Всичко за пералните машини

Преглед на подобрителите за почистващи препарати

Преглед на подобрителите за почистващи препаратиСлучва се, че първоначално е невъзможно да премахнете упоритите петна от дрехите и трябва да започнете да миете два пъти или дори три пъти. И не е факт, че след няколко цикъла замърсяването може да се справи. За да не губите време и енергия за „двойна работа“ в борбата срещу петна, по-добре е да използвате усилвател за почистващ препарат в процеса на измиване. Мощен инструмент със сигурност ще върне предишната чистота на любимото ви нещо след първото почистване.

Топ фабрични инструменти

Има много разновидности на усилватели за почистващи препарати. Средствата се различават в зависимост от производителя, състава, цената и др. Кратък преглед на най-добрите средства за по-ефективна борба с петна ще ви помогне да не се объркате в цялото това разнообразие.

 • Усилвател Chistown. Подходящ за бяло и цветно бельо, може да се използва за почистване на детски дрехи. Ще помогне да се справите с петна от трева, кръв, вино, катран, зелени неща и т.н. Избелва ярки неща добре и не измива цветове от цветни дрехи. Може да се използва както за предварително накисване, така и за основния цикъл на измиване. Цената на пакет с тегло 550 грама е около 210 рубли.
 • Luxus Super power за цветно бельо. Използването на усилвател е допустимо при пране на цветни, проливащи тъкани от всякакъв тип. Той работи чудесно дори и в хладна вода. Не съдържа хлор и парфюми. Ще помогне за премахване на всякакви замърсявания. Цената на опаковката с тегло 250 грама ще бъде около 115 рубли.
 • Усилвател-избелвател Fancy. Продукт от руски производител, подходящ както за автоматично, така и за миене на ръце. Той е направен на базата на кислород, поради което бързо се разтваря във вода и премахва най-устойчивите петна. Белите неща след излагане на композицията стават снежнобяли, а цветните дрехи не губят своята яркост. Подходящ за почистване на бебешки дрехи. За пакет от половин килограм ще трябва да платите около 240 рубли.
 • Прахов усилвател "KAO Attack". Проектиран за накисване на силно замърсени предмети преди основното измиване. Ефективно се бори с петна, докато се справя с неприятните миризми. Усилвателят е много удобен за съхранение: в опаковката има 10 отделни сашета от сместа. 350 г от продукта струва около 500 рубли.Као атака

Антибактериалните компоненти, включени в състава, позволяват да се елиминират до 99% от вредните микроорганизми от тъканните влакна.

 • Сонет (Сонет). Заедно с елиминирането на трудно премахващите се замърсявания омекотява водата. Немският продукт е показан за употреба при пране на неща в средно твърда и твърда вода. Съставът съдържа зеолит, сода и цитрати. За пакет от петстотин грама на усилвател за пране трябва да платите около 650 рубли.

Представените в този преглед композиции имат много положителни отзиви от потребители. Всички средства са се доказали в борбата срещу трудно премахващото се замърсяване.

Как да използвате усилвател?

Господарите, които за първи път се сблъскат с усилвател, няма да пречат на подробни инструкции за използване на продукта. Съставът се добавя заедно с основния детергент в тавата на пералната машина, преди да започне програмата за пране. 1 мерителна лъжица на усилвателя се излива в отделението за прах.

Усилвател на прах за пране се комбинира с почистващ препарат под всякаква форма (сух, течен, подобен на гел).

Използването на усилвател е възможно при накисване на пране. В съд изсипете 2 литра гореща вода и разтворете 1 лъжица от агента в него. Накисването на нещата в разтвор се препоръчва не повече от 6 часа. Тогава нещото може да се пере в пишеща машина.

Направете го сами

Ако не искате да използвате излишните домакински химикали в процеса на измиване, можете сами да си приготвите средство, което засилва ефекта на праха, от съставките, налични във всеки дом.Естествен усилвател може да се използва и при почистване на детски неща, той със сигурност няма да навреди на бебето. В процеса на приготвяне на състава ще ви трябва:

 • 2 с.л. сода за хляб;
 • 50 ml водороден пероксид (обикновен пероксид);
 • контейнер за смесване на разтвора;
 • вилица или размахване;
 • запечатан контейнер за последващо съхранение на готовия усилвател.съставки за бустер за домашен прах

Предимствата на усилвателя за сапунен прах, направен от вас, ще бъде не по-малко от това, което беше купено, но хипоалергенността и ниската цена на домашния състав ще бъдат неоспоримо предимство. И така, инструкцията за приготвяне на сместа е доста проста.

 1. Изсипете сода в съда, изсипете 1/4 чаша пероксид.
 2. Разбъркайте добре получената маса.
 3. Вилица "разбива" всички присъстващи бучки.
 4. Прехвърлете състава в контейнера за съхранение.

С помощта на прости действия, които не отнемат повече от 10 минути време, ще получите продукт, който определено няма да навреди на дрехите, които се мият, и ще ви помогне да се справите с упорити петна.

Когато се занимавате със стара мръсотия, струва си да накиснете нещо в топла вода, като добавите 1/4 чаша домашен усилвател. След отделеното време за накисване, заредете продукта в машината и разтегнете в обичайния режим. Ако времето изтече, просто изсипете определена доза подсилващ агент в тавата, заедно с праха, и стартирайте програмата за пране.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини