Всичко за пералните машини

Преглед на умни перални машини

Преглед на умни перални машиниНякога обикновените шайби дори се считали за чудо на технологията, което значително улеснявало живота на домакините. Но науката и технологиите не стоят неподвижно и днес пералните машини Smart вече се продават активно. Ако синхронизирате такова устройство със смартфона си, машината ще може самостоятелно да разреши някои технически проблеми, свържете се с сервизния център и т.н. Това вече не звучи като научна фантастика, невъзможно е да изненадате съвременния претенциозен потребител.

Как работи тази техника?

Вътре в това устройство е инсталиран специален модул за управление, оборудван с комуникационни сензори и софтуер. Процесорът се управлява от специална операционна система, която е напълно различна от обичайната за нас Windows. Потребителят може да види основната информация за хода на измиване на цифровия дисплей, но това не е всичко. Ако моделът е оборудван с Wi-Fi модул, тези системи могат да бъдат прехвърлени в други точки за достъп и следователно да влязат в отворена мрежа. По този начин, ако има смартфон, свързан към мрежата, потребителят може да управлява устройството дистанционно, да въвежда команди, например:

 • задайте и променете параметрите на пране;
 • изключете водата в случай на код за грешка и неизправности;
 • изберете температура на водата;
 • задайте програмата за пране;
 • отворете вратата на люка в края на процеса, за да избегнете утаяване и отстраняване на грешки в прането вътре;
 • изключете захранването.

Важно! Особено интересен детайл - сега прахът не е необходимо да се дозира с грамове всеки път преди измиване. Домакинята може да заспи толкова, колкото се побере в пълнежа, няколко измивания предварително. Самата машина ще поеме необходимото количество вещество преди началото на процеса.

Плюсове и минуси на такива коли

Разбира се, безспорното предимство на такава техника е напълно дистанционното й управление. Сега не е страшно да оставите машината у дома без надзор и да започнете работа. Дори в случай на непредвидени обстоятелства можете да изключите водата и да изключите захранването на разстояние. Всичко, което трябва, е да не забравяте да включите Wi-Fi модула, преди да напуснете.умните автомобили имат сложни електронни модули

Но всеки медал има две страни и за всеки плюс има значителен минус. Smart-машините имат два такива недостатъка: висока цена в сравнение с познатите модели и трудности при управлението и ремонта. Майсторите по машинен ремонт често отказват да поправят сложни електронни модули, предпочитайки да ги променят цели и това отново ни връща към първия недостатък.

В това отношение добрият стар доказан SM е много по-непретенциозен. Те вече са адаптирани към различни условия на околната среда, например повишена влажност или сухота, изобилие от прах и пр. Това не е вярно за интелигентните перални машини: сложните им части са много податливи на неблагоприятни условия.

Samsung WW90M64LOPA

Тази пералня визуално не се различава много от обикновената. Натоварването на барабана е 9 кг, а размерите - 60х60х85 см (ширина-дълбочина-височина). Случаят е направен от пластмаса, а класовете за ефективност и консумация са най-високи - тоест машината харчи минималното количество ресурси при висока ефективност.Samsung WW90M64LOPA

Сега директно за специалните функции. Характеристиките показват, че SM може да работи в системата на "интелигентен дом", като се свързва с Wi-Fi модул, който е комуникационният канал между машината и собственика. С интелигентно управление можете да направите следното:

 1. Инсталирайте програмата (има общо 14).
 2. Изберете скорост или отменете завъртането.
 3. Задайте температурата на измиване.
 4. Почистете барабана.
 5. Получавайте сигнал за края на процеса на измиване.

В допълнение, този модел е оборудван със системи за контрол на нивото на разпенване, както и контрол на дисбаланса, Корпусът на машината е оборудван със защита от течове, а електронният контролен дисплей е оборудван със система за защита на детето.

LG F2J6WS0W

Усъвършенствана, миниатюрна (85-60-45 см) и доста бюджетна пералня с много възможности за дистанционно управление. Енергиен клас A +++, консумацията на вода също е минимална. Машината е снабдена със защита от пренапрежение.

Обърнете внимание! Функцията Smart Diagnosis е интегрирана в устройството, което ви позволява да диагностицирате състоянието на машината дистанционно, без директно да се свържете със сервизен център, което значително спестява време и пари.

Какво може да контролира потребителят?

 1. Стартиране на програмата.
 2. Задаване или отмяна на завъртането.
 3. Дистанционна диагностика на машината.LG F2J6WS0W

Потребителят може също да получава различни съобщения от машината за детайлите на процеса на пране. Друга отличителна черта на модела е възможността да записвате свои собствени програми за пране с уникални параметри. Предлагат се и режими по подразбиране, има 14 от тях.

Нагревателният елемент на блока е изработен от неръждаема стомана, което го прави много по-здрав и по-издръжлив от, например, керамичните елементи. Самият резервоар е изработен от пластмаса, стандартният товар е 6,5 кг.

Candy CS4 1051 D1

Още по-бюджетен вариант, но с доста ниско ниво на натоварване - максимум 5 кг. Самият модел е доста миниатюрен, което се доказва от стойността на дълбочината на кутията - само 40 сантиметра. Класовете на ефективност и консумация на енергия са малко по-ниски от тези на предишните устройства, 45 литра вода се консумират на цикъл със сравнително малък товар.

Машината не е оборудвана с сензорен панел за управление, всичко става чрез бутони, което не винаги е удобно. Функцията за дистанционно управление чрез приспособлението компенсира този проблем.

В допълнение към опцията за отдалечено взаимодействие има и следните характеристики:Candy CS4 1051 D1

 • контролирайте нивото на разпенване;
 • контрол на нивото на водата;
 • защита от течове;
 • контрол на дисбаланса (разпределение на бельото в барабана);
 • програма за бързо измиване

Липсата на защита от деца в комбинация с бутон за управление на бутоните не е много удобна за семейства, където има малко шегаджии. Но машината е оборудвана с функция за дистанционно спиране за измиване, така че не е трудно да се контролира процеса.

Бонбони CST G270 L1

Основната характеристика на тази умна пералня е нейното вертикално зареждане, което е доста прилично по обем - 7 кг. Но трябва да се отбележи, че класовете на консумация на енергия, консумацията на вода и ефективността на въртене не са най-високите, трябва да имате това предвид. Корпусът е изработен от пластмаса, а нагревателният елемент е от неръждаема стомана. Може би има малко специални параметри.Бонбони CST G270 L1

 1. Програма за бързо измиване.
 2. Функции за контрол на дисбаланса и образуването на пяна.
 3. Опция за защита от теч
 4. 15 програми за пране.

Нивото на шума по време на работа (особено по време на цикъла на въртене) е доста високо - 75 dB, което е неудобно за семейства с малки деца, тъй като това е една от най-високите възможни стойности (има автомобили с ниво на шум от 40-45 dB).

Бутон за управление + дистанционно взаимодействие чрез NFC технология. Няма функция за добавяне на собствени програми за измиване, има само 15 фабрични режима, които също могат да бъдат зададени на разстояние.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини