Всичко за пералните машини

Какво е ултразвукова пералня?

ултразвукова пералняУлтразвуковата машина е друг опит за прилагане на високи технологии в ежедневието. Работата на такава машина се основава на напълно различни принципи от работата на обичайната за нас техника. След като видя такава машина за първи път, потребителят дори не може да разбере, че това устройство е проектирано за измиване. Мнозина объркват пералните машини на марката Reton или Cinderella със сушилня за обувки. Нека обсъдим подробно тези перални устройства и да разберем колко са добри в действителност.

Как работи подобна машина и как да я използвате?

Ултразвуковата перална машина „Направи си сам“ не се произвежда (въпреки че има занаятчии), най-лесно е да я закупите в най-близкия магазин за домакински уреди. Тези устройства не липсват, пазарът просто е залят с тях, а агресивната реклама разказва за прекрасните свойства на ултразвуковите машини от телевизионни екрани, интерактивни екрани и радио.

Как изглежда подобна машина и как работи? Ултразвуковата машина Пепеляшка или Ретон се състои от захранващ блок, дълга жица и плосък пластмасов калъф с размер на дланта на детето. Тя няма обемна кутия, резервоар и барабан като конвенционална автоматична пералня. Вътре в пластмасовия корпус има малка печатна платка, чиято задача е да генерира ултразвуков сигнал с честота 22-30 kHz, което трябва да унищожи замърсяването.

Използването на ултразвуковия апарат Cinderella или Reton е сравнително лесно.

 1. Трябва да поставите прането в леген с гореща вода.
 2. Спуснете корпуса на Пепеляшка или Ретон в същия басейн.
 3. Включете устройството в електрически контакт и изчакайте 1 час, прането трябва да се измие.

Обърнете внимание! В рекламата се посочва, че устройството почиства напълно нормалната мръсотия дори без прах, като уж прахът е необходим само за силно замърсяване. Решете колко да се доверите сами на тази информация.

ултразвукова пералняИма нюанси на използване на ултразвукова машина Пепеляшка или Ретон, които бяха забелязани от стюардесите при резултатите от многократни измивания. Обърнете внимание на тези нюанси.

 • Машината е много по-добре да измие дрехите, ако мивката с вода, в която устройството ще лежи, покрийте.
 • Измиването е по-ефективно в метален басейн, отколкото в пластмасов.
 • Температурата на водата трябва да бъде най-малко 500В, в противен случай измиването ще бъде неефективно.
 • Не бутайте прането прекалено плътно в мивката; колкото по-малко е прането, толкова по-добър е резултатът.
 • Във всички случаи използвайте прах за миене на ръце; без прах ултразвуковото устройство не се мие добре.

  За да може ултразвуковата машина да се измие по-ефективно, е необходимо устройството да се държи във вода поне 1,5 часа. След 1 час и още повече за 30 минути мръсотията няма да излезе.

Плюсове и минуси на тази машина

Ултразвукова машина Пепеляшка или Ретон, като всяко устройство, има своите предимства и недостатъци. За разлика от рекламата, няма да изброяваме свойствата на такова оборудване, измислено от същите рекламодатели или производители, но ще посочим само реални предимства, потвърдени от различни специалисти. И така, предимствата на ултразвуковите машини.ултразвукова пералня

 1. Компактността. Никой няма да оспори факта, че ултразвуковите машини с размер "ще дадат 100 точки предварително" на всяка дори свръх компактна автоматична пералня. В крайна сметка, ултразвуков асистент се поставя в джоб и размери на перални машини картечниците далеч не са толкова скромни.
 2. Ниска цена Ултразвукова машина Пепеляшка или Ретон може да бъде закупена в ценовия диапазон от 17 до 25 куб За такава цена е трудно дори да купите резервни части за автоматична пералня, а не като самата машина.
 3. Ниска консумация на енергия. Експертите, сравнявайки нивото на консумация на енергия на ултразвукови машини, дават пример.Енергията, която изразходва средна автоматична пералня за един цикъл на измиване, е достатъчна за около 300 пълноценни измивания с ултразвукова машина.
 4. Надеждност. Дизайнът на ултразвуковия „асистент“ Пепеляшка или Ретон е много прост, просто няма какво да се счупи, освен ако разбира се не ходите с чук през неговото захранване и тялото. Такава техника може да продължи десетилетия без никакви проблеми.

След като говорим за достойнствата, не можем да не кажем и за недостатъците на ултразвуковата машина, но тя има много от тях и те са значителни. Ние изброяваме недостатъците на ултразвуковата технология.

 • Качеството на измиването. Качеството на измиване очевидно не е най-силната точка на ултразвуковата машина Cinderella или Reton. Дори чрез повърхностно проучване на прегледите на специалисти и потребители, можем да направим подобни изводи. По-късно ще се убедим в това, като цитираме данните от нашия експеримент.
 • Ултразвуковата технология не изплаква и не навива дрехи. Някои все още спорят за качеството на измиването, но има и неоспорими недостатъци - трябва да изплакнете и изстискате прането ръчно или да преместите нещата в центрофуга, което не улеснява значително задачата.
 • Ултразвуковата машина Пепеляшка или Ретон изисква човешко присъствие. Харесва ви или не, няма да оставите такава машина сама със спално бельо, защото за да получите задоволителен резултат от измиването, трябва да обърнете нещата и да ги преместите в леген и това, отново, изисква ръчен труд.

След като повърхностно анализираме предимствата и недостатъците на ултразвуковите апарати „Пепеляшка“ или „Ретон“, стигаме до извода, че минусите все още припокриват плюсовете. Но няма да правим прибързани заключения, без да проверим всичко, така да се каже, лично. Ще проведем експеримент и едва тогава ще вземем решение.

Ние правим един експеримент

„Без допълнително обожание“ решихме да проведем собствен експеримент, като взехме назаем от един от служителите на нашата компания, ултразвукова машина „Пепеляшка“ с два излъчвателя. Според рекламата, два излъчвателя са с "двойна ефективност". Е, нека да проверим.

ултразвукова пералняВ съответствие с горните нюанси на използването на ултразвукова машина, подготвихме два метални легенчета с капаци, напълнихме легенчетата с гореща вода със същата температура и добавихме 50 g прах Myth за миене на ръце.

След това поставихме две абсолютно еднакви носни кърпички в басейните, еднакво замърсени с кетчуп, пръст и трева, и спуснахме ултразвуковата машина „Пепеляшка“ в един от басейните, като не забравяме да затворим двата контейнера с капаци.

Шалове лежат в легенчета за 1,5 часа. През това време водата в басейните се охлажда, но машината продължава да работи правилно. На всеки 10 минути разбърквахме водата в двата басейна. След 1,5 часа изключихме машината, махнахме капаците от мивките, извадихме шалове, изплакнахме и ги извадихме ръчно. След всичко това изсушихме и двата шала на въже и след това положихме тези неща на дъска за гладене, под интензивно изкуствено осветление.

Както на първия, така и на втория шал, петна от трева и кетчуп станаха много по-леки, земните петна изчезнаха напълно. Не направихме разлика между шал, измит в леген с ултразвукова машина и леген без машина, въпреки че много се опитахме, Заключението предполага само себе си.

Според резултатите от експеримента специалистите на нашата компания разпознават ултразвуковата машина като неефективна, а качеството на измиване, което показва, е незадоволително.

Уврежда ли машината здравето или дрехите, потребителските отзиви при употреба

За да не изследваме ултразвуковите машини и направените в резултат на това изводи да не изглеждат едностранчиви, нека разгледаме потребителските отзиви за тази техника. Ето няколко примера.

Андрей Александрович

Често се налага да мием спортна униформа, а в общежитие с пишеща машина е тясно. Купих машина Reton, направих всичко според инструкциите, сложих я в купа с вода, изсипах прах, включих устройството и колко умно чаках резултата. Накратко, тя не мие нищо, остават неща, тъй като са мръсни.Не знам кой сега да кара тази машина на евтиното.

Светлана

Още от първите дни на употреба много ми хареса машината на Пепеляшка. Първо изми спалното си бельо, а сега мия всичко от любимите си дънки до детските неща и съм доста щастлива. Вярно, че не се мие добре без прах, но, вероятно, ако прането не е много мръсно, можете да го измиете така.

Юджийн

Накратко - подреден боклук. Не мие нищо. Разчитах на съвета на „добър“ съсед и купих този боклук. Опитах се да перам различни неща от различни материи, няма полза. Не съветвам никого да купува ултразвукова машина.

Иван

Купих ултразвукова шайба като подарък на баба си на 8 март. Баба все още си спомня този подарък за мен. Машината се оказва, че изобщо не се изтрива, а магическите й свойства са пълна лъжа. Не съветвам никого.

Трябва да се каже няколко думи за вредата, която такава пералня може потенциално да причини на човешкото здраве. Всеки знае, че всякакви ултразвукови устройства могат да действат върху всякакви вещества и материали, прониквайки през тях.

В някои случаи ултразвукът има разрушителен ефект върху материала и има опасения, че може да повлияе негативно на тялото. Не са провеждани сериозни проучвания в тази област, поради което не могат да се правят еднозначни заключения.

Смятаме, че силата на устройството не е достатъчна, за да причини видими щети на тялото, човек, но не си струва да поставяте работещо устройство до себе си за дълго време, никога не знаете.

Не правете с ултразвукови перални машини със собствените си ръце и явно също го купувайте. Това устройство не оправдава нито една рубла, изразходвана за него. Затова не препоръчваме да го купувате с наше мнение според огромното мнозинство от потребителите.

   

2 коментара на читателя

 1. Граватар Ната Нат:

  Уредът не измива мазни петна, но изхвърля много добре мръсотията от детските леки чорапи. Не мия ръцете си след USM - хвърлят го в машината и изплакват. Чорапите са чисти!

 2. Граватар Борис Борис:

  Възможно ли е да се потопят и двете таблетки в един контейнер?

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини