Всичко за пералните машини

Инсталиране на пералня на дървен под

монтаж на пералня на дървен подАко помещението, в което трябва да бъде инсталирана пералнята, е оборудвано с равномерен бетонен под, тогава няма да възникнат проблеми. Достатъчно е само да проверите нивото на позицията на кутията на шайбата, да я коригирате чрез усукване на краката и с чиста съвест можете да свържете устройството към комуникациите. Но как да инсталирате пералня на дървен под, който също видя гледките?

Тук трябва да мислите. Не можете да оставите всичко да върви от само себе си, защото вибрацията не само разбива пода и разваля нервите ви, но също така постепенно унищожава пералнята и това е проблем. Ще поговорим за особеностите на инсталирането на пералня на дървен под в рамките на тази публикация.

Грешки по време на монтажа на шайбата

Вибрацията е разрушителна сила, която действа върху пералната машина с предно зареждане, като постепенно води до влошаване на най-важните й части и тяхното разрушаване. Ако вибрацията е частично заглушена поради факта, че "домашният помощник" е инсталиран на ниво върху твърда монолитна повърхност, тогава експлоатационният му живот ще се увеличи с около два пъти. Ако поставите пералня в къща с разклатен дървен под и дори я поставите по някакъв начин, тя не само ще вибрира и се люлее, ще започне да скача на пода.

Опитвайки се по някакъв начин да потискат вибрациите на пералня, инсталирана на дървен под, потребителите правят грешки, които след това също водят до факта, че пералнята се счупва преди време. Нека разгледаме тези често срещани грешки, така че нашите читатели никога да не ги повтарят в бъдеще.

 • Преди да инсталират пералнята върху дървен под, някои потребители поставят дебелина антивибрационен мат, Подобна мярка няма да намали вибрациите, но по-малко ще се предава на околните предмети и звукът, който издава, също частично ще изчезне.

Проблемът е, че гумената подложка не предпазва пералнята от вредните ефекти на вибрациите и въпреки това бързо се счупва. Въпреки че, разбира се, впечатлението е, че проблемът е решен.

антивибрационен мат

 • Втората грешка е опит за укрепване на пода с помощта на ъгли или метални тръби. За да не се притеснявате, потребителите планират място на пода, където ще стои пералнята. След това на местата на предполагаемото поставяне на краката на пералнята се пробиват четири дупки директно в дъските, през тези дупки метални тръби или ъгли се забиват в земята под пода, върху тях се хвърля парче дебело ПДЧ, върху което вече е поставена пералнята. В резултат на това опорите бързо се разхлабват и след 2-3 месеца проблемът се връща.монтаж на тръби
 • Някои потребители, в опит да създадат солидна и надеждна основа под пералнята, без проблеми да поставят парче бетонна плоча с тегло 150 килограма директно върху дървения под. В този случай те с право вярват, че твърда и тежка плоча ще намали вибрациите, което ще създаде благоприятни условия за работа на пералнята. Всичко би било наред, но в този случай подобна тежест ще доведе до деформация на пода и неговото люлеене по време на работа на машината и освен това, за да може плочата ефективно да намали вибрациите, е необходимо площта на опората да бъде не по-малка от 2 m2.
 • Други майстори в домашни условия се опитват да фиксират краката на пералнята директно към дъските на пода, като предварително са усукали основата си и са прикрепили метални пластини към конеца. Тези плочи имат дупки, през които хората без особени затруднения и без колебание завиват краката си към пода с винтове за дърво. Какво се случва след това? Нищо хубаво, по време на цикъла на въртене пералнята се люлее и отскача, така че другите дъски просто да се спуснат, а пода прави страхотна пукнатина и дрънкане.

дъска

По принцип много ексцентрици си позволяват на потребителите, като правят опити за самостоятелно инсталиране на шайбата на дървен под.В резултат на това те не успяват, което впоследствие води до проблеми. И което е най-интересното, повечето от тях предполагат как най-добре да прекроят част от пода, така че да е по-подходяща за инсталиране на пералня, но проблемът е „твърде мързелив, за да се обадите на ръцете си“.

Бетонна замазка

Инсталирането на пералня на дървен под е почти невъзможно без подреждане на бетонна замазка под нея. Някои експерти казват така и то не без причина. Това е бетонна замазка, която ще осигури надеждна платформа дори за най-ревностната пералня. Няма да бъдем толкова категорични в преценките, че това е единственият начин за правилно инсталиране на шайбата на дървения под, но и няма да опровергаем този добър начин. Как да направите бетонна замазка в къща под дървен под?

 1. Определяме точното местоположение на пералнята на пода, след което правим маркировки на пода и на стената.

Маркираме пространството за бъдещата бетонна платформа с разстояние от няколко десетки сантиметра, така че по време на работа краищата на платформата да не се срутват.

 1. Внимателно откъснете дъската.
  перална машина бетонна платформа
 2. В краищата на бъдещата бетонна платформа поставяме дървена кофраж от остатъци от ненужни дъски или плочи.
 3. Ако е възможно, заварете армиращата мрежа за платформата, за да й придадете допълнителна здравина.
 4. Ние попълваме предварително приготвения разтвор, нивелираме и уплътняваме.
 5. Поставяме допълнителни лагове по краищата на платформата, така че дъските да не висят във въздуха.
 6. На следващо място, трябва да изчакаме, докато разтворът се втвърди, след това трябва да върнем дъските на мястото им, като не забравяме да ги закрепим към нови лаги. Тогава остава само да поставите пералнята, да я включите и да се зарадвате.

На тръбите

Странно е, но можете да инсталирате пералнята върху бетонна плоча, която ще бъде положена над дървения под, но има нюанси. Първо, първо трябва да бетонирате стоманени тръби под пода, които ще излязат директно от дупките в дъските. Тръбите трябва да се монтират строго вертикално, проверете го с нивото на сградата. Върху краищата на тръбите полагаме масивна бетонна или мраморна плоча с тегло най-малко 100 кг.

Плочата може да бъде фиксирана към тръбите, но може да бъде оставена така, както е, няма да отиде никъде. Солта на този метод е, че тръбите трябва да бъдат дълги, задвижвани дълбоко в земята под дървен под и бетонирани. Такава здрава основа ще служи добре на вашата пералня.

В заключение отбелязваме, че ако имате дървен под в къщата си, въпреки че е стар, трябва да вземете всички мерки за укрепване на пространството под пералнята. Инсталирането на шайбата върху изтъркана и разклатена основа ще доведе до намаляване на живота й, допълнителен шум и дори до намаляване на качеството на измиване!

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини