Всичко за пералните машини

Тесни перални машини - отзиви

прегледи за тесни шайбиПри тесните перални отзивите отзивите са много различни и ги има много. Дори и без да се напрягате особено, можете да намерите сто различни мнения за тези шайби. Нашата задача обаче беше да намерим истинските мнения на най-опитните потребители или дори майстори на ремонт на перални машини и това е, което се получи от него.

Hotpoint Ariston VMUF 501 B

Владимир Севастянов, Нижни Новгород

Аз съм ремонтник на перални машини с 20-годишен опит. Какви коли не трябваше да се отварят. Понякога има неизправности, които търсите няколко дни, и тогава мислите как най-добре да ги отстраните. Пиша това ревю, защото в една от големите мрежови компании, продаващи оборудване, перални машини Hotpoint Ariston VMUF 501 B се появиха с голямо намаление. И на нашия човек, че, ако само евтино, ще го вземат. Нейната цена, между другото, е само около 230 долара, по съвременни стандарти, за марка като Hotpoint Ariston изобщо не е пари.

И така, по-близо до въпроса. През последните 1,5 месеца петима купувачи на тези машини са се свързали с моята работилница. Всички казват, че са били „наети“ с гаранционни ремонти, но не само това ги обединява.

 • Всички закупени коли Hotpoint Ariston VMUF 501 B и измити от 2 до 5 месеца.

Изненадващо, никой от петимата клиенти нямаше тясна пералня Hotpoint Ariston VMUF 501 B, която дори не работеше шест месеца.

 • Три от пет лагера се провалиха, един изгори контролната платка, а друг изгори нагревателя. Последните все още щастливо се спуснаха, защото в първите четири случая ремонтът стана много скъп.
 • Никой от клиентите не е нарушил условията на работа.

Hotpoint Ariston VMUF 501 BПървото отваряне на случая и преглед на проверка показаха, че на такива машини липсва FPS. Не мога да кажа със сигурност дали това е предвидено от дизайна на този модел или просто е дошла партида машини без FPS, но фактът остава. Един от клиентите е загубил контролен съвет, най-вероятно поради липсата на FPS. За модерна автоматична пералня отсъствието на интерферентен филтър е съществен недостатък.

Тогава трябваше да се справя с лагери. Резервоарът в пералнята Hotpoint Ariston VMUF 501 B е неотделим, така че и преди сменете лагера в пералнята Hotpoint AristonТрябваше да го режа. Това не е първият път, когато срещам такава трудност, така че операцията за превръщане на неразделим резервоар в отделящ се резервоар беше успешна. Когато стигнах до лагерите, се оказа, че са почти сухи, можем да кажем, че изобщо няма смазка, не е изненадващо, че скоро се срутиха.

Най-интересен е фактът, че лагерите са направени от някаква необичайно мека сплав. Извади повреден лагер и доста лесно го огъна с пръсти, така че се оказа цифра осма. Не помня, че веднъж срещнах подобен. Сложи нормални лагери и FPS от друг Ariston и даде шайбата на клиентите. Онези, които обработваха изгорелия нагревателен елемент, получиха пералня на следващия ден. Инсталирах и FPS и смених термичния сензор с нагревателния елемент.

Моралът на този разказ е следният: не се заблуждавайте от реклами, не купувайте шайби със съмнително качество и ако купувате нещо от техниката, внимателно попълнете гаранционната карта и се уверете, че тя съдържа всички необходими печати и подписи. Ако срещнете подобна ситуация, не бива да тичате до сервиза, за да ремонтирате машината за своя сметка. Наемете адвокат, отидете в съда и защитавайте правата си на потребителите там, защото независимо как купувачите ще научат небрежен продавач да спазва законите за защита на потребителите.

Иля, Москва

Предишния ден те донесоха тази пералня в моя сервиз. Изчислих колко ще струва ремонта, сумата излезе нормална.Тази вечер ще угоди на клиента, мисля, че той ще избере да си купи нова кола, тъй като е неразумно да давате почти сто долара за ремонт, когато сте дали малко повече от двеста за цялата шайба. Този съвет искам да предупредя други купувачи да не се сдобият с Hotpoint Ariston VMUF 501 B. боклук, а не машина, сглобяването е ужасно, а детайлите са ясно нелегални в Китай!

Candy GOYE 105LS-07

Елена, Твер

Мога да се считам за опитен потребител на автоматични перални машини, тъй като притежавах общо седем различни шайби. Candy GOYE 105LS-07 е осмата ми автоматична пералня. Изберете машина съзнателно. Трябваше да:

 • шайбата може да изтръгне прането със скорост най-малко 1000 об / мин, тъй като практиката показва това

  Candy GOYE 105LS-07

  не е възможно задоволителното въртене на памучни предмети с по-ниска скорост на въртене на барабана;

 • пералнята съдържа най-малко 5 кг неща;
 • машината имаше дисплей, за предпочитане информативен дисплей и интуитивни контроли;
 • машината трябва да е тясна, така че да се побира в нашата малка баня без никакви проблеми;
 • шайбата трябва да бъде сравнително надеждна и да има много положителни отзиви от потребителите.

Candy GOYE 105LS-07 отговаря на всички горепосочени изисквания, но все пак открих някои недостатъци по време на почти 7 месеца работа и бързам да споделя своите мисли с вас. На първо място ме притесни, че не трябва да слагате по-малко от 1,5-2 кг пране в машината.

Ако сложите неща по-малко от 1,5-2 кг, той се изтрива нормално, но на въртенето той виси или просто върти барабан на празен ход, а прането остава напълно мокро.

Candy GOYE 105LS-07 има твърде голяма празнина между ръба на барабана и маншета. Оказва се, че маншетът покрива това пространство много зле. В резултат на това такива малки неща като чорапи, бикини се изтеглят в резервоара доста лесно и тогава е проблематично да ги дърпате обратно. Веднъж дори бебешка тениска беше изтеглена в резервоара. Бързо намерихме изход от ситуацията, сега мием всички малки неща в специална торба, въпреки че отбелязвам, че не срещнах подобни проблеми, когато имах други марки шайби.

Още през първия месец на работа установих, че пералнята разкъса завивка. Хубаво е, че беше стара покривка за одеяло, а не, например, нова блуза. Съпругът пъхна ръцете си в барабана, много внимателно го почувства отвътре и намери няколко метални копчета, които веднага отстрани с пила и шкурка. Сега колата ми не разваля нещата, но докато чета по форумите, не съм имал нито един подобен проблем. Е, всичко, което смятах за необходимо, казах ви, направете свои собствени изводи!

Вадим Москва

Преди 3 години се настроих сам да ремонтирам перални машини. Първо, Indesit ремонтира първата ни пералня, страдаше дълго време. След това направи пишещата машина на Siemens със свекърва си, той успя вече много по-бързо и по-уверено. Сега правя нашата нова шайба Candy GOYE 105LS-07. Както се оказа, термичният сензор изгоря. Това ме изненадва, защото това е вторият термичен сензор, който го поставих през последната година. Разговарях с майсторите по форумите, оказа се, че датчикът на температурата е възпалено място за пералните машини на Канди, "живей век, научи век".

Indesit EWUD4103

Яна, град ПрокопиевскIndesit EWUD4103

Имаме конкретна ниша в банята, оставена ни от работниците. По време на първия ремонт решихме да го полагаме с тухли и да го запечатваме с плочки. Така че всички стояхме до следващия ремонт. В навечерието на основен ремонт в банята имах идеята да върна нишата в експлоатация, като поставих в нея пералня. Проблемът беше, че съпругът можеше само да определи дължината и ширината му, а дълбочината по някакъв начин беше забравена. В резултат на това съпругът ми ме увери, че нишата е не по-малка от 40 см. И сериозно се замислих да сложа тясна шайба там.

Толи някъде се заблуждавахме в изчисленията, покривните филцове ни повдигнаха спомена, но в резултат на това, когато съпругът избра ниша, се оказа, че е дълбока само 30 см.Не исках да променя плановете, затова започнахме интензивно да търсим пералня с дълбочина 30 сантиметра, но както знаете, не можахме да намерим такива машини, те просто не бяха. И тогава, неочаквано късмет, новият модел Indesit EWUD4103 излезе и не беше много скъп.

Рекламата обещаваше, че тялото му има дълбочина само 30 см, но всъщност се оказа, че като се има предвид дръжката, 33 см излязоха, но ни подхождаше.

Качеството на пералнята също беше до номинална стойност. Изтрива се перфектно, побира 4 кг спално бельо, не е достатъчно, но можете да се примирите с него. Стиска се със скорост 1000 об / мин - като цяло е добре. Има много функции и програми за пране. Бяхме много доволни от покупката и спестихме място в банята, като поставихме машината в ниша.

Сергей Емелянов, Ростов на Дон

Пералнята е страхотна. Купих го наскоро, но вече усетих, че е много по-добър от 4-те предишни. Особено ми хареса изборът на програми за пране. В арсенала на автомобилите само необходимите програми, без боклук. Сега отново погледнах шайбите на марката Indesit и отсега нататък никога няма да кажа, че са некачествени и тромави и съвсем наскоро си помислих точно това.

В заключение отбелязваме, че обратната връзка от опитни потребители и специалисти относно тесните перални машини е много смесена. Всичко зависи от конкретната марка и модел. Едно е сигурно, отзивите на знаещи хора са предимно информативни, те знаят точно за какво пишат, което означава, че има причина да се вслушат в тяхното мнение. Успех

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини