Всичко за пералните машини

Тесни перални машини за тесен връх до 40 cm

вертикална машина с ширина 40 смПералните машини с най-високо зареждане привличат вниманието на потребителите не толкова с вида на товара, колкото с необичайните им размери.

В миниатюрни помещения такива перални машини са се превърнали в най-добрия начин да спестите място. Освен това в такива перални машини има всичко необходимо за добро измиване. Нека разгледаме по-отблизо пералните машини с вертикален товар до 40 см ширина.

размери

Машините за вертикално зареждане са предимно със същия размер. И да се каже, че сред тях има пълноразмерни или тесни, според нас, е невъзможно. Ще бъде по-точно, ако всички те принадлежат към тесни модели, защото техните размери са:

  • ширина - 40 см;
  • дълбочина -56-65 см;
  • височина - 81-90 см.

Важно! Най-малката ширина на вертикалните машини е 40 см, така че не трябва да търсите автомобили с ширина 35 и още повече 30 см. Такива тесни единици все още не са се появили в продажба. Говорейки за 35 см, те най-вероятно означават дълбочината на предните автомобили.

Капацитет, функционалност и икономичност

Сега нека поговорим за техническите характеристики на пералните машини с най-голямо зареждане. Освен ограничен тираж по размер, вертикалните машини имат и ограничени възможности за зареждане на барабан. Повечето от пазара предлагат единици с капацитет от 5 и 5,5 кг, максималното натоварване на тези машини е 7 кг, има единици с товар 6 кг. И това е разбираемо, тъй като стесненият калъф просто не е в състояние да побере голям резервоар и барабан и няма значение какъв товар има отгоре или отпред.

Що се отнася до набора от функции, вертикалните перални машини в това отношение не са по-ниски от предните. Те имат и функции за измиване на деликатни предмети, завивки. От намерените допълнителни функции: измиване с пара, лесно гладене и други.

За ваша информация! Потребителите, които имат пералня с вертикално зареждане, обърнете внимание на удобството в местоположението на люка за зареждане на бельо, няма нужда да се огъвате.

машина за горно зарежданеЗавъртането в машини от този тип се извършва с различна скорост, всичко зависи от производителя и модела на определена машина. Скоростта на въртене в повечето случаи варира от 700 до 1000 оборота. Но има и ултра бързи тесни модели със завъртане от 1200 и 1300 об / мин.

Енергийният клас на вертикална машина не е по-нисък от А, има модели с клас A ++ и A +++. Класът на измиване на тази техника е само А. Следователно тези машини се мият перфектно. Автомобилите от този тип могат да бъдат оборудвани с дисплей и да имат сензорно управление. Единствената разлика от тесните фронтални машини е липсата на сушене. Докато не се срещнем с такива модели, при автомобили с вертикално натоварване тази функция не се използва.

Надеждност и цена

Друг важен въпрос при избора на вертикална пералня с ширина 40 см е надеждността и цената. Надеждността на пералнята, на първо място, зависи от:

  • страна на монтаж;
  • съставни части.

Важно! Една марка не е показател за надеждност. Така например пералните машини Bosch се сглобяват не само в Германия, но и в Русия, Китай, Полша и затова такива възли работят по различни начини.

Само очевидно е, че колкото по-скъпо е оборудването, толкова по-вероятно е то да бъде по-надеждно. Но не във всички случаи, защото цената може да бъде завишена, когато пералнята има много допълнителни функции, сензорен екран и други модерни „чипове“. Колкото повече са тези чипове, толкова по-малко надежден може да бъде устройството и ремонтът му ще бъде труден.

Ето защо, когато избирате надеждна техника, трябва да обърнете внимание на електрониката. Като цяло цената на тесните модели с вертикално натоварване не се различава при оборудване с предно зареждане. Да, и по отношение на надеждността те са приблизително еднакви, повтаряме отново - всичко зависи от страната на сглобяване. Автомобилите с най-добра стойност, сглобени в Германия, Швеция, Полша, Словакия. Средната цена на пералните машини с най-голямо зареждане е около 30 хиляди рубли.

Преглед на най-добрите

Нека да преминем към прегледа на вертикалните автомобили, като изберем петте най-популярни модела. Основните критерии за подбор при съставянето на тази оценка бяха: цена, функционалност и надеждност на оборудването. И така, в списъка на първите пет бяха:

Electrolux EWT 1377 VOW - тази тясна европейска перална машина има размери (WxDxH) - 40 x 60 x 89 см. В същото време товарът й е 7 кг сухо пране, оборудван е с най-новите технологии. В допълнение към стандартните режими на измиване има програма за премахване на петна. Начинът на предотвратяване на сгъстяване, както и подаването на пара по време на измиване. Машината струва около 50 хиляди рубли. Ето защо, тя получи само шесто място.

Характеристика на модела е плавното отваряне на клапата на барабана, както и наличието на осветление на барабана. Можете да забавите началото на прането не повече от 20 часа. Спалното бельо е извито перфектно, защото скоростта на въртене на барабана е 1300 об / мин. Защитата срещу деца е налице, но само частично изтичане.

ELECTROLUX-EWT-1377-обет

AEG L 56106 TL е машина на немски произход с товар до 6 кг. Ширината му, както всички вертикални пръти е 40 см, но височината му е 89 см. Машината е енергоефективна, клас A +++. Той има разнообразни режими на пране, но стиска прането само при 1000 об / мин. Плюс модели при плавното отваряне на клапата на барабана и наличието на паркинг за кола. За тази машина ще трябва да платите малко повече от 35 хиляди рубли и следователно само петото място в рейтинга.

AEG-L-56106-TL

Candy EVOT 10071 D е тясна пералня, чиито размери са (WxDxH) - 40 x 60 x 85 см. Изтеглянето на тази шайба не е по-ниско от предишната - 7 кг. Но скоростта на въртене е само 1000 оборота, но това е напълно достатъчно. 18 режима на пране са програмирани в контролния модул, включително програма за отстраняване на петна. Този модел има много положителни отзиви. Сред недостатъците се отбелязва слаб задвижващ колан, който за някои потребители беше разкъсан през първата година на работа. Цената на този модел е около 23 хиляди рубли.

бонбони-evot-10071-г

IGNIS LTE 8027 е перална машина с най-високо зареждане с отличен монтаж, поради което машината спечели трето място. Размерите му са (ШхДхВ) - 40 х 60 х 90 см. Машината разполага само с 10 режима на пране, товар от 5 кг сухо пране и въртене от 800 оборота в минута. Но повярвайте ми, за малко семейство от трима за ежедневно измиване това е достатъчно. На тази машина липсва цялостна система за защита, но тя струва около 21 хиляди рубли.

блуждаещ-LTE-8027

Electrolux EWT 0862 TDW - тази тясна пералня с горно зареждане е на второ място в класацията. Обемът на барабана е 6 кг сухо бельо, а размерите (WxDxH) са 40 x 60 x 85 см. Броят на програмите е 14, сред тях има програма за пране на дънки, деликатно пране, пране на ризи и други. Машината е защитена от деца, но само частично от течове. Цифровият дисплей показва цялата необходима информация. Цената на този модел е около 22 хиляди рубли.

ELECTROLUX-EWT-0862-TDW

Candy EVOGT 13072 D - тази пералня спечели първо място в нашата класация, тъй като има оптимално съотношение цена-качество. Натоварването на барабана е 7 кг, въртенето - 1300 об / мин. Размерите на практика не се различават от конкурентите (WxDxH) - 40 x 63 x 88 см. 18 режима на измиване ще ви позволят да миете дори и най-деликатните предмети. Има режим на бързо измиване (30 минути), както и в горните машини. Има и защита от деца. Можете да отложите измиването за 24 часа. Въпреки китайското сглобяване, машината е в търсенето, цената й е около 26 хиляди рубли.

бонбони-evogt-13072-г

И така, пералните машини с най-високо зареждане имат стандартна ширина 40 cm. По-тесни агрегати с ширина 35 или 30 см просто не съществуват. От техническа страна те не са необходими, производството им е непрактично. Дори сред предните автомобили няма такива, които биха имали дълбочина 30 см, дълбочина супер стегнати модели - автомобили с дължина 33 см, предимно 35 см. Единствената машина с малки размери, чиято дълбочина е дори по-малка от 30 см, е машината за стена на Daewoo Electronics DWD-CV701, за която писахме в статия на нашия уебсайт.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини