Всичко за пералните машини

Инсталиране на съдомиялна машина Electrolux независимо

Монтаж на съдомиялна машинаСегашните цени на съдомиялните машини на много купувачи са просто обезкуражаващи и ако се замислите върху факта, че все пак трябва да платите на капитана за инсталацията, това става наистина тъжно. Има изход. Не е толкова просто, но е шанс да се докаже. Можете сами да инсталирате съдомиялната машина Electrolux. Само трябва да направите всичко правилно, за да не развалите оборудването и да не загубите гаранцията. Попитайте как е това „правилно“? Прочетете инструкциите в тази статия и всичко ще стане ясно.

Подготовка на сайта

Нови майстори продължават с монтажа на съдомиялната машина Electrolux, пренебрегвайки етапа на подготовка на мястото. И тогава те срещат проблеми по време на инсталацията, които лесно биха могли да бъдат избегнати, ако мястото е подготвено правилно. Някои по някаква причина смятат, че трябва да подготвите място само под вградена миялна машинано в действителност за мястото винаги трябва да се грижи.

На първо място, трябва да помислите как да поставите новия си „домашен помощник“ по такъв начин, че да пасва удобно и да е по-близо до комуникациите. Имайте предвид, че разстоянието до канализацията и водопровода не трябва да бъде повече от 3 m, в идеалния случай, колкото по-малко е разстоянието, толкова по-добре. Освен това трябва да се внимава за:

 • под миялната машина имаше здрава и равна основа;
 • беше установена точка за свързване със студена вода;

Ако възнамерявате да се свържете с гореща вода, уверете се, че това е разрешено от инструкциите на производителя.

 • организиран е пункт за свързване към канализацията;PMM връзка
 • съдомиялната машина може да се захранва от надежден контакт директно или (за предпочитане) чрез регулатор на напрежението.

За основата трябва да се внимава, когато подът е напълно изгнил във вашата кухня, а основата провисва и скърца. Ако имате нормален под, тогава дори и да има малки нередности и разлики, това ще се случи. След това пристъпваме към организирането на изход за подаване на студена вода. На този етап е достатъчно да се уверите, че чешмата ще се побере под мивката между крана до смесителя и тръбата със студена вода, а маркучът от съдомиялната машина лесно ще стигне до там. Ще опишем процеса на инсталиране на крана малко по-късно.

След това проверете разстоянието от сифона до мястото на монтаж на съдомиялната машина. Маркучът за източване на отпадните води ще бъде свързан към страничния изход на сифона и е необходимо дължината му да е достатъчна. Ако маркучът е къс, ще трябва да го добавите и това е допълнителна неприятност. Ако имате сифон без кран или ако кранът вече е зает от пералня, ще трябва да закупите сифон с безплатен кран или да хвърлите маркуч за източване директно над ръба на мивката и това е изключително естетично.

След това проверете контакта. Гнездото трябва да е надеждно и да издържа на номиналното натоварване, създадено от голяма съдомиялна машина. По-добре е да се свържете не директно, а чрез стабилизатор на съдомиялна машина, Този уред е в състояние да предотврати повреда на електронното пълнене на съдомиялната машина в случай на пренапрежение.

Вградената миялна машина трябва ясно да влезе в нишата. За да направите това, трябва да измерите тялото на машината, като не забравяте за изпъкналите части и след това да съпоставите този размер с размерите на нишата, в която планирате да изградите „домашния помощник“. В този случай той се надява на производител, който е описал размерите на своето дете в спецификациите, а не е необходимо.

Ние ще подготвим всичко необходимо

За да инсталирате съдомиялната машина Electrolux, са необходими малък брой инструменти и аксесоари. Най-малко на всички проблеми с инструментите. Всичко, от което се нуждаете, е отвертка, клещи, регулируем гаечен ключ и ниво на сграда. С доставките малко по-трудно. Ще трябва да закупите:

 1. FUM-ku, PVC изолационна лента, уплътнител.
 2. Сифон с изход за свързване на маркуча за източване (монтаж).
 3. Трой кран за чай в месинг или бронз.
 4. Течащ филтър с мрежа, така че големи отпадъци от водоснабдяването да не попаднат в съдомиялната машина.
 5. Тий към канализационната тръба (в случай, че изтеглянето на канализацията не е било организирано предварително).

Списъкът с компоненти се разширява значително и става по-скъп, ако предварително, както трябва да бъде, електрическите комуникации не са били подготвени. При липса на нормален контакт, трябва да купите:

 • трижилен електрически кабел 2,5, меден (дължината трябва да е достатъчна, за да достигне щита);
 • влагоустойчив цокъл по европейския стандарт;
 • 16А дифавтомат за защита на линията;
 • стабилизатор на напрежението (по избор).

Ако се нуждаете от промяна на комуникациите, ще ви е необходим перфоратор, за да подготвите строб, индикатор за отвертка, резачки за тел. При липса на опит в окабеляването е по-добре да поверите този въпрос на капитана, но не оставяйте всичко такова, каквото е. Съдомиялната машина не трябва да бъде свързана към стар електрически контакт или удължителен кабел, това е опасно.

напредък на работата

Не е трудно да инсталирате съдомиялната машина Electrolux със собствените си ръце, особено когато всичко, което трябва, е подготвено и мястото е внимателно избрано. Стъпка по стъпка ще изглежда по следния начин.

 1. Свързваме маркуча за източване. Преместваме съдомиялната машина по-близо до мястото на монтаж, след което свързваме свободния край на маркуча за източване към изхода на канализацията, след като извадите щепсела. Ако е необходимо, можете да фиксирате връзката с уплътнител, но обикновено това не се изисква.монтаж на съдомиялна машина
 2. Свързваме вода. Изключете студената вода. Изключваме крана към смесителя от металопластичната тръба на студена вода. Свързваме тройника на крана към поточния филтър. Ние закрепваме тройния кран, като не забравяме да изолираме фугите на FUM-coy. От една страна ние завиваме тръбата към тройника, а от друга - кранчето на миксера. Само един изход остава свободен, към който завиваме входящия маркуч на съдомиялната машина. Закрепваме другия край на маркуча към съдомиялната машина.
 3. Свързани сме с изхода. Тук всичко е просто, вкарваме щепсела на захранващия кабел в електрически контакт, но първо трябва да натиснете съдомиялната машина на място и да затегнете краката й, така че калъфът да стои на едно ниво.

Това е всичко, самоинсталацията на съдомиялната машина Electrolux е завършена. Ако се занимавате с вградена съдомиялна машина, все още трябва да окачите фасадата на вратата. Това е проста материя, тъй като предната част е окачена на специални опори, без да се използват инструменти. Работата е свършена!

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини