Всичко за пералните машини

Ниво на твърдост на водата в Санкт Петербург за съдомиялна машина

Нивото на твърдост на водата в Санкт ПетербургЗа нормална работа на съдомиялната машина потребителят трябва да знае за качеството на водата, която влиза в неговото водоснабдяване. Главно е важно да се знае нивото на твърдост на водата, за да се зададат подходящите параметри на самия PMM. Днес решихме да поговорим за това кое ниво на твърдост на водата в Санкт Петербург? Всъщност, какви параметри трябва да бъдат зададени на потребителите на PMM, живеещи в различни райони на града? Има ли мека вода или твърда вода? Сега разбрахме.

Средногодишно

Ако вземем предвид филистинското мнение, то се свежда до едно - в Санкт Петербург водата винаги е била мека. Разбира се, няма да основаваме своите изводи на слухове и клюки, а ще се обърнем към данните, публикувани от Държавното унитарно предприятие Vodokanal от Санкт Петербург. На първо място ще определим средногодишните колебания в твърдостта на водата. Както се оказа, те са незначителни, така че няма да ги вземем под внимание.

  1. Главна водна станция. Твърдостта на водата е по-малка от 1,1 0F - много мека вода. Той няма мирис и вкус. Хроматичността е не повече от 6 градуса със стандарт 20. Мътност е по-малка от 0,15 Mg / куб. dm със скорост не повече от 1,5. pH - 6,6 при скорост не повече от 9.
  2. Южна водна станция. Твърдост на водата по-малка от 1,2 0G. Няма миризма или вкус. Цветът е 5 градуса със стандарт 20. Мътност - 0,24 Mg / cu. dm със скорост не повече от 1,5. pH - 6,5 при скорост не повече от 9.
  3. Волкова станция Волковская. Твърдост на водата по-малка от 1,0 0G. Без миризма, без вкус. Хроматичност - 7 градуса. Мътност - 0,18 Mg / куб дм. рН е 6,6.
  4. Северна водна станция. Твърдостта на водата е по-малка от 0,9 0G. Няма миризма или вкус. Хроматичност - 7 градуса. Мътност - 0,34 Mg / куб дм. pH 6,5.
  5. Водна станция в Колпино. Твърдост на водата по-малка от 1,0 0G. Няма миризма или вкус. Хроматичност - 6 градуса. Мътност - 0,38 Mg / куб дм. pH 6,5.

Официалните данни ни казват, че в целия град има мека вода, което означава, че е необходимо да се настроят показателите за твърдост на PMM на най-минималните. Жителите на югозападната част на Санкт Петербург обаче твърдят, че имат твърда вода. Факт е, че част от водата не се отвежда от реката. Нива, но от артезиански кладенци.

В някои кладенци водата е твърда и се доставя до домовете на жителите на югозападната част на града.

Ако живеете на югозапад, има смисъл да се обадите на Държавното унитарно предприятие Водоканал на Санкт Петербург или да отидете на официалния им уебсайт и да зададете въпрос: от какви източници се доставя водата до вашия адрес? Ако ви кажат, че водоснабдяването на вашата улица е от артезиански кладенец, най-вероятно имате работа със вода със средна или висока твърдост. Държавното унитарно предприятие Vodokanal на Санкт Петербург има информация за нивото на твърдост на водата по региони.

Подходяща ли е тази вода за съдомиялни машини?

PPM ниво на твърдост на водата

В повечето райони на Санкт Петербург водата е наистина много мека. Добре е за миялна машина. Първо, по-малко сол е необходима за възстановяване на йонообменните смоли. Второ, самият йонен обменник издържа много по-дълго. И трето, няма нужда да харчите пари за допълнителни филтри и омекотители за вода, тъй като тя вече е с високо качество.

Ако живеете в район, който се снабдява с вода от кладенец, обърнете внимание на това колко бързо расте изметът върху чайника. Ако често трябва да почиствате електрическата кана, това означава, че водата ви е твърда и това е лошо за PMM. Необходимо е да се вземат допълнителни мерки за омекотяване на водата, до инсталирането на скъпи течащи омекотители.

Как се приготвя вода в Санкт Петербург?

Познаването на нивото на твърдост на водата за съдомиялни машини е много важно. Но това е важно не само за съдомиялни, но и за перални. В крайна сметка това е важно за здравето на човека, защото много хора използват тази вода (макар и след филтъра) за храна.

Съществува мнение, че качеството на чешмяната вода в големите градове, по-специално в Санкт Петербург, оставя много да се желае. Така ли е или не? Най-вероятно хората както винаги преувеличават. Пречистването на водата се извършва на най-високо ниво.

  1. Водата се обработва с натриев хипохлорит, докато коефициентът на хлорни йони в изходящата вода е сведен до минимум.
  2. Следва обработката на екологично чист амониев сулфат.
  3. Не на последно място, водата е изложена на мощни ултравиолетови лампи, които ефективно убиват бактериите и вирусите.

Чистотата на водата, доставена в домовете на жителите на Санкт Петербург, се контролира не само от техниците и специалистите на лабораторията. Напоследък контролът върху качеството на водата се възлага и на ракообразните, и по-точно на раковите. Раковият организъм е чувствителен към наличието на различни химикали във водата, така че докато тези малки същества са нащрек от чиста вода, хората се страхуват от нищо.

И така, разбрахме, че в Санкт Петербург, във всеки случай, в по-голямата част от града водата е мека. Ако се интересувате ниво на твърдост на водата в Москва, прочетете статията със същото име, публикувана на нашия уебсайт. И ние се сбогуваме и пожелаваме късмет!

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини