Всичко за пералните машини

Тесни шайби - Съвети за преглед и избор

Тесни перални машиниНе е възможно да се направи без пералня днес не само поради значителното спестяване на време и усилия, но и защото за различни нужди повечето домакинства отдавна използват домакински уреди за различни цели. Ето защо в малки апартаменти или в къщи, където просто няма достатъчно място за пълноразмерни устройства, тесните перални машини ще бъдат най-доброто решение. Понякога компактните модели по-успешно се вписват в новия интериор на стаята.

На какви параметри се основава изборът?

Изглежда, че от името на устройството става ясно, че основната задача е добре дефинирана - такава техника трябва да мие дрехи. Но това далеч не е така, защото производителите предлагат огромен брой модели с различен формат, които се различават помежду си по редица характеристики.

Затова е препоръчително да дадете приоритет на покупката за себе си приоритетните функции, които трябва да има машината. Успоредно с това е необходимо да определите размера на бюджета, който потребителят е готов да изразходва за покупката. Освен това не бива да вземате предвид само разходите, тъй като понякога можете да закупите нещо напълно различно от това, което се изискваше с напълно безполезни функции на висока цена.

Тесните перални машини в по-голямата си част имат вертикален товар. Такива модели имат своите предимства:

 • възможност за инсталиране от три страни на устройството;
 • спестяване на място, тъй като не е необходимо да отваряте предния люк.

Но в същото време тази техника също не може да бъде поставена под мивката само поради вертикалното натоварване. Някои потребители са убедени, че тясната пералня винаги е минималният обем на барабана. Това обаче не е така и ако вземете предвид редица опции, тогава като алтернатива на моделите с товар до 3-4 кг, можете също да изберете устройство с капацитет 5 кг, което ще има компактни размери.

Тесна пералня под мивката

Подробен преглед на функциите

За да може машината да служи повече от една година, трябва да изучите характеристиките. Само по този начин можете да получите точно такова устройство, което да отговаря на изискванията на потребителя. Сред основните параметри могат да бъдат идентифицирани:

 1. Отначало е по-добре да решите кой тип изтегляне е за предпочитане. Например, основният плюс на предната локация на люка е възможността да се интегрира такава техника под работния панел в кухнята или под мивката в банята. Но тесните перални машини, които се зареждат вертикално, могат значително да спестят място, в допълнение към това по време на стартирания процес на измиване в такива модели можете да хвърлите забравено нещо в машината.
 2. Изборът на клас на пране ви позволява да имате на ваше разположение пералня, която има добро качество на пране, и в допълнение към Перална машина за тесен Indesitикономически консумира електроенергия. Най-добрият вариант за този критерий е модел от клас А. Можете да намерите различни видове оборудване с обозначение на клас от A до G.
 3. Броят обороти в минута. Този параметър е отговорен за качеството на въртенето. Ако потребителят предпочита да извади почти сухо пране от машината, тогава трябва да обърнете внимание на моделите с най-висока скорост на въртене на барабана. Но трябва да сте подготвени за факта, че тесните перални машини с достатъчно висока скорост не дават същото качество на въртене на бельо, тъй като радиусът на барабана на такива модели е забележимо по-малък от този на устройствата с пълен размер.

Повечето машини от среден клас работят със стойности 1200 об / мин., Но има аналози, скоростта на въртене на барабана, която достига 2000 об / мин. Допълнително предимство може да бъде възможността за самостоятелен избор на режим на въртене, но в моделите от икономична класа тази функция обикновено липсва.

 1. Материалът, от който е направен резервоарът, също играе роля при подбора. Например, ако вземем предвид неръждаемата стомана, тогава животът на такива устройства е много по-дълъг от този на другите. Композитните материали обаче позволяват на машината да работи много по-тихо. Затова потребителят трябва сам да реши тук, което е по-важно: експлоатационният живот или сравнително тихото функциониране на устройството.
 2. Метод на свързване. По-лесно и по-изгодно е да изберете машина с връзка само към студена вода. Това ще избегне редица проблеми, по-специално, има възможност за спестяване, тъй като студената вода струва на потребителя няколко пъти по-евтино от горещата. В допълнение, нагряването на студена вода от нагревателния елемент на устройството става по-равномерно. Но не можете да дадете гаранция за качеството на топлата вода.
 3. Брой програми. Всички модели перални машини в пълен размер и тесни винаги имат определен набор от предварително зададени програми, които позволяват измиване на дрехи при определени условия (подсилени или, обратно, нежни). Например, почти навсякъде можете да намерите деликатна програма за измиване, режим на накисване или допълнително изплакване.
 4. Ниво на шум. Производителят винаги възхищава своя продукт, но не се доверявайте сляпо на всички цветни стикери, които „цъфтят“ в пищен цвят по тялото на машината. Факт е, че само оборудване, оборудвано с трифазен асинхронен барабанен задвижващ двигател, както и такова, в което шумоизолацията присъства под формата на специален материал, който изолира корпуса на вътрешната повърхност, може да се счита за безшумен.
 5. Функцията за защита на машината от течове. Тази функция не се предоставя универсално във всеки модел. Освен това има няколко типа устройства:
 • без функция за защита;
 • с частична защита;
 • с пълна защита.

Ако изборът падна върху тясна пералня, в която има такъв възел, тогава това ще избегне редица вероятни проблеми в бъдеще. В други случаи може да се мисли за отделен заключващ механизъм, но, за съжаление, просто няма такава възможност и само производителят задава защитата на машината.

 1. Сушене на дрехи. Моделите автомобили с тази функция ще струват на купувача значително повече. Предполага се, че потребителят получава по-голям комфорт, като вади сухо пране от барабана. Но това донякъде не е така, защото, първо, ще трябва частично да изпразвате машината всеки път предварително, изваждайки половината от зареденото пране, така че сушенето да е пълно, и второ, прането да се набръчка прекомерно.

Допълнителни функции

В допълнение към основния набор от програми и функции в тесни перални машини, може да има и други функции, включително:

 • Aqua Sensor - ви позволява значително да намалите консумацията на вода по време на измиване и в допълнение към това контролира степента на прозрачност на водата и, ако е необходимо, увеличава броя на изплакванията;
 • Fuzzi Control - автоматично управление на режима на пране, в резултат на което машината самостоятелно решава кои параметри на програмата трябва да се използват с натовареното количество спално бельо и вида материал;
 • S-система - функция за контрол на пяната;
 • стартов таймер - позволява на потребителя да забави старта на устройството;
 • спрете с вода - функция, която ви позволява да извадите прането от машината, преди процесът на въртене да започне, за да избегнете смачкване на нещата.

Има напълно автоматични устройства, които без човешка намеса могат да избират режим на работа и да определят други параметри на пране. Можете да вземете различни видове подобни машини, които се различават по технологията на пране.

Един от факторите при избора е марката на машината. Сред популярните може да се отбележат Candy, Ariston, Indesit, Beko, Samsung. Редица модели на марките Bosh и Electrolux принадлежат към класа по-горе. Съответно цената ще варира.Освен това не се препоръчва да се фокусирате върху цената или популярността на устройството отделно от другите параметри. Трябва да оцените машината в съвкупност за редица характеристики, включително, разбира се, ценовия фактор.

В резултат на това, след като са анализирали редица технически характеристики и първоначално са определили бюджета, е възможно да се избере модел на устройство, надарен с точно тези свойства и функции, които ще гарантират по-нататъшно качество на нивото, от което се нуждае потребителят. Винаги можете да изберете алтернативно и най-подходящо решение на достъпна цена, а ако няма финансови ограничения, тогава задачата за избор е опростена.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини