Всичко за пералните машини

Тесни перални машини Ariston

Тесен SM AristonНапоследък марката Ariston се фокусира върху производството на тесни модели перални машини. Това е разбираемо, търсенето на тесни автомобили непрекъснато расте, а при стандартните модели се забавя.

Защо повечето потребители избират компактни модели? Отговорът е прост: те са малки, подходящи са за монтаж в малки бани, могат лесно да бъдат интегрирани в кухнята, а в някои случаи дори надминават стандартните модели по функционалност. Тази статия предоставя преглед на най-популярните тесни перални машини Ariston. Надяваме се, че той ви помага при избора на домакински уреди.

Hotpoint-Ariston VMSG 601 B

Отлична автоматична пералня, спечелила доверието и любовта на потребителите. Моделът получи повече от 80 процента от положителните отзиви на клиенти на водещи уебсайтове за домашни уреди. Основните предимства на машината според потребителите са:

 • разумна цена;
 • просторен барабан;
 • ниско ниво на шум;
 • висококачествено измиване.

Този модел има компактни размери: ширина, дълбочина и височина са съответно 60, 40 и 85 сантиметра. Барабанът може да побере до 6 кг пране, това е доста добър показател, като се има предвид малкият размер на шайбата. Машината има предно зареждане на нещата.

Машината е снабдена с цифров дисплей, което я прави много удобна за използване. Интелигентното управление позволява на машината постоянно да наблюдава процеса на измиване и ако е необходимо, коригира избраната от потребителя програма. Зададеният дебит на водата, времето на изплакване, скоростта на въртене и други параметри ще бъдат коригирани в зависимост от натоварването на барабана. Това несъмнено ще ви позволи да постигнете отлични резултати при измиване.

Hotpoint-Ariston VMSG 601 B

Моделът VMSG 601 B има 16 режима на измиване в арсенала. В допълнение към стандартните програми, шайбата е оборудвана със специални режими:

 • пране на детски дрехи;
 • премахване на петна;
 • икономично пране;
 • бързо измиване и т.н.

Машината се характеризира с висока степен на икономия на ресурси. И така, количеството консумирана електроенергия е само 0,17 kW * h / kg, а консумацията на вода за цикъл не надвишава 49 литра. Пералнята принадлежи към високия клас на консумация на енергия - A +, класът на ефективност на прането - A.

Що се отнася до производителността на въртене, при този модел максималната скорост на въртене на барабана е 1000 об / мин. Машината осигурява възможност на потребителя да избира желаната скорост на въртене и нейното отменяне, ако е необходимо. Пералнята има високо ниво на защита от всякакви ситуации. И така, моделът е способен на:

 • предпазвайте корпуса от течове;
 • защита от намеса в процеса на измиване на деца;
 • контролират възникването на дисбаланс;
 • наблюдавайте нивото на пяната.

Що се отнася до допълнителните характеристики, заслужава да се отбележи наличието на таймер за забавяне на процеса на измиване до 24 часа и възможността за избор на оптималната температура за водата в барабана за всеки конкретен случай. Освен това автоматичната машина VMSG 601 B има антиалергенна програма за измиване, тоест е подходяща за потребители, склонни към алергии.

Такава шикозна функционалност на Hotpoint Ariston VMSG 601 B се комбинира с приятна цена - около 18 990 рубли.

Hotpoint-Ariston ARSF 105 S

Следващият модел, който е в същия ценови диапазон и има параметри, подобни на предишната опция, е Hotpoint Ariston ARSF 105 S. Той се сравнява благоприятно с възможността за монтаж по два начина: стационарен, или при сваляне на капака лесно се интегрира в кухнята. Стандартни размери за тесни машини: ширина 60 см, дълбочина 40 см, височина 85 см.

Автоматична машина за предно зареждане побира до 5 кг пране. Това е достатъчно, за да задоволи нуждите на голямо семейство.Пералнята е високо оценена от купувачите, това може да се разбере, като изучите многото положителни отзиви в уебсайтовете на онлайн магазините за домакински уреди. По принцип хората отбелязват следните предимства на модела:

 • ниска цена;
 • голям брой специални режими;
 • доста тихо измиване.

Що се отнася до оборудването на шайбата с различни програми, в допълнение към основните, могат да се отбележат полезни специфични режими, например:

 • икономично пране;
 • предотвратяване на смачкване;
 • супер изплакване;
 • ефективно отстраняване на петна и др.

Hotpoint-Ariston ARSF 105 S

Голямото предимство на модела е възможността да се включи режимът на нощно пране, това ще позволи на потребителите да се отпуснат, машината няма да наруши дори най-чувствителния сън. Допълнително предимство при използването на тази функция е пестенето на енергия, чиято тарифа е много по-ниска през нощта.

Друго предимство на модела ще бъде оценено както от жените, така и от мъжете. Режимът "Ризи" ще ви позволи да поддържате този тип дрехи в перфектно състояние, нежното пране внимателно ще се справя с ризи, което в бъдеще значително ще улесни процеса на гладене.

Автоматичната машина може, ако е необходимо, да отложи началото на измиването, ви позволява да контролирате нивото на разпенване, дисбаланс, е защитена от тялото от неочаквани течове. И такава шикозна функционалност, съчетана с приятна цена - само 18 200 рубли. Цената може да варира леко в зависимост от региона на продажба.

Hotpoint-Ariston ARSXF 89

Тази машина Hotpoint Ariston има високо ниво на икономия на ресурси. Благодарение на подвижния капак, той може да бъде инсталиран като самостоятелен блок или вграден в кухненски мебели. Корпусът на шайбата се характеризира със следните размери: ширина, дълбочина, височина съответно 60,40 и 85 сантиметра. Тесният модел има предно зареждане и доста голям капацитет на барабана - 6 кг сухо пране.

Интелигентното управление на машината определя желаното количество вода, продължителността на процеса на пране, в зависимост от теглото на зареденото пране и температурата на водата, подавана в устройството. Тази възможност позволява рационално използване на водните и енергийните ресурси. Списъкът с интересни характеристики на този модел не свършва дотук. Трябва да се каже за функции като:

 • защита срещу детска намеса;
 • предотвратяване на дисбаланса;
 • пълна защита срещу течове;
 • таймер за забавен старт;
 • контрол над прекомерното образуване на пяна.

Удобната дръжка улеснява избора на оптимална програма за пране. И има какво да избирате, машината има много режими:

 • пране на коприна и вълна;
 • детски неща;
 • предотвратяване на смачкване;
 • супер изплакване;
 • ризи;
 • деликатно и бързо измиване и т.н.

Hotpoint-Ariston ARSXF 89

Що се отнася до ефективността на въртене, максималната скорост на въртене на барабана е 800 об / мин. И разбира се, шайбата е снабдена с таймер за забавен старт, който ще ви позволи да програмирате старта на измиването в удобно за потребителя време. Обобщавайки, можем да кажем, че тясната перална машина Ariston ARSXF 89 се характеризира с висока надеждност, многофункционалност и отлично качество на пране.

Hotpoint-Ariston AVSL 129

Високо оценен от потребителите и този модел на автоматична машина. Това се потвърждава от положителните отзиви на клиенти, публикувани на различни уебсайтове на онлайн магазини. Какво привлича вниманието им? Разбира се, отличната функционалност на шайбата.

Параметрите на тялото на машината са стандартни: ширина е 60 см, дълбочина 40 см, височина 85 см. Предно зареждане. В барабана на машината в даден момент можете да поставите не повече от 4,5 кг пране, с този показател машината е малко по-ниска от предишните модели.

По отношение на ефективността на въртене, машината, напротив, печели. Скоростта на въртене на барабана може да достигне 1200 оборота в минута, тази стойност се избира от потребителя независимо.

Машината има програмирана функция за защита на тялото от течове и предотвратяване на прекомерното образуване на пяна по време на измиване.Отлагането на старта на процеса също е възможно, до 24 часа. Машината разполага с програмата Woolmark Platinum Care, която ви позволява да миете нещата с висока скорост и в същото време, с намалено количество вода в барабана.

Функцията за защита на детето липсва в този модел на машината Ariston.

Hotpoint-Ariston AVSL 129 е оборудван с електронен дисплей. На него, в допълнение към стандартното копче за смяна на програмата, можете да намерите четири индикаторни лампи, показващи фазите на процеса на измиване.

След като проучихте основните характеристики на автоматичните перални машини Ariston, представени в рецензията, ще ви бъде много по-лесно да направите избор в полза на новия, идеален във всички отношения, домакински помощник.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини