Всичко за пералните машини

Общ преглед на съдомиялна машина

тесни съдомиялни машиниНякои просто не си представят удобни условия за живот без миялна машина, така че въпросът за избора на необходимото оборудване е много остър.

Ако площта на кухнята не ви позволява да получите модели в съдомиялна и пералня в пълен размер, тогава в този случай си струва да обърнете внимание на тесните модели. Тясна миялна машина - по-нататък ще се говори за това.

Предимствата на тесните съдомиялни машини

Редовното маркетингово проучване от големи компании показва това последните 2-3 години има увеличение на продажбите на съдомиялни машини. Ако обаче разгледаме този пазарен сегмент по категории: компактни, тесни и пълноразмерни машини, можем да видим, че растежът е очертан в категорията на тесни съдомиялни машини. Продажбите на модели в пълен размер, напротив, намаляха. Какви са предимствата на тесните модели:

 1. подходящ за малко семейство или ергени;
 2. имат по-малко потребление на вода и електроенергия, време за измиване намалено;
 3. малките размери на тясна миялна машина (не повече от 45 см в ширина) правят възможно органичното й вписване в интериора на малка кухня;
 4. струват малко по-евтино от автомобилите в пълен размер от същата марка и клас;
 5. по функционалност и брой програми не отстъпват на широките модели.

За ваша информация! Най-голям брой модели тесни съдомиялни машини се предлагат от такива гиганти като Bosch, Siemens и Electrolux. Най-оптималната и широко разпространена ширина на такива съдомиялни машини е 45 cm.

Недостатъците на тясната технология

Що се отнася до недостатъците на тази техника, може да се отбележи само един и най-важният - това е капацитет. Максималният брой комплекти съдове, които може да побере една тясна машина, е 10. От една страна, това не е достатъчно, за семейство от 3, или дори 5 души, това е напълно достатъчно. Ако семейството е голямо и обича да яде, тогава такава миялна машина може да не е достатъчна. Разбира се, можете да миете чинии в тясна кола, но с тенджери и листчета за печене ще бъде много по-трудно.

Един комплект ястия включва комплект чинии и уреди за един човек, а именно 1 чиния за супа, 1 плоска и 1 десертна чиния, чаша и чинийка, чаша, 3 лъжици, вилица, нож. Съдовете за готвене не са включени. Ето защо, като мислите за закупуването на тясна съдомиялна машина, трябва внимателно да обмислите колко съдове възнамерявате да миете. В крайна сметка може да се окаже, че спестяването на място ще доведе до неуспешна покупка на малка кола.

Забележка! Тесните съдомиялни машини имат ширина от 40 до 45 см, помислете за себе си дали машината ще има ширина 35 см, тогава какъв ще бъде нейният вътрешен размер, като се има предвид дебелината на стената, няколко комплекта трудно ще се поберат в такава съдомиялна машина.

Преглед на модела

Сега нека се съсредоточим върху най-добрите модели на тесни машини, да разгледаме подробно техните технически характеристики и функционалност. Топ най-продаваните и популярни модели включват съдомиялни машини на марката:

 • Hansa;
 • Bosch;
 • Siemens;
 • Electrolux.

Hansa ZIM 428 EH

Тази съдомиялна машина от известния производител Hansa струва около 25 хиляди рубли, което е много приемливо. За този клас съдомиялни машини разполага с всичко необходимо, включително отлична кошница за прибори, разположена над основните кошници, което е много удобно и заема малко място.Hansa ZIM 428 EH

В един цикъл тази миялна машина изпира 10 комплекта чинии за средно 140 минути и можете да направите това в един от 8 вградени режима:

 • интензивно измиване;
 • ежедневно измиване;
 • икономичен;
 • стъкло;
 • 60 минути
 • бързо измиване;
 • автоматично;
 • предварително изплакване.

Обърнете внимание, че автоматичното и ежедневно измиване практически не се различават. Затова понякога потребителите се объркват в избора. От допълнителните функции е удобно да използвате зонално измиване, което се състои в това, че ако зареждате само долната или горната кошница, тогава можете да спестите вода и електричество.Например, тази опция може да се използва за почистване на тигани и тенджери.

Също така в тази машина има функция за забавяне на стартирането до 12 часа и опцията „Extra Dry“, която се състои в това, че при окончателното изплакване водата се нагрява за 40С повече. Това позволява съдовете да изсъхнат по-бързо. Моделът Hansa ZIM 428 EH е изцяло вграден, размерите му (HxWxD) са 81.5x44.8x55 cm. Предимството на този модел се крие и във факта, че има пълна защита срещу течове, а от „чиповете“ отбелязваме наличието на вътрешно осветление.

Bosch SPS 40 E12 RU

Една от популярните бюджетни съдомиялни машини. Германският модел SPS 40 E12 RU може да бъде закупен само за 25 хиляди рубли. Тази самостоятелно съдомиялна машина с зареждане до 9 комплекта чинии. 4 режима на измиване са достатъчни за миене на силно замърсени съдове и чинии веднага след хранене.BOSCH SPS 40 E12 RU

Специалните програми включват автомивка и режим на предварително накисване. Моделът е оборудван със система Aqua stop, която предпазва от течове. Има и забавено стартиране, което позволява миенето на чинии през нощта с намалени тарифи за ток. Освен това има защита от деца, което не е маловажно. Най-високият клас за миене и сушене на съдове е А. Размерите (HxWxD) са 85x45x60 cm.

Bosch SPV 40X90

Съдомиялна машина с зареждане до 9 комплекта чинии. Този модел има много положителни отзиви сред потребителите, тъй като е миялна машина с високо качество. Тази съдомиялна машина има 4 основни режима на миене, както и специални функции, като "деликатна мивка", предназначена за миене на крехки съдове. Средната цена за този модел на германския монтаж е 35 хиляди рубли.Bosch SPV 40X90

Също така ще платите същата сума за наличието на вградена пълна защита срещу течове и защита срещу деца, пътепоказател на пода. Таймерът за забавяне ви позволява да забавите стартирането на програмата до 24 часа. Моделът Bosch SPV 40X90 е изцяло вграден, размерите му (WxDxH) са 45x55x82 cm.

Siemens SR65M081RU

Един от най-популярните модели съдомиялни от немския концерн Siemens. Отлична миялна машина от средната ценова категория, цената й варира от 40 до 45 хиляди рубли. Този модел е проектиран за 10 комплекта чинии и има 5 режима на миене. Но основните му предимства са функциите timeLight и varioSpeed ​​Plus.Siemens SR65M081RU

Функцията timeLight ви позволява да наблюдавате процеса, който протича в автомобила, тъй като цялата информация се проектира не на дисплея, който е скрит на вратата, а на пода. Siemens SR65M081RUПотребителят вижда не само оставащото време, но и избраната програма и функция. Освен това информацията е еднакво добре показана и на паркета, и на ламинирания под, и на линолеума.

Функцията varioSpeed ​​Plus ви позволява да намалите времето за миене на съдове в определен режим от 35 на 50%. Това се постига чрез увеличаване на налягането на водоснабдяването и намаляване на броя на изплакванията. За особено полезна може да се счита функцията за хигиена Plus, която ви позволява да стерилизирате съдове, например бебешки бутилки или буркани за зимни препарати.

Важно! Спестете място вътре в съдомиялната машина благодарение на модерната кошница за прибори varioDrawer, която се намира в самия връх и се простира.

Предлага се защита срещу течове и деца в тази машина. Ширината на машината е 45 см, височината - 82 см, дълбочината - 55 см.

Electrolux ESI 9420 LOX

Съдомиялна машина със средна ценова категория; цената му в различни магазини варира от 30 до 35 хиляди рубли. Този модел на италианската група с максимално натоварване от 9 комплекта чинии, има 5 режима на измиване, включително бърз цикъл при 400В. От специалните програми отбелязваме режима на накисване и икономичната програма.Electrolux ESI 9420 LOX

Съдомиялна машина с прибиращ се горен капак, което позволява интегрирането й под плота. Размерите му са (WxDxH) 45x58x82 cm. Недостатъкът на модела е, че защитата от течове е само частична. Освен това няма звуков сигнал за завършване на измиването.

В заключение отбелязваме, че при избора на тясна съдомиялна машина е важно да се обърне внимание не само на нейните размери, но и на действителния капацитет на съдовете. Изберете модел, който ще има максимум полезни функции, нека те са малко, но в същото време ще ги използвате. По-добре е да се даде предпочитание на машина с пълна защита срещу течове и минимален набор от програми от тази, в която има много режими, но няма защита. Имайте добър избор!

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини