Всичко за пералните машини

Ниво на шум в съдомиялни машини

PMM ниво на шумаМного домакини са сигурни, че съдомиялните работят спокойно, че просто нямат какво да вдигат шум вътре. Независимо дали става въпрос за автоматична пералня с въртящия се барабан и центробежната сила, която натиска върху стените на тялото, люлеейки го. Всъщност пералнята е рекордна машина сред домакинските уреди по отношение на шума, но миялната машина не е отишла далеч. Средно работи по-тихо от пералня, но дори и това ниво на шум от миялна машина, мнозина може да го намерят достатъчно, за да се ядосат.

Днес решихме да обърнем особено внимание на способността на съдомиялна машина да вдига шум. Ще се съсредоточим върху определянето на нивото на шума от машината от потребителя вече в момента, когато той е на плота в магазина. Ще прегледаме и най-тихите автомобили на пазара. Не пропускайте.

Ние определяме шума на съдомиялната машина

Основният въпрос на нашата публикация днес: как да изберем съдомиялна машина с нисък шум? Всъщност, когато идваме в магазин за домакински уреди и избираме съдомиялна, имаме работа с модели, които са изключени от всички видове комуникации. Как да разберем кой модел прави повече шум, а кой по-малко, защото не можем да ги слушаме?

Нямаме друг избор, освен да разчитаме на наличните данни в техническия паспорт на съдомиялната машина. В този документ нивото на шума, излъчвано от съдомиялната машина, е посочено в децибели (dB). Но за обикновения човек е доста трудно да се ориентира в тези значения. Например, ако в паспорта пише, че машината произвежда 50 dB, какво означава това, какъв шум е?

Специалистите съветват да се сравняват нивата на шума с познатите звуци. По-лесно е да се ориентирате Ето няколко примера.

 1. Шумът на листата на дървото е не повече от 10 dB, лек звук.
 2. Шепот - не повече от 20 dB, лек звук.
 3. Тих разговор - около 35 dB, лек шум.
 4. Спокоен разговор - около 45 dB, среден шум.
 5. Силна реч - 60-70 dB, звукът е над средния.
 6. Трафик с интензивен трафик - 85 dB, силен шум.
 7. Scream - средно 90 dB, силен шум.
 8. Работеща тренировка (разстояние 2 м) - средно 140 dB, много силен шум.

Сравнете показателите, записани в паспорта на съдомиялната машина, с индикатори на познати звуци и ще разберете колко шумно работи оборудването.

интензитет на шума

За съдомиялна машина шума е норма, която не надвишава 60 dB, но според нас тези стандарти са остарели днес. Много съвременни модели не издават повече от 50 dB, но е по-добре да потърсите автомобили, които са шумни на ниво от 45-40 dB. Съществуват ли такива модели? Да, колкото искате, и сега вие сами ще видите това.

Преглед на най-тихите автомобили

Сега нека изброим най-тихите миялни машини, които освен всичко друго имат добри характеристики. И най-важното е, че винаги мият добре съдовете. Благодарение на рекламата, хората имат стереотип, чесъдомиялни машини Siemens са най-тихите. Това всъщност не е така. По марката на съдомиялната не можете да прецените нейния шум, трябва да вземете предвид конкретни модели.

 1. AEG FSR 93800 P е напълно вградена премиум съдомиялна машина в пълен размер, която побира 13 комплекта чинии. Ниво на шума 39 dB. Моделът се откроява с впечатляващ набор от програми за измиване и допълнителни специални режими като: допълнителна хигиена, Таймер Saver, допълнително сушене.
 2. Electrolux ESL 97845 RA е стандартна напълно вградена машина от първокласен клас, която побира 13 комплекта чинии. Поради добрата звукоизолация, машината произвежда не повече от 39 dB. Специално отбелязваме функциите: автоматично изключване, Time Manager, допълнително изсушаване, сензор за натоварване.
 3. Smeg STA6539L3 е стандартна миялна машина за среден клас, която е напълно интегрирана. Той побира 13 комплекта чинии и издава шум по време на работа от около 39 dB.Той се подчертава от индикатора „греда на пода“, автоматична система за отваряне на вратата в края на работата и автоматична инсталация на твърдостта на водата.
 4. Neff S515M60X0R - вградена машина в пълен размер за настройки на 14 места. Ниво на шума 39 dB. Акценти: Интензивна зона, Vario Speed, Hygiene Plus.
  Ниво на шум
 5. Miele G 6891 SCVi K2O е първокласна немска вградена съдомиялна машина. Кошките й съдържат 14 комплекта чинии. Тя се откроява с ниското си потребление на ресурси и нивото на шум от 41 dB. Вратата на машината се отваря с почукване.
 6. Gorenje + GDV664X - напълно интегрирана съдомиялна машина за настройки на 13 места. Той има течащ нагревателен елемент, 11 програми за измиване и режим на половин товар. Има функции: време измиване, продължително сушене, безшумна работа на Silence +. Ниво на шума 42 dB.
 7. Bosch Serie 6 SPS66XW11R е тясна свободно стояща съдомиялна машина с капацитет от 10 места. Въпреки че по отношение на шума той губи по отношение на нашия преглед, тъй като произвежда 43 dB звук, това все още е добър резултат, тъй като говорим за свободно стояща и още по-тясна техника. Моделът се откроява: режим на нощно измиване, функции Hygiene Plus и Vario Speed.

Така че, както виждате, тихите вградени съдомиялни машини не са рядкост. В нашия преглед включихме само малка част от тихите модели, които се продават днес на руския пазар. Проучете внимателно асортимента и направете избор въз основа на принципите и правилата, които очертахме в статията. Приятно пазаруване!

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини