Всичко за пералните машини

Какви са тесни вградени съдомиялни машини

тесни вградени съдомиялни машиниДомакинските уреди и уреди играят огромна роля в нашия живот. Вградените уреди са с най-голямо търсене днес, тъй като улесняват създаването на интересен и модерен интериорен дизайн в кухнята.

Освен това, поради характеристиките и малкото пространство на кухнята, хората вземат тесни модели, които идеално се вписват в мебелите от вградените модели. Вградена тясна миялна машина - тази статия е посветена на нея.

Видове тесни съдомиялни машини

Тесни съдомиялни машини се наричат ​​машини, чиято ширина не надвишава 45 см, което е с 15 см по-тясно от стандартните модели, но в същото време не по-малко от 40 и дори повече от 30 см. В същото време те могат да бъдат изградени изцяло или частично.

Когато е напълно интегрирана, миялната машина е скрита зад декоративната фасада, така че може да не разберете, че тя е скрита там. Частично вграденият модел има контролен панел с дисплей на фасадата. Най-тясната съдомиялна машина е с ширина 44-45 см, съдомиялни с ширина 30 см не съществуват, това е извън техническите възможности.

Освен това, в зависимост от размера, тясната миялна машина може да бъде:

  • подложка - такава съдомиялна машина е инсталирана на пода върху регулируеми крака и се крие в кухненски шкаф, средните й размери (ШхДхВ) - 45x60x82 см;
  • компактен - този модел е с размери - 45x48x46 см, малко по-голям от микровълнова фурна, но не е вграден, въпреки че може да бъде скрит и в шкаф.

Характеристики на тесните модели

Сега нека поговорим за техническите характеристики, по които една тясна съдомиялна машина може да се различава от друга. Капацитетът на съдомиялната машина е колко съдове могат да бъдат заредени в резервоара на машината за един цикъл.

  • Съдомиялната машина с тесен под може да побере чинии за 9-11 души - това е най-големият модел сред тесните машини;
  • Малка съдомиялна машина побира чинии за 4-5 души.

Забележка! Съдомиялната машина с тесен под е оптимална за семейство от 3-5 души, но ако няма достатъчно място, по-добре е да разгледате варианта с компактен модел, ширината на който е 60 см, а височината - 45 см.

Що се отнася до потока на водата, средно, независимо от размера на съдомиялната, дебитът е 8-11 литра. Консумацията на електроенергия също не зависи от размерите; модерна вградена миялна машина може да има клас на консумация на енергия A, A +, A ++ или A +++.

Да кажем няколко думи за производителите на съдомиялни машини. Много известни (Bosch, Whirlpool, Hot-point-Ariston) и малко известни производители имат тесни вградени модели. Компактните модели се срещат в Bosch, Midea, Electrolux, AEG и Siemens.

Общ преглед на модела

Разгледайте няколко модела на съдомиялни машини и ги сравнете според техническите характеристики.

Bosch SPV 53M00 - миялна машина, напълно интегрирана в мебелите. С ширина 45 см побира до 9 комплекта чинии. Той е с намалена консумация на енергия, изсушаване на конденза и пет програми, включително бърз цикъл за 30 минути. Благодарение на сензора за чистота на водата консумацията му е намалена до 9 литра на цикъл. В колата има система за защита, което я прави надеждна. Моделът е в добро търсене сред потребителите. За германското събрание от Bosch ще трябва да плати около 40 хиляди рубли.

Bosch SPV 53M00

Bosch SPV 63M50 е друга вградена съдомиялна машина с ширина 44,8 см. Тя е малко по-различна от предишната машина на Bosch. Около 9 литра вода ще бъдат изразходвани за измиване на 9 комплекта чинии, освен това ще се намали консумацията на енергия и нивото на шума, чиято скорост е 44 dB. Има режим скорост измиване, и всички от тях 6. С подобрени технически показатели колата ще струва около 57 хиляди рубли.

Bosch SPV 63M50

Hansa ZIM 428 EH - тясна евтина миялна машина от Китай, напълно интегрирана в мебелите. Тя ще измие десет комплекта за около 150 минути, като същевременно изразходва 8 литра вода. В същото време функционалността и възможностите на тази машина също не са лоши. Има 8 режима, има програма за измиване на кристални и други крехки съдове, Това струва такова удоволствие от 24 до 30 хиляди рубли.

Hansa ZIM 428 EH

Siemens SR 64M0 30 е напълно вградена тясна миялна машина от Германия от Bosch. Машината ще измие качествено съдовете за 9 души за средно 3 часа, изразходвайки около 9 литра вода. Сред четирите режима има „Експресна програма“ с продължителност малко повече от 30 минути. Съдомиялната машина е защитена от течове и деца, има четири най-необходими програми. Ширината на този модел е 44,8 см. Средната цена е 40 хиляди рубли.

Siemens SR 64M0 30

AEG F 65401 IM е тясна частично вградена машина с ширина 44,6 см. Тази съдомиялна машина може да мие чиниите в един от петте програмирани режима, изразходвайки около 9 литра вода и го прави доста тихо. Средната цена също е около 40 хиляди рубли.

AEG F 65401 IM

По този начин, тясната миялна машина може да бъде или напълно вградена, или вградена частична. По технически характеристики такива машини от същата ценова категория имат приблизително еднакъв набор от програми. Модерните модели имат по-високи технически параметри, но те също са много по-скъпи, струва ли ви да доплатите за това?

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини