С шайбите същото. Всеки модел преминава собствено „пробно задвижване“ в завода, там се събира вода, след което се източва и частично остава вътре. Това е напълно нормално.

Важно! Само ако вашата машина е напълно суха, това е причина да се пазите. Ето едно от двете неща: или оборудването не е тествано преди доставката му до магазина и съществува риск от сблъсък, или оборудването стоеше в склада толкова дълго, че цялата течност пресъхна преди много време.

По този начин можем да заключим, че присъствието на вода в колата след покупка е повече от добър знак, отколкото лош. Следи от течност могат да се намерят и по гънките на маншета на люка или на други места, тъй като по време на транспортиране машината претърпява много пермутации, катаклизми и вода може да се движи вътре в нея. Дизайнът на продукта е много обмислен, така че не се притеснявайте, че водата може да повлияе неблагоприятно на някои части на машината, които отговарят за електронните параметри. Тя така или иначе не би стигнала.

След закупуването ви препоръчваме да изпомпвате вода с помощта на авариен маркуч или да замените контейнер за събиране на вода под отвора, преди да го отворите.

Как да проверите нова машина?

Да, водата, както бе споменато по-горе, не е причина за безпокойство. Но освен това си струва да проверите машината след или дори преди покупката за други промени. Нека изброим на какво трябва да обърнете внимание преди всичко:

  • транспортни болтове;
  • крака на пералнята;
  • тавичка за прах;
  • маркучи;
  • барабан.

Нека започнем с транспортните болтове. Това е, което трябва да разгледате, докато все още сте в магазина. Какво е това? Всички знаем, че шайбата е сложно устройство, вътре има много детайли в размер. Например барабан. Освен това той се върти свободно вътре в машината и не е фиксиран от нищо.

Това е дизайнът на продукта. В края на краищата няма да работи нормално да се мие, ако барабанът няма способността да се върти свободно. Така че по време на транспортиране такива части да не се счупят или повредят други части, всичко това се фиксира със специални болтове. Разбира се, преди операцията те се отстраняват задължително, но все пак в магазина трябва да има място, иначе не е редът! Какво има да се скрие? По този начин някои безскрупулни фирми продават употребявани / употребявани автомобили или единици, които вече са ремонтирани.Има много причини, поради които няма болтове. Но това вече не е важно. Обикаляйте такъв модел!проверете състоянието на транспортните болтове

Ако всички болтове са на мястото си, помислете ги още по-внимателно. Нито един не трябва да се измества встрани, защото ако болта се измести, резервоарът също се измества. Това, разбира се, не винаги води до повреди, но има риск. В допълнение, изместването на болта показва падане или удар на машината около нещо твърдо, но резервоарите са от пластмаса. Какво си струва да повредите такъв крехък материал? И тогава всяка пукнатина може да деактивира цялата машина. Имате ли нужда от него?

Потърсете болтове за разхлабване. Изглежда, че болтовете са на мястото си, завинтени правилно, но наоколо има едва забележими драскотини, което показва, че болтът е усукан и след това завит. Това е лош знак, погледнете друга кола.

Сега за краката на пералнята. Тук всичко е просто. Трябва само да проверите дали всичко е наред с тях. По правило, ако един или няколко крака са огънати, веднага хваща окото. Освен това, често се случва, че заедно с крака ръбът на дъното, на което съответства, е повреден. Причините за този дефект са много, но това няма значение. Веднага трябва да откажете такава машина.

Тавичка за прах. Вече има по-интересно. Изглежда, защо да проверявате тавата. Но защо: това е само най-обективният начин да разберете дали машината действително е работила преди вас или не. Както знаете, тавата лесно се изважда от машината. За да направите това, просто кликнете върху съответния бутон вътре. Когато отстраните дозатора, прореза за отвори става видим. Преместете пръста си там и подуши. Всякакви следи или миризма на прах показва, че вашата машина е била измита преди, Възможно ли е това? Напълно възможно е, защото винаги можете да кажете, че дозаторът също е бил тестван.премахване на прахообразна тава

Маркучи. Шайбата има два маркуча: дренаж и вход за вода. Обърнете особено внимание на първия. Обикновено тя се свързва веднага с шайбата. Тъй като продуктът е доста тънък, съществува риск от повреда. Проверете внимателно дали всичко е наред. Входният маркуч обикновено е много плътен и дебел и лежи в барабана, практически няма причина да се притеснявате за неговата безопасност, но за собственото си спокойствие можете също да го инспектирате. Няма да има излишък.

Drum. Какво може да не е наред с барабана? Със сигурност забелязахте, че в пералните машини на барабанните стени има много малки отвори за циркулация на водата. За да ги направите, повърхността на барабана се подлага на специално натискане. Благодарение на тази процедура вътрешната повърхност на барабана е пълна с дупки, а външната е със заострени метални резби.

Защо трябва да проверя? Защото понякога притискащата машина се проваля, а острият ръб е вътре в барабана, което прави измиването на всякакви неща невъзможно. Много е лесно да тествате барабан за такъв дефект: вземете ненужни чорапогащи или чорапи от капрон и го пуснете по цялата вътрешна повърхност на барабана. Ако няма олово, всичко е в ред. Но ако капронът е закачен поне за нещо, не вземайте тази кола!

Проверката на машината за всички тези дефекти все още няма да даде пълна увереност, че в бъдеще ще е наред. Все пак такова лично тест драйв ще ви помогне поне да избегнете негодувание от закупуване на първоначално нискокачествен артикул. Ще извършите допълнителни тестове за дефекти още при първото измиване в собствената си нова пералня! И можете да си отговорите сами на въпроса дали трябва да има вода в пералнята, когато я купувате!

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини