Всичко за пералните машини

Преглед на тесни вградени съдомиялни машини

тесни съдомиялни машиниГолямото желание на хората да поставят съдомиялна машина в малка кухня породи мита за тесни съдомиялни машини с ширина само 35 см. Рекламодателите подгряват този мит по всякакъв начин, помагайки да се разпространи невярна информация, че е възможно да се купи съдомиялна машина с ширина 35 см в различни търговски обекти.

Всъщност нито в Русия, нито в страните от ОНД не можете да намерите такава тясна вградена машина, колкото и да се стараете. По-рано в продажба можете да намерите миялна машина Ardo ME5661, но дори тя имаше ширина 40,4 cm.

По-голямата част от тесните вградени съдове за миене на пода имат ширина около 45 см. Ето защо, когато поръчате или направите кухненски комплект, имайте предвид този конкретен размер. Нека поговорим за тесните вградени съдомиялни машини по-подробно.

Защо хората избират тесни коли?

Според статистиката на търговците приблизително 61% от потенциалните купувачи на съдомиялни машини избират тесни подови вградени съдомиялни машини. Те питат модели с ширина 35, 40 см, но в крайна сметка купуват машини за 45 см. Повече за тесните съдомиялни машини можете да прочетете в статията Преглед на вградените съдомиялни машини 40 cm, На пръв поглед изглежда, че разликата между съдомиялна машина с пълен размер ширина 60 см и тясна 45 см е малка. Всъщност 15 см за тази техника са много.

 • Пестенето на 15 см пространство е добро, но поради това пространството вътре в резервоара за миене също е намалено. Кошовете и таблата са много по-тесни, частите вътре също са много близо, което потенциално би могло да доведе до прегряване и повреда. Но за повечето потребители това е от второстепенно значение - на първо място спестяване на място.
 • В тесните вградени съдомиялни машини се прилагат кратки програми за миене на съдове, които хората наистина харесват. Представете си, ако съдовете не са много мръсни, тогава защо трябва да изберете мивка за 1,5 часа, когато има бърза - 35 минути. Пестим не само време, но и ресурси: вода и електричество.
 • Пълноразмерните съдомиялни машини могат да имат до 17 комплекта чинии. За средно семейство от 3-4 души това не е необходимо. Така че защо да плащаме за размерите и капацитета? Една тясна съдомиялна машина съдържа 35, максимум 50 големи артикула (определихме това емпирично), производителят твърди за 9 комплекта чинии - този капацитет е идеален за малко семейство.
 • Цената на тясната миялна машина е с няколко хиляди рубли по-малка от тази в пълен размер, което е добра новина за потребителите.

Важно! Статистиката на сервизните центрове на няколко големи производители на домакински уреди ни казва, че тесните вградени съдомиялни машини се чупят с около 35% по-често от моделите в пълен размер.

Примери за популярни модели съдомиялни машини

Рекламата е реклама, но не можете да заблудите всички хора. Ако човек иска да избере модела на съдомиялна машина, който му е нужен, той ще го направи, макар и чрез опит и грешка. И веднага щом някой успее да купи и тества добър модел, от уста на уста ще работи допълнително. Предвид наличието на социални мрежи, след няколко дни всеки ще научи за положителния опит на 1 човек.

Оттук и заключението - за да разберете кой модел на тясна съдомиялна машина да закупите, трябва внимателно да слушате потребителите. Опитахме се да съберем мнението на много хора и да идентифицираме няколко, от тяхна гледна точка, достойни за съдомиялни машини.

 • Ханза ZIM446EN. Тесни вградени съдомиялни, направени в Китай. Този факт е плашещ в началото, но наистина не трябва да се притеснявате, Качеството на оборудването на Hansa е на високо ниво и колкото повече оборудване произвежда, толкова по-високо качество. Hansa ZIM446EN HxWxD - 82x45x56 см. 6 програми за измиване, включително бързо измиване, вместимост на 9 комплекта чинии, разпознават най-модерните таблети, не шумни и икономични. Средната цена е само 19 000 рубли.Hansa zim446en
 • Bosch SPV30E40RU. Тесни вградени съдомиялни машини с ширина само 44,8 см от Германия. Според производителя автомобилите са сглобени специално в Германия и това говори много. Bosch SPV30E40RU HxWxD - 81,5 x 44,8 x 55 см. Ширината и другите общи параметри бяха проверени от нашите експерти - те строго съответстват на декларираните от производителя. 3 програми за пране, 9 комплекта чинии, филтър за непълно зареждане и самопочистващ се филтър. Цената е около 23 000 рубли.
  Bosch SPV30E40RU
 • HOTPOINT / ARISTON LSTF 9M117 C ЕС. Тази тясна вградена съдомиялна машина е с добро съотношение между размер и капацитет. Ширината му е 44,5 см с височина 82 и дълбочина 55 см, но в същото време побира до 10 комплекта чинии. Дори някои експерти са изненадани "къде отива всичко", обаче, капацитетът е тестван емпирично и потвърден. Вградената машина има 9 програми за измиване, половин товар, разпознава модерни таблети и спестява вода и електричество. Цената от 27 000 рубли.
  HOTPOINT ARISTON LSTF 9M117 C ЕС
 • Electrolux ESL9450LO. Друга добра тясна вградена съдомиялна машина от шведски производител, направена в Полша. Тази машина е изцяло вградена, има размери HxWxD 81.8 x 44.6 x 55 cm. Вградената миялна машина е икономична, има забавен старт и 5 полезни програми за миене. Той има много показатели, включително индикатор за помощ за изплакване, сол и дори „лъч на пода“. Също така, миялната машина показа висококачествени мивки с нисък шум. Струва средно 26 000 рубли.
  Electrolux ESL9450LO

Мнение на потребителите относно вградените стеснени съдомиялни машини

Евгений, Междученск

Преди шест месеца закупих напълно вградена съдомиялна машина Bosch SPV30E40RU в кухнята. Закачих го вместо подов шкаф за съхранение на насипни продукти, мислех, че на моето място ще лежат зърнени храни и тестени изделия, но в къщата трябва да има миялна машина, макар и тясна. Бихте могли да опитате да изтласкате такъв в пълен размер, но аз не поемах рискове, изведнъж не бих се вписал. Съдомиялната машина е много щастлива, чиниите са лъскави, дори старите тигани, сега изглеждат много по-добре. Идеално съотношение цена-производителност!

Мария, Москва

Hansa ZIM446EN е просто спасител. Когато се появи в къщата, семейството ни въздъхна облекчено, защото сега задължението в кухнята не е в тежест за никого. Дадохме пари за това доста около 17 000 рубли с отстъпка, но се сдобихме с истински „домашен асистент“. Обикновено започвам да мия чинии по-близо до нощта, това не пречи на съня и можете да спестите от вода. Сложих съдомиялната машина на Ханс 5 точки.

Алена, Барнаул

Отдавна мечтая за миялна машина, а след това двойна радост, мъжът ми даде пари за съдомиялна машина и нова кухня. За избора и поръчката на кухня е отделна тема за разговор, ще говоря за съдомиялна машина. Избрахме тесен модел, защото се вписва добре между два етажни шкафа - Electrolux ESL9450LO. Според мен тази машина има едно предимство: компактна, просторна, работи като часовник и съдовете се мият от най-високия клас! Съветвам всички, които познавам само такава миялна машина.

В заключение отбелязваме, че всеки ден в Русия хората купуват стотици нови тесни съдомиялни машини. Търсенето им е голямо, обаче, в Интернет има много невярна информация за подобна техника. Основният мит е, че има автомобили с ширина 35 см. Нашите експерти са проверявали тази информация много пъти - няма такива коли!

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини