Всичко за пералните машини

Преглед на тесни перални машини Electrolux

Тесен SM ElectroluxПреди това всяка тясна перална машина Electrolux съчетаваше както достъпна цена, така и качество на материалите и монтажа. Но тогава всички "електролуксове" бяха направени в Швеция. Днес мрежата на производителите на машини от тази марка е разпространена по целия свят. Ето защо в тази статия ще прегледаме нова серия автомобили от тази марка, като ги сравним по характеристики, цена, отзиви на клиенти и други аспекти.

Electrolux EWS 1256 COU

Тази машина е положително оценена от потребителите. Отбелязва се неговата ефективност в консумацията на енергия (A ++ е показател за най-ниското ниво на консумация на енергия от всички възможни), както и качеството на измиването. От минусите говорят за проблеми с балансирането по време на цикъла на въртене (може да има излишък от максимално натоварване от 5 кг), както и силен скърцане след измиване (този звук може да бъде изключен). Като цяло въз основа на прегледите колата получи оценка 4,5.

5 кг е добър показател за максимално натоварване за тесни перални машини.

Electrolux EWS 1256 COU

Трябва да се отбележи, че тази машина е най-неикономичната по отношение на консумацията на вода (47 литра на измиване) от всички разглеждани тук. Това обаче лесно се покрива от следните предимства:

 • наличието на много режими, които ви позволяват да работите еднакво добре както с тежко бельо, така и с тънки и деликатни тъкани;
 • наличието на програмата "бързо измиване", която ви позволява да получите чисто бельо само за 20 минути. Има и функция Time Manager, която ви позволява да зададете ръчно времето за измиване;
 • възможност за пауза за презареждане на пране;
 • врата, която се отваря почти на 180 градуса;
 • система за изхвърляне на излишната пяна.

По отношение на безопасността машината има, първо, защита срещу течове и второ - защита от деца. Добър комплект за цената от 27 000 рубли.

Electrolux EWS 1066 CDS

Тази пералня може да е подходяща за онези, на които 5 кг пране наведнъж изглежда ниска цифра - 6 кг вече могат да бъдат заредни в Electrolux EWS 1066 CDS. Освен това тя харчи малко по-малко от предишната опция (която, припомнете си, има нисък рейтинг на разходите по отношение на електричеството). Има и сензорно управление, ако сте фен на модерните и стилни интерфейси.

От минусите отбелязваме по-ниска скорост на въртене по време на цикъла на въртене (1000 об / мин - 200 об / мин по-малко от предишния). Този индикатор обаче е достатъчен за повечето задачи, които пералнята трябва да изпълни. Отзивите за машината са положителни. Потребителите отбелязват:

 1. Богатство режими за всеки вкус (деликатни материи, икономично пране, супер изплакване, предварително измиване и т.н.).
 2. Отложен старт до 20 часа (повечето перални машини предоставят подобна функция само до 12 часа).
 3. Няма шум по време на измиване (все още има шум по време на цикъла на въртене).

Electrolux EWS 1066 CDS

Освен това на потребителите изглежда важен цвят: сребристо-сив. Отбелязва се, че на фона на „белите“ перални машини, тази изглежда по-стилна и се вписва добре във всеки интериор.

Electrolux EWS 1054 EFU

Това устройство получи оценка 4,5 от тези, които вече са го придобили. Те хвалят способността за понижаване или повишаване на температурата на измиването, както и продължителността му. Плюсовете включват и голяма врата на люка, която в същото време се отваря лесно и се затваря "меко" и малка дълбочина (38 см, въпреки че това се отнася за всички перални машини от нашия преглед). От минусите се отбелязва къс захранващ кабел, а също така някой смята, че сензорният дисплей (за разлика от механичния или електронен) изглежда неудобно, но, изглежда, е въпрос на вкус.

В сравнение с други представители на марката, Electrolux EWS 1054 EFU има по-нисък разход на вода (41 литра на измиване), но в същото време малко по-голям разход на енергия (0,15 kWh). В противен случай параметрите на модела са подобни.

Тази машина осигурява нежно и висококачествено пране за всякакъв вид пране, независимо дали е коприна, вълна, тънка или плътна материя.Струва си да се отбележи, че пералнята има система за контрол на дисбаланса, така че не можете да се притеснявате за равномерното разпределение на товара в барабана и шума по време на пране. А системата за управление, която някои потребители не харесват, всъщност има възможност не само да зададе времето за измиване, но и да проследи на какъв етап е.

Electrolux EFU 361200

Тази машина произвежда голям брой обороти (1200 / мин) и има висок клас ефективност на въртене, което се отразява на цената. Също така помислете за потребители, които отбелязват сухо пране след предене и липса на шум по време на него. Тъй като има доста малко отзиви, няма да дадем оценка на тази машина въз основа на тях.

Electrolux EFU 361200 има функция OptiSense, която настройва цикъла на пране спрямо количеството и теглото на зареденото пране. Това ви позволява да използвате по-малко вода и електричество при пране на по-малко пране (максимално натоварване, между другото, 6 кг), а не да го миете. Има и функция за забавен старт, която ви позволява да зареждате пране, да изберете програма и да „поръчате“ машината да започне да пере в точно определено време, удобно за собственика.

Всички тези "кифлички", за съжаление, се отразяват на цената, което прави този автомобил малко по-скъп от предишните от списъка.

Като цяло трябва да се каже, че тази машина е доста мощна и с малките си размери (ширина - 60 см, дълбочина - 38 см, височина - 85 см) е способна да мие не по-лошо от по-големите представители на перални машини. Ето защо, ако имате нужда от мощно устройство, което не заема цялото пространство в банята или в кухнята - това е вашата възможност.

Electrolux SW 31K6121

Машината с най-нисък разход на вода (само 40 литра на измиване). В същото време той не е по-нисък от останалите - нисък разход на енергия (0,13 кВт * ч / кг), висок клас на ефективност на измиване и висока скорост на въртене (1200 об / мин). Това устройство има до 14 програми за измиване.

Electrolux SW 31K6121

Също така, SW 31K6121 има:

 • функция за избор на скорост на въртене;
 • надеждна защита срещу изтичане;
 • режим на предварително промиване;
 • режим за измиване на вълна;
 • режим за пране на спортно облекло;
 • икономичен режим на пране;
 • възможност за ръчно избиране на температурата на пране;
 • контрол на натоварването и баланса;
 • контролирайте количеството пяна;
 • програми за пране на коприна, дънки, пухени неща;
 • отделение за прах в течна форма;
 • закрила на детето.

Заслужава да се отбележи, че няма режими за пране на връхни дрехи и детски дрехи, програма за премахване на петна, програма за накисване, функция за сушене и възможност за пауза на пране и добавяне на пране. Тъй като този модел е нов, да се прецени нещо, според прегледите в момента е трудно. Все пак малко собственици отбелязват използваемостта на SW 31K6121, както и качеството на въртящия се цикъл.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини