Всичко за пералните машини

Кои перални машини имат сгъваем резервоар

Кои перални машини имат сгъваем резервоарНеобходимостта от подмяна на лагерите на пералнята възниква след няколко години използване на оборудването в почти всеки случай. За да замените частта с работеща, трябва напълно да разглобите шайбата, да получите достъп до вътрешността на резервоара. Ако производителят е оборудвал машината със сгъваем резервоар, тогава ремонтните дейности няма да създадат никакви затруднения, в противен случай процесът ще бъде по-времеемък и скъп. Ще разберем кои перални машини със сгъваем резервоар от кои известни марки могат да се намерят в магазините за битова техника.

Къде е резервоарът за отливане и къде е сгъваем?

Един проблем е по-добре предотвратен, отколкото елиминиран. Ето защо, ако имаше въпрос относно закупуването на машина, по-добре е незабавно да се съсредоточите върху модели, оборудвани с сгъваем резервоар. Това ще позволи безпроблемна смяна на лагерите, ако е необходимо.

Първото място в списъка заема беларуската марка Atlant. Елементите са оборудвани с елементи, които могат свободно да се разглобяват и сглобяват обратно. Заслужава да се отбележи „корейският“ AlGi, производителят използва подобна система за планиране на миещия резервоар. Въпреки това, при някои напълно навити LG машини все още не е възможно да замените лагерите, ще трябва да се свържете със специализирана служба.

Повечето известни марки произвеждат перални машини в два варианта: с отливен резервоар и сгъваем. Това са следните компании:

 • Samsung;неразделим резервоар трябва да бъде отрязан
 • Electrolux;
 • AEG;
 • Siemens;
 • Бош.

За да се определи дали машината е напълно разглобена, е необходимо да се проучат пълните характеристики на всяка машина, считана за закупуване.

На пазара се предлагат и мостри, оборудвани с монолитен дизайн. Те включват марки:

 • Indesit;
 • Ariston;
 • Канди;
 • джакузи;
 • Ardo.

Не е изгодно за производителите на перално оборудване да произвеждат агрегати със сгъваем резервоар. Ето защо все повече модели са оборудвани с елемент от отливка. Ако обаче този критерий е основен при избора, няма да е трудно да се намери надеждна и функционална пералня, която да е напълно развита.

Как да научите за дизайна на резервоара?

Ако решите да закупите машина с универсален резервоар, не се колебайте да попитате продавача за нужната информация и я проверете в придружаващите документи. Най-често сгъваем елемент е направен от метал, а монолитен - от пластмаса. Тази информация също ще ви помогне да разберете техническите характеристики. Можете да разберете дали машината е напълно разглобена по следните начини:

 • Разгледайте листа с технически данни на пералнята. Обикновено полимерните неразделими резервоари се инсталират само в единици с максимална скорост на въртене до 1600 оборота в минута. Ако има повече завъртания, тогава машината използва изключително резервоари от неръждаема стомана. Разглеждайки максималната скорост на въртене, можем да предположим кой резервоар е вътре.
 • Попитайте мениджъра си по продажбите. Получаването на разбираем отговор от средния консултант в магазина може да бъде трудно. Ако думите на продавача не ви вдъхват увереност, по-добре е да прибягвате до другите описани методи.
 • Говорете предварително с квалифицирани майстори. Компетентните специалисти ще ви кажат на кои модели трябва да се обърне внимание на първо място.
 • Лично проверете оборудването. Изложбените модели на оборудване нямат дъно, така че ако леко наклоните шайбата и погледнете под нея, можете да помислите от какъв материал е направен резервоарът.

Има все по-малко перални машини, които имат сгъваем резервоар. Производителите се стремят да предлагат на клиентите оборудване, оборудвано с монолитни контейнери, изработени от устойчиви на износване и високоякостни полимери. Това се прави, за да се намалят производствените разходи на компанията, както и да се минимизират ресурсите, консумирани от устройството.Например, гумените невинтови резервоари задържат топлината по-дълго и затова консумират по-малко киловата за загряване на вода по време на измиване.

Обаче разходите за цялостна подмяна на неразделим монтаж в случай на повреда на лагера веднага ще надхвърлят всички възможни спестявания от полимерния резервоар.

Изберете машина със сгъваем монтаж

Защо си струва да се съсредоточим върху моделите, които имат сгъваем резервоар? По-горе писахме, че лагерите и уплътнението на маслото на всяка пералня ще се износят с течение на времето и ще се нуждаят от подмяна. Свободно разглобеният резервоар ще ви позволи да спестите от ремонта на машината, значително ще намали сложността на процеса на подмяна на лагерите.половинките на сгъваем резервоар са свързани с винтове

Нека да поговорим за устройството на един от основните елементи на машината. Сгъваем резервоар се състои от две части, свързани помежду си с болтове, скоби или нитове, за да се осигури херметичността на връзката. В този случай елементът е лесен за разглобяване чрез разхлабване или развързване на крепежните елементи и получаване на достъп до мястото на монтаж на уплътнението и лагерите.

Повечето марки произвеждат перално оборудване без възможност за разглобяване на резервоара. Дори ако е предвидено разделянето на резервоара на две части, тогава ще трябва не просто да инсталирате нови лагери, но и да замените задната прогноза.

Производителите не предвиждат възможност за отделяне на неотделим резервоар. Въпреки това, най-квалифицираните и разбиращи потребители все пак се справят с „невъзможното“. За да направите това, те отрязват частта, правят необходимите манипулации с лагерите и свързват половинките с уплътнител. Въпреки това, има списък на недостатъци на този метод: не всеки може да изреже равномерно резервоара, плътно да свърже разреза. Също така гаранция, че машината ще работи още много години след подобна намеса няма да даде нито един специалист.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини