Всичко за пералните машини

Защо е невъзможно да имате пералня у дома в САЩ?

Защо в САЩ е невъзможно да имате пералня у домаРуските граждани, които са в Съединените щати като част от бизнес пътуване или развлечение, могат да бъдат неприятно изненадани от липсата на перални машини в жилищата под наем. Туристите са изправени пред легитимни въпроси: „къде да перат нещата? Наистина ли е невъзможно да има пералня в страната? “ Ще разберем защо няма автоматични машини в къщите и какво да правите в случай на нежелание да миете нещата ръчно?

На места има перални машини

На пръв поглед може да изглежда, че пералните машини у дома са забранени в САЩ. Това обаче не е така. Американците, живеещи в селските райони, далеч от града, купуват и инсталират перално оборудване. В този случай пералните са разположени на впечатляващо разстояние и за да го преодолеете, трябва да отделите много време и да зареждате колата, което не е много изгодно и удобно за обикновена домакиня.в селските къщи в САЩ има 1 бройки

В градовете с висока гъстота на населението пералните машини в апартаментите са изключително редки. Говорим за Ню Йорк, Филаделфия, Лос Анджелис, Далас и т.н. Във високите сгради жилищните комплекси са специалниПерални ”, стаи с 2-3 перални.

За да работите с оборудването, трябва да платите. Принципът на стаите е подобен на работата на перални. Значителната разлика е, че не е нужно да излизате от къщата си; пералните могат да бъдат поставени точно на входа ви.

Причини за непопулярността на домашните шайби

Гражданите на САЩ не инсталират автомобили в апартаменти по няколко причини. Някои елементи от списъка ще изглеждат нелепи за руския човек, а някои ще ви накарат да се замислите. В повечето случаи американците посочват следните обективни причини:

  • 70% от жилищата в Съединените щати се отдават под наем. Наемодателят не монтира колата, защото просто не иска да се „замесва“ заради това в затруднения. Така че собственикът се стреми да избегне скъпи ремонти, когато оборудването се повреди от небрежни наематели. Друг фактор е страхът от наводняване на съседите, тъй като такова недоразумение може да доведе до дълги кораби и по-големи количества щети.
  • Миенето в САЩ не е обичайно да се слага в банята, а още повече в кухнята. За техниката е запазен специален килер. Поради стаята под машината можете да загубите полезни квадратни метра, които за момент са много скъпи в Америка. Жителите на страната ще предпочетат да адаптират този килер под шкафа за неща или да съхраняват заготовки.
  • В Съединените щати хората постоянно се придвижват от къща на къща и често пътуват из страната. Защото янките дори не мислят да си купят шайба и други обемисти домакински уреди.
  • Мнозина са сигурни, че използването на услуги за пране е по-рационално и по-изгодно. Така че можете да сортирате цялото мръсно пране, да го поставите в няколко барабана наведнъж и да завършите работата много по-бързо.

Всички тези причини имат къде да бъдат. И всеки от тях обяснява по различни начини защо е отказал пералня. Притежаването на домакински уреди в Америка не е забранено, така че ако оборудването не причинява вътрешен дискомфорт на собственика, можете да го поставите в личното си жилищно пространство.

В голямо семейство няма коли

по-лесно е веднага да перете много пране в пранетоДруг фактор, който насърчава американците да изоставят пералните машини, е голямо семейство. Подобна причина би изглеждала абсурдна за рускиня, защото ако в семейството има няколко деца, тогава ще се натрупа много измиване. Това е мястото, където „домашният помощник“ идва на помощ, освобождавайки няколко часа за приготвяне на вечеря, занимания с деца и просто почивка на мама.

Американците се чувстват и мислят различно. Струва им се странно да зареждат пране няколко пъти на ден, след като го извадят, закачат го за сушене, изчакват да изсъхне напълно, свалят дрехите и така всеки ден.За тях е много по-лесно да събират неща, натрупани за 5-7 дни, и да посетят пералнята, намираща се наблизо. В професионалните институции можете да изложите цялото пране в различни миещи машини, да измиете, поставите в професионална сушилня и да се приберете вкъщи с голямо количество чисти продукти.

Жителите на Съединените щати предпочитат да използват перални услуги, които спестяват не само времето, прекарано за измиване, но и парите, платени за консумираната електроенергия и вода.

Място за срещи и комуникация

Никой изобщо не може да бъде в пералното помещениеАмериканските перални вече не се възприемат само като място с огромен брой автомати. В пералното помещение можете да създадете нови приятели, да говорите за политика, цени, деца, да играете настолни игри, да гледате телевизия заедно. Посещението за пране се счита за допълнителна причина за създаване на нови приятели, разговор със съседи и обсъждане на най-новите новини.

Много често собствениците на перални се съгласяват със собствениците на кафенета и ресторанти. В непосредствена близост до прането трябва да се намира заведение за обществено хранене. Така гражданите, които са стартирали цикъла на измиване, могат спокойно да посетят близък ресторант и да си побъбрят по чаша кафе. Докато се храните, времето ще прелети още по-бързо.

В прането на американците

В САЩ има много стаи, оборудвани с оборудване за миене и сушене. Перални са разположени на почти всяка стъпка. Работното време може да варира, но графикът е най-вече стандартен, затварянето става след 22:00. Можете също да намерите перални, работещи денонощно.

Влизайки вътре, е лесно да се объркате от голям брой шайби. Понякога стаите са оборудвани с различни модели машини, но програмите за миене са най-вече сходни. Посетителят трябва само да сортира донесеното бельо, да намери незаетото оборудване, да натовари нещата, да постави почистващи препарати в дозатора и да започне цикъла.

Всяка машина има цифров дисплей, който показва текущото състояние на оборудването, както и цената, която трябва да се плати за стартиране на устройството. Средната цена на един цикъл на измиване е около два до три долара.

В повечето случаи платежните машини приемат само монети с номинална стойност 25 цента.

След стартиране на процеса на почистване, домакинята ще има свободно време. Можете да го прекарате по различни начини - да разговаряте с другите, да отидете на обяд в най-близката институция, да се разходите на улицата, да прочетете списание и т.н.

Позволено е прахът за пране да се носи от вкъщи и можете да използвате специални автомати, които продават прах, сапун, белина, климатик и средство за отстраняване на петна. Такива устройства за "тримесечието" ще дадат правилната сума на средствата.

В края на процеса на измиване трябва да вземете специална количка и да разтоварите нещата от барабана. Мокрите дрехи се транспортират до сушилни. Не забравяйте да проверите чистотата на камерата и едва след това поставете нещата вътре.

За използването на сушилня ще трябва да платите същите 25 цента за около 8 минути работа на оборудването. Ако има много бельо, тогава за пълно изсушаване ще са необходими около 40 минути сушене, което ще струва почти половин долар.

В по-големите перални можете да се срещнете с администратора. Служител ще ви помогне с въпроси, ще ви покаже как да използвате оборудването. Специалният работник обаче е по-скоро изключение, отколкото правило. В обикновените сауни няма служители на залата, така че ако имате въпроси, по-добре е да се обадите на телефонния номер на банерите на стената. След обаждането трябва да се очаква помощ в рамките на 10 минути.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини