Всичко за пералните машини

Нивото на водата в пералнята - извлича много или малко вода (преливане и недопълване)

Прекалено много или твърде малко вода в пералнятаВ съвременните условия много фирми, произвеждащи перални машини, се занимават с разработването на по-ефективни и икономични модели. Те се стремят да правят машини, които консумират по-малко електроенергия и използват по-малко вода.

Автоматичните машини се различават по тези параметри. Също така, с различни зададени програми и различни етапи на измиване, количеството вода също може да бъде различно. Обикновено не се изисква много вода при избора на пране за груби тъкани. Малко повече е необходимо за синтетични и деликатни неща. Най-голямото количество вода се използва при изплакване. Трябва да се отбележи, че новите перални машини като цяло са по-икономични от техните по-стари колеги. Тоест с целия процес те консумират по-малко вода.

Защо имам нужда от сензор за ниво?

Датчик за ниво в пералнятаКакто подсказва името, сензорът за ниво следи нивото на водата, влизаща в резервоара. Той е активен и изпълнява функциите си по време на целия процес на измиване. И той трябва да събира и поддържа нужното количество вода за всяка конкретна операция.

Пералнята набира много вода

Ако пералната ви машина препълни. Тоест, получавайки го твърде много, са възможни следните неизправности:

 • Неизправност на клапата за подаване на вода, в този случай водата продължава да се пълни през цялото време.
 • Сензорът за ниво (превключвател за налягане) се е счупил. Това също може да доведе до тази неизправност.
 • Също така този проблем може да възникне още при първото измиване. В случай, че вашата пералня е транспортирана в хоризонтално положение.
 • Неправилна инсталация на пералнята.

отстраняване на неизправности

Първо препоръчваме да проверите дали пералнята е правилно свързана с вода.

Точните данни за това колко високи могат да бъдат маркучите за източване и вход от пода, можете да намерите в ръководството за употреба на вашите домакински уреди. След проверка можете да продължите към следващата стъпка - два или три пъти изсипете и изсипете вода от резервоара. Това става с помощта на бутони или други контроли на машината.

Неизправност на всмукателния клапан

Когато водата се източи, уверете се, че водата не продължава да тече в контейнера с перилен препарат. Ако все пак пристигне, това означава, че проблемът е във вентила, отговорен за пълненето на водата. Също така, при тази разбивка, водата може да се излива в резервоара, дори когато пералната машина е изключена. Това може да се дължи на повреда. всмукателен клапан, и заради запушването. Най-сигурният начин да се отървете от този проблем е да замените тази част.

Можете сами да разберете как да направите такава подмяна, като гледате видеоклипа:

В случай на подобна повреда е необходимо, на първо място, да изключите крана, като отрежете пералнята от водата. И само след това можете сами да смените вентила (не забравяйте да изключите машината преди това) или да се обадите на специалист. Ако кранът се остави отворен, има възможност водата да напълни целия резервоар и да започне да изтича.

Самата вода се оттича

Този проблем може да възникне дори ако машината е свързана правилно. Това може да е така, защото нивото на налягане в канализационната система е много малко. А водата просто се изтегля, оставяйки резервоара на пералнята. За да разрешите този проблем, препоръчваме да закупите клапан против изтичане ("анти-дренаж") и да го поставите в почивката на маркуча. С него ще спестите машината от такова източване на вода.

Проблеми с водоснабдяването

Без вода в чешматаАко водата се излива много бавно или изобщо не се излива, тогава си струва да проверите присъствието и налягането във водопровода. За да направите това, просто отворете кухненския кран (или кран в банята). Съответно, ако видите, че водата не тече, тогава проблемът е, че някой я е изключил. И ако тече, но едва-едва, тогава налягането се понижава.И по тази причина водата може да напълни резервоара много бавно. За да разрешите този проблем, препоръчваме да се свържете с Службата за жилища. Може би те вече знаят, че в дома ви има този проблем. В този случай те ще отчитат времето на нейното премахване. Или дори не знаят какво се е случило. В този случай те трябва да бъдат информирани, така че да се справят с този въпрос.

Също така си струва да проверите крана, който блокира достъпа на вода до машината. Възможно е изобщо да не е напълно отворен или затворен. Ако вашият проблем е, че водата не се излива, тогава можете да прочетете и тази статия: пералнята не набира вода.

Неизправност на нивото на релето (сензор) или на неговата тръба

Най-често това разграждане се проявява по следния начин: водата продължава да се събира, след като машината започне да работи и не спира. За да се уверите, че повредата се намира в сензора, е необходимо да извадите тръбата на сензора и да го прегледате за повреди и дупки. Ако тя премине в тръбата, тогава тя трябва да бъде заменена с нова. Ако самият сензор за ниво е дефектен, трябва да го смените.

Можете да гледате видео инструкцията за подмяна на сензора за ниво (релето) по-долу:

Желаем ви успех в самостоятелния ремонт и дълъг живот на вашите домакински уреди! Приятен ден!

   

7 коментара на читателя

 1. Граватар Лусол lyussol:

  Имам картечница. Тя работи безупречно няколко години. Днес тя започна да се мие и тя постоянно черпи вода, не спирайки. Как самостоятелно да определим здравословното състояние на самия датчик за ниво на водата, преди да го смените. В крайна сметка, въпросът може да не е в него.

 2. Граватар Владимир Владимир:

  Добър ден Може би някой ще има нужда от информация. Самият аз наскоро срещнах проблем - при изплакване LG WD12395NDK набра вода без да спира (до пълен резервоар :)) и отказа да го изцеди. И така, ставаше въпрос за запушена долна пластмасова част на тръбата, свързваща превключвателя за налягане с помпата и резервоара. Десет минути и проблемът може да бъде забравен за няколко години!

 3. Граватар Александър Александър:

  Имам и странно нещо, което се случва с машината Siltal sx428 - в резервоара имаше препълване с последващо спиране на двигателя преди източване. Сега се появи нещо друго (но нивото на водата е нормално.): След 30-40 минути работа - при измиване или изплакване вместо измерени въртене на барабана, барабанът се върти рязко (навива се) с последващо спиране. Така 3 пъти и двигателят се изключва, докато започне операцията за източване на водата. И ако изключите колата след тези 1-2 „хвърляния“ за 5-10мин. - всичко достига нормално (както обикновено. Какво се случва с моята пишеща машина? - въпрос

  • Граватар Влад Влад:

   Най-вероятно трябва да смените тахометъра (сензор за оборотите на двигателя) или да почистите контактите. Може би там стигна вода.

 4. Граватар Зоуи Zoe:

  LG кола, не можете да видите вода в резервоара

  • Граватар Шурик Шура:

   Измиваме и полусухо пране в бързо измиване. И когато прави почистване на барабан, взима една трета от чашата.

 5. Граватар Любов обичам:

  Добър ден Моля, кажете ми дали е възможно да използвате центрофугата на пералнята Indesit за въртене на дрехи, ако в момента няма вода в чешмата?

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини