Всичко за пералните машини

Как сами да свържете съдомиялната машина на Bosch

връзка за съдомиялна машинаПроизводителността на съдомиялна машина с марка Bosch до голяма степен зависи от това колко добре е инсталирана. Най-малката грешка може да доведе до най-малко течове и най-малкото до факта, че електротехникът на автомобила изгори, а гаранционният ремонт ще бъде отказан, тъй като са нарушени правилата за свързване на технически сложно устройство. Видео инструкцията ще помогне за правилното свързване на съдомиялна машина на марката Bosch и в рамките на тази статия ще дешифрираме някои от нейните разпоредби и ще говорим за нюансите на такава връзка.

Къде да поставите "съдомиялната машина" и как да подготвите инсталацията?

Преди да започнете сами да свързвате съдомиялна машина на марката Bosch, трябва ясно да определите къде да я инсталирате. Важно е да запомните, че съдомиялна машина не е само домакински предмет, като мека мебел или мебели за шкафове, които можете да пренаредите по всяко време. Местоположението му е свързано с местоположението на електрическите и водните комуникации, така че трябва да очаквате, че изборът на местоположението ще бъде окончателен.

Експертите смятат това за идеално място за миялна машина - в кухнята вдясно или вляво от мивката. Защо?

 • Не ви трябват специални дълги маркучи (вход и източване), можете да направите и с обичайните обикновени.
 • По-удобно е да се свържете към канализацията, което означава, че канализацията ще премине безпрепятствено.
 • Можете бързо да прехвърлите мръсни съдове от мивката в съдомиялната машина, тъй като кошниците за чинии и чаши ще бъдат на една ръка разстояние.

За ваша информация! Колкото по-къс е входящият маркуч на съдомиялната машина, толкова по-добре, защото в случай на воден чук късият маркуч е малко по-добре защитен от дългия.

В този смисъл е по-лесно да купувате вградени уреди от Bosch, не е нужно да мислите къде да го поставите, тъй като кухненската ниша вече е подготвила подходяща ниша за размера на "съдомиялната машина". В допълнение към мястото на инсталиране, миялната машина, вие също трябва да определите как ще я свържете и трябва да направите това предварително.

вградена миялна машина

Обърнете особено внимание на електрическите комуникации. По някаква причина много хора смятат, че е достатъчно да поставите надежден евро гнездо с калъф, защитен от влага и можете спокойно да свържете съдомиялна машина или пералня - всичко е безопасно. Всъщност всичко не е толкова просто, защото такава връзка ще прилича на лотария, където шансовете, че новото ви оборудване ще изгори, ще бъдат много големи.

Професионалните електротехници настояват домакинските уреди като съдомиялна и пералня да се захранват от отделна заземена мрежа с дифавтомат и стабилизатор. Това в никакъв случай не е прищявка. Качеството на енергийните доставки в Русия и страните от ОНД оставя много да се желае. Постоянните промени и захранването от време на време причиняват повреди на различни домакински уреди. И ако смятате, че цялото оборудване на марката Bosch е доста взискателно към качеството на захранването, трябва да вземете всички възможни предпазни мерки.

Важно! Можете да свържете едновременно пералня и съдомиялна машина към една електрическа мрежа наведнъж, основното е правилно да изчислите напречното сечение на проводниците и мощността на стабилизатора.

връзка за съдомиялна машинаСилно се обезкуражава независимо да положи отделна електрическа мрежа. В мрежата можете да намерите много видеоклипове, в които майсторите разказват колко лесно е да поставят окабеляване самостоятелно, но по някаква причина не се интересуват от възможните последици от токов удар. Всичко изглежда лесно на видеото, но на практика по правило е различно. Не поемайте рискове, поверете този бизнес на професионалисти. Ето груб списък на работата, която ще трябва да свършат:

 1. нокаутирайте стената за полагане на електрически проводници (това може да се направи независимо);
 2. вземете жицата на желаната секция и материал и я поставете;
 3. вземете и инсталирайте difavtomat;
 4. организирайте заземяване;
 5. инсталирайте влагоустойчив изход;
 6. свържете стабилизатора (можете да го направите сами).

Решихме електрически комуникации, сега се обръщаме към вода. Трябва незабавно да организирате изводите за свързване на съдомиялната машина Bosch към тръба със студена или топла вода, и също така поставете върху мивката сифон с два крана, един за пералнята (ако е инсталиран в кухнята), а вторият за "съдомиялна машина". Като цяло подготовката на комуникациите може да бъде завършена по този въпрос. Започваме да се подготвяме за инсталирането на съдомиялна машина.

Какви инструменти и материали ще са необходими?

Преди да започнете монтажните работи, е необходимо да се запасите с някои инструменти и материали. Нямате нужда от нещо специално, всичко, което е необходимо, е или в килера, или в най-близкия магазин, продаващ водопровод. Ето списък.

 • Плоска и Phillips отвертка.
 • Fumka (лента за хидроизолация).
 • Клещи и малък регулируем гаечен ключ.
 • Сифон (ако вече има подходящ такъв с монтаж, тогава не е необходимо).
 • Пластмасов или бронзов тройник (конецът трябва да е 3/4).
 • Протичащ филтър (има фина мрежа, която не допуска боклук в съдомиялната машина на Bosch).
 • Кран, който е монтиран на входящия маркуч (необходим в случай на течове, за да не се блокира целия щранг и блокира само входа към съдомиялната машина)
 • Изпускателни и входящи маркучи (ако дължината на маркучите, доставени с миялната машина, е достатъчна, тогава това не е необходимо).

Обърнете внимание! Поточният филтър на съдомиялната машина трябва да бъде инсталиран, дори ако подобен филтър е инсталиран на щранга. Почиства водата достатъчно грубо, но ще спаси съдомиялната.

Работна поръчка

връзка за съдомиялна машинаЗа да инсталирате сами съдомиялната машина Bosch, ще ви трябва инструкции. Не че това беше много трудна работа, на пръв поглед всичко се прави на прегръдка за 5 минути. Но всъщност има значителни нюанси, ако не ги вземете предвид, тогава дефектът може да се появи 2-3 дни след като сте направили инсталацията. Относно инсталирането на съдомиялната машина също има доста видеоклипове, но всички видеоклипове показват различни подходи. Ще се опитаме да опишем правилната последователност на работата.

 1. Свързваме свободния край на дренажния маркуч към изхода (фитинга) на сифона. В този случай трябва да се направят два отклонения: единият в основата на съдомиялната машина, а другият в самия сифон. Майсторите, които правят видеоклипове, обръщат специално внимание на този въпрос, защото коляното е най-добрият начин да се избегне „сифонният ефект“ и да не се остави лошата миризма на канализацията да попадне в „съдомиялната машина“.

Важно! Майсторите, които снимат многобройни видеоклипове, предлагат просто да издърпате маркуча към изхода на сифона, без да го фиксирате допълнително. Това не е вярно, тъй като налягането на водата, която напуска канализацията, може лесно да наруши маркуча и да предизвика наводнение. По-добре е да затегнете ставата със скоба, ще бъде по-вярно.

 1. Ние блокираме водата. Ако имате кранове, монтирани на щрангове със студена и топла вода - няма никакви проблеми. Ако е невъзможно да блокирате водата в апартамента, тогава ще трябва да използвате спирателните клапани, разположени в мазето.
 2. Изключваме тръбата за студена вода от смесителя, който се намира в кухнята, ако е необходимо, скъсете тази тръба и поставете подготвения тройник върху нея, внимателно пренавийте всички връзки.
 3. След това свързваме кран към тройника и през него входящия маркуч на съдомиялната машина. Това е цялата работа.

Не забравяйте да навиете намотката по протежение на конеца, тя не трябва да слиза и силно предотвратява закрепването на крепежни елементи. Сега можете да свържете съдомиялната машина към електрическата мрежа и да направите пробен старт, но първо не забравяйте да отворите покрития щранг. Когато проверявате връзката, не забравяйте да наблюдавате целостта на резбовите връзки, ако някъде капе вода, трябва да я преработите отново.

връзка за съдомиялна машинаИнсталирането, заедно с времето, прекарано за плъзгане и изпускане на съдомиялната машина, трябва да отнеме 20 минути, може би малко повече, ако има проблем с инсталирането на тройника. Това не е много, като се има предвид, че за инсталирането на съдомиялна машина капитанът на сервизния център ще ви таксува 1000 рубли.

Ръководството за инсталиране на съдомиялната машина не съдържа информация за някои от нюансите на извършената работа. Свързването на съдомиялни машини на Bosch обаче има определени характеристики. Всичко се отнася до клапана на входящия маркуч. Може да се инсталира от двете страни, водата няма да потече веднага, но ако страната не е същата, потокът със сигурност ще се случи след няколко дни. За да избегнете проблеми, направете връзката точно според инструкциите, няма дреболии по този въпрос.

За да обобщим, отбелязваме, че всеки може да свърже съдомиялна машина, дори и тази, която няма умения да използва оборудване. Инсталацията не отнема много време, но в резултат на това ще спестите някаква сума пари. Ако нещо не ви е ясно от текста на статията, можете да гледате видеоклипа, който публикувахме по-долу. В това видео съветникът разказва подробно и показва всички стъпки стъпка по стъпка, така че определено няма да сбъркате.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини