Всичко за пералните машини

Инсталираме пералня без течаща вода

монтаж на пералня без течаща водаМашинна автоматична машина за селските райони без течаща вода вече престана да бъде мечта. Оказва се, че дори при липса на такава полза от цивилизацията като водоснабдяването, човек може да разчита на връзката и ефективната работа на машината. Вярно е, че ще трябва да опитате малко и да вземете под внимание множеството експертни съвети.

Приготвяне за инсталиране на пералня без течаща вода

Подготовката за инсталирането на машината е много важен етап от работата. Без качествено обучение няма да е възможно да се отговори на въпроса как да инсталирате пералня без водоснабдяване? На първо място, трябва правилно да изберете мястото, където ще бъде инсталирана машината. Поради липсата на водоснабдяване и канализация е необходимо машината да се позиционира така, че да има място за резервоар за вода, комуникации за вода и канализация.

Стаята, в която ще се намира машината, трябва да се отоплява. Плюс това не трябва да забравяте, че маркучите за вход и източване също трябва да преминават на отоплено място или да бъдат под земята. Подовото покритие, върху което ще монтираме машината, трябва да бъде добре фиксирано, за да се избегнат прекомерни вибрации.

След като определим мястото за автомобилите в частна къща, трябва да се запасим с инструменти. Пълен списък с инструменти не може да бъде идентифициран, тъй като всичко ще зависи от избраните материали и начина на инсталиране на машината. Ето някои примери за инструменти, които може да са ви необходими:монтаж на пералня без течаща вода

 • болтове, гайки, скоби и т.н.
 • клещи и регулируем гаечен ключ;
 • редовна рулетка;
 • ниво на домакинство;
 • уплътнителна лента;
 • индикаторна отвертка;
 • ножът.

След като сте събрали необходимия инструмент, трябва да се грижите за компонентите за инсталиране на машината. Независимо от модела на машината, има вероятност да имате проблеми с избора на такива компоненти. Окончателният им списък се формира едва след приключване на инсталационните работиобикновено това:

 • маркучи за вода и филтри с подходящ диаметър;
 • кримплинг съединители или тройник;
 • специален спирателен клапан;
 • електромагнитни клапани;
 • центробежна помпа.

Обърнете внимание! Диаметрите на маркучите, клапаните, тройниците се избират в зависимост от модела на пералнята и схемата на свързване.

Процес на инсталиране

Пералня за лятна резиденция без течаща вода трябва да се измие напълно автоматично - това е основната цел. За да го постигнете, трябва да решите основния проблем - да осигурите водоснабдяване на машината. Има няколко начина да направите това:

 1. Налейте вода в машината директно от кофата, освен ако разбира се моделът на машината позволява. Този метод елиминира автоматизацията на измиването, така че не ни подхожда.
 2. Налейте вода в специален резервоар, от който водата ще се подава към машината. Този метод може да се приложи само ако резервоарът е осигурен от производителя на машината или ако е монтиран нагнетател под налягане между клапана на машината и резервоара за вода.
 3. монтаж на пералня без водаРешете проблема с водоснабдяването и след това свържете машината по обичайния начин. Ако тази опция е налице, тогава е чудесно, проблемът е решен, а ако не, няма какво да обмисляме.
 4. Пробийте кладенец и изпомпвайте вода, като използвате електрическа помпена станция директно от земята. Доста скъп начин за свързване на машината с вода, в допълнение, не винаги е възможно във всички случаи, тъй като до водоносен хоризонт може да има много десетки метра твърда скала.

Обобщаваме, че повечето от тези методи са или напълно неприемливи, или приемливи, ако има справедливо предлагане на пари. Остава само едно нещо - да свържете машината към специален резервоар с вода и суперзаряда под налягане. Описваме целия процес.

 • На първо място, трябва да подготвите и инсталирате до машината резервоар за вода с обем 40-50 литра.Горната част на контейнера трябва да е отворена, за да се напълни удобно водата. Резервоарът трябва да бъде монтиран на крака на височина 50 см от пода.
 • Правим дупка в дъното на резервоара (с диаметър малко по-широк от всмукателния маркуч), монтираме в него резбова адаптер. Адаптерът ще се свърже с маркуча.
 • Сега се нуждаем от компактна водна електрическа помпа с ниска мощност, тя ще играе ролята на суперзарядно устройство под налягане. Довеждаме маркуч от резервоара с вода към помпата. За удобство монтираме помпата под резервоара.
 • Сега ще направим няколко манипулации с пералнята, връзката ще изчака. Първо, трябва да подобрите пропускателната способност на клапаните на машината. За да направите това, трябва да вземете тези клапани и да извадите гумените уплътнения от тях. Те са разположени на кръстовището на всмукателния маркуч с машината.
 • На следващо място, ние довеждаме всмукателния маркуч от помпата към машината, наливаме вода в резервоара и свързваме помпата към електрическата мрежа.

По този начин нашите маркучи за подаване на вода преминават от резервоара за вода към помпата и от помпата към машината - просто и надеждно. Има две недостатъци на такава схема за свързване на машината: първо, трябва да си купите водна помпа, и второ, трябва периодично ръчно да пълните резервоара с вода. Обаче по-прости и по-евтини решения за свързване на машина без течаща вода не съществуват.

След свързване на машината може да се провери нейната работа, дори и да няма вода. Как да проверите работата на пералнята?

 1. Свържете машината към електрическата мрежа и натиснете бутона за захранване.
 2. Завъртете превключвателя за управление и вижте как електрическият панел реагира на промяната на режимите на пране.
 3. Задайте режим на въртене (ако сензорът за температура е включен, трябва да го изключите).
 4. Барабанът трябва да започне да се върти в обратен режим, което ви позволява да проверите работата на двигателя и задвижванията.

Важно! Когато проверявате машината без вода, не задавайте никакви режими на измиване, това заплашва прегряване и повреда на нагревателите.

Следващият видеоклип ще допълни описания процес на инсталиране.

Организация на отводняване на сапунена вода

Свързвайки вода с машината, няма да пренебрегнем въпроса с организирането на изхвърлянето на сапунена вода. Не забравяйте, че мръсната вода, в която се разтваря прахът, е токсична и може да отрави почвата, така че трябва да изкопаете отводнителна дупка, да я бетонирате, да изолирате стените с бетонни пръстени и да организирате канализационен отвод.

Полагаме пластмасова тръба с подходящ диаметър от ямата до машината. Тя ще играе ролята на дренажна канализационна тръба. Уверете се, че тръбата не замръзва през зимата, за това може да се наложи нейният уличен участък да бъде заровен по-дълбоко. Поставяме дренажния маркуч на машината в тръбата, пълним фугата с уплътнител и се радваме - източването е организирано.

Автомобили, които не се нуждаят от течаща вода

Има перални машини, които изобщо не се нуждаят от течаща вода, водата се излива в тях ръчно. Тази категория включва стари съветски перални машини като "Бебе" или "Сибир" и други модели. Както и модерни автоматични перални машини с цистерни, които в САЩ и Европа са инсталирани в ремаркета и каравани.

монтаж на пералня без водаЕдин от най-известните съвременни модели перални машини с резервоари е машина, произведена под марката Gorenje. 80-литровият резервоар на машината е достатъчен за 2 измивания, което осигурява пълната му самостоятелност от водоснабдителните системи. Резервоарът може да се пълни по всяко време ръчно. Машината от серията Gorenje е напълно функционална и има същите режими на пране като конвенционалните автомати. Можете да прочетете повече за тези перални машини. тук.

Обобщавайки, отбелязваме, че пералнята без да се свързва към водоснабдяването може да работи без проблеми, основното е да я направите правилно свързана.Няма да отговорите на въпроса как да свържете такава машина в движение, всичко ще зависи от модела на машината, избраната схема на свързване, финансовите възможности и предпочитанията на собствениците. Но с всичко това съществуват сравнително прости, находчиви методи, които не изискват големи финансови и времеви разходи.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини