Всичко за пералните машини

Перални машини Bosch

разглобяване на бош колиЗащо се нуждаем от пералня с марка Bosch? Отговорът на този въпрос е очевиден - за да можем да го поправим. В края на краищата, изучавайки устройството на определен модел пералня, ние се научаваме да го разглобяваме, научаваме за неговите силни и слаби страни и в крайна сметка, натрупвайки опит, можем не само да поправим нито един неуспешен модул, но и да дадем препоръки на потребителя по отношение на функциите работа с домашен асистент на Bosch. Нека заедно да проучим устройството на перални машини от тази марка.

Части на контролния панел

За да улесним разговора за устройството на пералня с марка Bosch, решихме условно да разделим модулите на „домашния помощник“ на четири основни групи:

 • части от контролния панел;
 • части на тялото;
 • електротехник, резервоар и барабан;
 • хидравлика.

За ваша информация! Това ще бъде въпрос не само за вътрешните, но и за външните модули на шайбите на Bosch.

Контролен панел на пералня BOSCH

Всяка от тези групи включва доста голям брой различни детайли, за които ще говорим. Нашата приоритетна задача е да определим функциите на всяка част, както и точното им местоположение в корпуса на пералнята Бош. Нека започнем да разглеждаме устройството на контролния панел. Контролният панел на пералнята на тази марка се състои от редица елементи.

 1. Външната част на корпуса на контролния панел с вдлъбнатина за приемника за прах и разклонители за селектори и бутони.
 2. Покрития за външния панел със знаци и надписи на руски език.
 3. Микрочипове и неговите крепежни елементи.
 4. Главен кондензатор.
 5. Защитен капак за мрежов кондензатор.
 6. Захранващ кабел.
 7. Външен панел за прием на прах.
 8. Механизъм за избор.
 9. Селекторът превключва режима на измиване.

На фигурата по-долу можете да видите схематично представяне на тези части и техните местоположения, В зависимост от модела на пералнята Броят и разположението на Bosch на части от него може да варират.

Части на контролния панел на пералня Bosch

жилище

Сега безпроблемно ще преминем към разглеждане на дизайна на корпуса на пералнята на марката Bosch. Случаят на абсолютно всички шайби на тази марка се състои от 28 вътрешни и външни елемента, нека ги изброим.

 1. Горната стена на пералнята Bosch (капак).
 2. Корпус на входящия клапан.
 3. Капак за сервизен люк.
 4. Закрепване на входящия маркуч.
 5. Правилен болт за доставка.
 6. Лев болт за транспортиране
 7. Дясна, лява и задна стена.

Важно! Дясната, лявата и задната стена на пералнята Bosch образуват монолитен корпус, така че те винаги са посочени заедно с едно число в диаграмата.

 1. Ключ за регулиране на краката.
 2. Специален палет със специална форма.
 3. Крачета с резба за регулиране на височината им.
 4. Долен преден удължен панел.
 5. Долен преден къс панел.
 6. Закопчалка на предния панел.
 7. Панта на контура.
 8. Закопчалка за маншет (скоба).
 9. Основа на капака на люка
 10. Прозорец на люка.
 11. Декоративен панел за капака на шахтата.
 12. Монтажни шипове.
 13. Хеч дръжка.
 14. Механизмът на заключващото устройство на капака на шахтата.
 15. Vtulochki.
 16. Предната стена на шайбата на Bosch.
 17. Крепежни елементи, държащи предния панел.
 18. UBL.
 19. Горна раздалечаваща лента.
 20. Долна дистанционна лента.
 21. Фиксиращи ключалки на горната стена (капак).

Устройството с марка пералня Bosch е най-простият и при разглобяването му е доста непретенциозен. Ако сравнявате демонтаж на корпуса на пералните машини Indesit или Антантата с разглобяването на корпуса на машината Bosch можете да видите, че последната е много по-лесна за разглобяване. Не са необходими специални ключове, не е необходимо специално чукане, всичко, както се казва, е направено за хората.

корпусно устройство

Електрика, резервоар и барабан

Най-важните части на пералнята на Bosch са електричеството, резервоарът и барабанът с неговия механизъм и двигател. Най-сложните и проблемни неизправности обикновено възникват именно там и именно до тези елементи майсторите често трябва да получат оперативен достъп. За какви подробности говорим?

 1. Болт на барабана
 2. Голяма барабанна шайба.
 3. Задната стена на резервоара.
 4. Лагери.
 5. Задвижващ колан
 6. Спирачка на барабанния механизъм.
 7. Метален барабан и напречен елемент с втулка.
 8. Гумена лента с голям резервоар.
 9. Горна част на стабилизатора за противотежест.
 10. Два големи винта, шайби и гайки за закрепване на противотежестта.
 11. Болтове за монтаж на електродвигател.
 12. Предни държачи на двигателя.
 13. Електродвигател.
 14. Четки.
 15. Задни опори на двигателя.
 16. Стелажи.
 17. Фиксиращата част на нагревателния елемент.
 18. Нагревателен елемент.
 19. Термистор.
 20. Скоба за фиксиране на маншет
 21. Гумен маншет на люка.
 22. Тънко гумено уплътнение.
 23. Предна анти-ролка щанга.
 24. Предната половина на резервоара.
 25. Пружини за окачване на резервоара.

Устройството на тази група модули не е ограничено до горните елементи. Списъкът може да бъде допълнен от множество чипове, проводници и клеми, които свързват електрически модули в една верига.

електрически резервоар и барабан

хидравлика

Хидравликата на пералнята на Bosch е група модули и спомагателни елементи, които спомагат за осигуряването на потока на водата, приготвянето на смес от прах и вода, измиване, изплакване, както и изхвърляне на отработената смес в канализацията. В групата има и доста елементи, но те трябва да бъдат изброени.

 1. Сдвоен входящ клапан.
 2. Извита тръба на дозатора за прах.
 3. Капак за прах.
 4. Мрежа за поточен филтър.
 5. Маркуч за подаване на вода.
 6. Мрежа за поточен филтър.
 7. Прикачен файл, придържащ дренажния маркуч към корпуса.
 8. Директна разклонена тръба (от насипния клапан до разпределителя на прах).
 9. Ниша на прах кювета.
 10. Канавка за прах.
 11. Скоба на голяма смесителна тръба.
 12. Голям смесител за дюзи.
 13. Скоба за изпускателна тръба
 14. Сплав с топка.
 15. Маркуч за източване на вода.
 16. Голяма дренажна тръба.
 17. Въздушен адаптер.
 18. Дълга тръба с пресостат.
 19. Реле за налягане.
 20. Помпата, която от своя страна се състои от елементи.
 21. Кошче филтър.
 22. Пластмасов калъф.
 23. Гумено уплътнение.
 24. Дълга тръба за източване (тънка).
 25. Монтаж на разклонителна тръба.
 26. Закрепване на изходната тръба.

Хидравлика на пералня Bosch

Прилики и разлики

Устройството на пералнята, което се произвежда под марката Bosch, може да се нарече унифицирано. Вътре в тези шайби се събра всичко най-доброто, което е в автоматичния „домашен асистент“, всичко, което е тествано във времето и е доказало своята ефективност. Местоположението на частите е по принцип доста удобно, можете да стигнете до всичко необходимо, но има и функции.Дизайн на перална машина Bosch

Основната разлика между модерните перални машини на Bosch може да се счита за разумност на дизайна. И това се проявява в малките неща.

Предният панел може да се свали много лесно и да се закрепи към обикновени винтове (5 броя). Без сложни предмети под формата на пластмасови клипове, шейни и винтове с необичайни шапки. Двойка ключове и отвертка Phillips са повечето от инструментите, които ще са необходими за разглобяване.

Важна структурна характеристика е хромираният покрив, който е допълнително защитен от двойно стъкло. Почти невъзможно е случайно да го пробиете, освен ако, разбира се, не започнете да размахвате чук до шайбата на Bosch.

Друга конструктивна особеност може да се счита местоположението на амортисьорите. А самите амортисьори на машините на Bosch не са съвсем обикновени - триещи се. Два амортисьора са разположени отляво на резервоара, а един отдясно, който осигурява почти перфектно затихване на центробежната сила и вибрациите. Амортисьорите рядко се провалят, но ако това се случи, можете сами да ги смените без проблеми.

Производителят на перални машини Bosch се грижи за безопасността на своите уреди. Почти всички съвременни модели имат пълна защита срещу течове, контрол на пяната и защита от намеса на децата.

Това не означава, че съвременните перални машини на марката Bosch не са като колите на конкурентите. Bosch има много общо с пералните машини на Siemens, AEG и други немски перални машини. Трябва обаче да се отбележи, че за разлика от скъпите перални машини Siemens и AEG, Boshes традиционно са много по-достъпни.

Така че, след като сте проучили дизайна на няколко модела перални машини Bosch, можете да вземете много увереност, за да ги разделете и поправите. Освен това производителят се увери, че оборудването му може да бъде поправено: винтовете се развиват по-лесно, макарите се свалят по-лесно, резервоарът е сгъваем, предният панел се отстранява „един по един” и какво още има нужда от начинаещ! Успех

   

10 коментара на читателите

 1. Граватар Андрей Андрю:

  КУХ МАКС 4. Водата не се оттича. Аз взривих всичко и го почистих. Нуждаете се от помощ.

 2. Граватар Тахир Таир:

  След включване, след 10-15 минути машината се избива на плота на плота. Пак го включвам. Всичко се повтаря.

  • Граватар Егор Егор:

   Сменете нагревателя.

  • Граватар Иля Иля:

   Не съм ремонтник на перални машини, но попаднах на подобен проблем. Симптомите са подобни: след известно време на измиване прекъсвачът на машината се изключва. Проблемът беше, че в допълнение към пералнята в същата електрическа верига (в моя апартамент има 2 от тях, както и 2 автоматични машини в таблото), имам хладилник, компютър и много повече свързани. Следователно натоварването е голямо и в определени моменти машината се изключва. За да избегна този проблем, свързвам машината чрез удължителен кабел към гнездо, принадлежащо към друга (втора) електрическа верига. Той почти няма натоварване от други устройства. Ако вашият апартамент също има 2 вериги (2 прекъсвачи в щита), опитайте се да намерите изхода на втората верига и свържете оборудването към него.

 3. Граватар Вячеслав Вячеслав:

  Добре. Някой може да пусне последователността от контакти в клемния блок на двигателя на Bosch Maxx 5. Терминал с 6 контакта. Благодаря предварително.

 4. Граватар Андрей Андрю:

  Барабанът виси. Когато превъртате ръчно, той клинира леко. Bosch Maxx 6.

  • Граватар Вячеслав Вячеслав:

   Лагери за смяна.

 5. Граватар Сергей Сергей:

  Щрака от лявата страна при миене, но не винаги. Това опасно ли е? Какво може да бъде?

 6. Граватар Павел Paul:

  3D пералня Bosch серия 6 не развива обороти по време на цикъла на въртене поради силни вибрации, тя се задава на ниво, закупено преди 2 години. Няма никакви проблеми. Започната преди 2 дни. Кажи ми, какво може да бъде? Между другото, погледнах лагерите, всичко е наред.

 7. Граватар Василий Василий:

  Bosch maxx 5, когато се извива, се чува ужасно шумолене, сякаш турбината е в самолет! Какво може да бъде?

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини