Всичко за пералните машини

Ниво на твърдост на водата в Москва за съдомиялна машина

твърдост на водата за PMMЗа да работите успешно в съдомиялната машина за дълго време, е необходимо внимателно да проучите инструкциите и да ги следвате стриктно. На първо място, трябва да помислите за качеството на водата, която влиза в съдомиялната машина. Днес бихме искали да поговорим за нивото на твърдост на водата в Москва. Колко подходяща е домашната вода за съдомиялни машини? В крайна сметка, ако водата е много твърда, тогава дори йонообменникът няма да се справи с омекотяването й и ще възникнат проблеми. Като цяло ще разберем.

Показатели в различни административни области

Вероятно би било по-правилно да се дадат показатели за твърдост на водата за московските региони, но в този случай статията ще се окаже твърде тромава. И в това няма особен смисъл, тъй като разликата между няколко съседни региона ще бъде малка. Ето показателите за твърдост на водата за административните райони на Москва.

 1. Централна - 0Е, средната стойност е 3,3.
 2. Север - 0F средно 3.6.
 3. Североизток - 0F средно 3.4.
 4. Изток - 0F средно 3.
 5. Югоизточна - 0Ш около 3.2.
 6. Юг - 0Ш около 3,5.
 7. Югозапад - 0F средно 3.4.
 8. Западен - 0Ш около 3,5.
 9. Северозапад - 0Ш около 3.1.
 10. Зеленоградски - 0Ш около 3,5.
 11. Троица - 0Ш около 3.2.
 12. Новомосковски - 0Ш около 3.1.

Административните райони на Троица и Новомосковски са много големи, така че течността на водата там е от 3,1 до 3,4 0J.

Ако искате да получите по-точна информация за текущата стойност на твърдостта на водата на вашия адрес, можете да посетите уебсайта на Mosvodokanal. На сайта в раздел „Население“ има подраздел „Качество на водата в районите на Москва“. Отидете в този подраздел и въведете домашния си адрес над картата. В таблицата по-долу, наред с други неща, ще се появи текущият индикатор за твърдост на водата.

Промени в индикатора

Не напразно Мосводоканал организира за населението на Москва възможност да наблюдават състоянието на водата, която тече към домовете им онлайн. Ключовите индикатори се променят постоянно, така че не е достатъчно да ги гледате веднъж, те трябва да бъдат проследени. Защо индикаторите за твърдост се променят? Има много причини, но основните промени настъпват, когато се променят сезоните.

През зимата водата е най-суровата. През зимата в опасни райони, по отношение на качеството на водата, съдомиялните и пералните машини са най-застрашени. През пролетта водата във водоснабдителната система става много по-мека поради голямото количество стопилка и дъждовна вода, влизаща във водните тела. През лятото индикаторите също могат да се променят, но само леко, но през есента през сезона на дъждовете водата омеква за известно време и остава по-мека от нормата до първите студове.

Твърдостта на водата за съдомиялната машина е много лесна за проследяване, ако живеете в рамките на MKAD. Сайтът Mosvodokanal ще помогне. Следователно, за хората, които живеят далеч от Москва, тази услуга не е достъпнаразпознайте твърдостта на водата за съдомиялната машина те ще трябва да го правят сами.

Какви показатели се считат за нормални

твърдост на водатаОстава да разберем колко трудно може да издържи съдомиялната машина. С други думи, какви са приемливите стойности 0W за домакински съдомиялни машини. За да разберете тези стойности, достатъчно е да отворите инструкциите за вашата съдомиялна машина, но проблемът е, че производителят може да посочи стойностите не в степени на твърдост 0F и в други единици:

 1. 0DH;
 2. 0Кларк;
 3. 0F;
 4. Части на милион.

Доста досаден е да превеждате показателите за твърдост на водата от едно устройство в друго и не е факт, че ще го направите правилно. Уебсайтът Mosvodokanal отново ще дойде на помощ. Отиваме в раздела "Население", а след това в подраздела "Калкулатор на твърдостта на водата". Например, според инструкциите, нормалният показател за твърдост за PMM е 90DH. Въведете 9 в левия ред на калкулатора.В колоната "Текуща мерна единица" изберете 0DH. В колоната "Необходима единица за измерване" изберете 0G. В реда „Резултат от изчисление на индикатора“ се появява резултатът. В нашия случай 90DH = 3.2 0J.

Остава да се обадите на организацията за водоснабдяване на вашия град и да разберете текущото ниво на твърдост на водата. Такава информация е обществено достъпна, никой няма да я скрие от вас. Едно просто сравнение на получените показатели ще ви каже колко близо е до идеалната вода, която влиза в съдомиялната ви машина.

Така че като цяло по отношение на твърдостта водата в Москва е подходяща за съдомиялна машина. През зимата обаче ситуацията може да се промени, така че не забравяйте понякога да посетите уебсайта на Mosvodokanal за проверка. Успех

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини