Всичко за пералните машини

Как да определим годината на производство на пералнята Samsung

Как да определим годината на производство на пералнята SamsungАко чисто нова пералня се закупи директно от магазина, тогава заедно с разходите и техническите характеристики, годината на нейното сглобяване се разпознава веднага. Но при автомобилите втора употреба всичко е различно: собствениците могат да загубят документи и да изневерят, за да повишат цената. Следователно, в интерес на икономията, а може би и заради все още валидната гаранция за устройството, е по-добре независимо да проверите информацията за датата на производство на машината.

За да разберете годината на производство на пералнята Samsung, не е необходимо да имате под ръка технически паспорт или гаранционна карта. Достатъчно е внимателно да проверите устройството. Освен това производителите незабавно предоставят два начина за съвместяване на данни: по сериен номер и табелка. Как да направите това е описано по-долу.

Първо погледнете табелата с етикети

Най-лесният начин е да определите датата на производство на пералнята Samsung според указателната табела - информационен стикер с кратка информация. Задължително е да се маркира цялото произведено оборудване във фабриката, така че собственикът да може да идентифицира устройството дори при липса на ръководство за употреба. Върху него, под формата на таблица, се посочват името, вида на продукта, номера на услугата, основните параметри, характеристиките и малко друга информация. Сред тях е датата на производство. За да намерите и изучите съществуваща табела с етикети, трябва:

  • изключете пералнята от електрическата мрежа;
  • изключете подаването на вода и изключете маркуча за източване;
  • завъртете машината, осигурявайки свободен достъп до задната стена на корпуса;
  • огледайте шайбата отзад, като имате предвид, че табелката с наименования най-често се намира в долния десен ъгъл.

Тогава всичко е просто: търсим колоната "Дата на производство" и цифровата комбинация отсреща. Пералните машини на Samsung указват месеца и годината на производство, например „02.2011”. Ако по кутията няма излишни стикери или е невъзможно да прочетете нещо по него, ще трябва да декриптирате серийния номер на съществуващия модел.

Дешифрирайте числото

Друг начин е да се определи годината на "раждане" на шайбата по сериен номер. Това е индивидуална многозначна комбинация от цифри и букви, в която е кодирана цялата необходима информация за конкретен модел. „SERIAL NO“ е посочен в техническия лист на устройството, гаранционна карта, табелка или на стикер под вратата на люка. Следователно, да се намери заветната последователност от знаци не е трудно.

Табела за пералня Samsung

Сложността се крие именно в кодирането: бърз поглед върху номера и установяване на годината на излизане не се получава. Намереният шифър ще трябва да бъде интерпретиран правилно, тъй като всички комбинации от автомобили на Samsung са направени на един и същ принцип. Да предположим, че има “S / N Y44P5ADC500164W”, което означава:

  • Последната буква - "W" - контрол (не винаги е посочена).
  • Последните пет цифри - "00164" - индивидуален номер на продукта.
  • Седмият знак от края (ако е указано контролното писмо) е „5“ - месецът на издаване. Декодирането е следното: числата от 1 до 9 определят последователността на месеците от януари до септември, а латинските букви "A ","B "и"C ”е съответно останалите месеци.
  • Осмият символ от ръба (ако е отбелязано контролно писмо) - "С" - година на издаване. Декодирането е както следва: буквата "Y", кодирана 2005 г., "L" - 2006 г., "P" - 2007 г. и "Q", "S", "Z", "B", "C", "D", "F" , „G“, „H“, „J“, „K“, „M“, „N“ от 2008 г. до 2020 г., съответно.
  • Първите 3-7 знака - "Y44P5AD" - фабричен код с групата продукти, местоположение и код на производствената линия.

Имайки такова дешифриране пред себе си, не е трудно да определите, че машината със сервизен номер "Y44P5ADC500164W" е пусната през май 2012 г. Основното е внимателно да обмислите и съпоставите символите с обяснение на кодирането. Тогава годината на излизане на шайбата на Samsung се разпознава бързо, точно и безпроблемно.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини