Всичко за пералните машини

Как да съкратите маркуча за изтичане на пералня

Как да съкратите маркуча за изтичане на пералняСъкращаването на маркуча за източване на пералнята понякога е единственият изход, ако дължината му е няколко пъти по-голяма от разстоянието, необходимо за свързване към канализацията. Завиването ще доведе до забавяне на изтичането, а простото рязане ще направи невъзможно използването на специални съвети. За да направите всичко правилно и без допълнителни неудобства, четем инструкциите по-долу.

Просто отрежете

Изглежда, че единственият истински и достъпен вариант е просто да отрежете излишните сантиметри. Така че би било, ако маркучите за източване не разполагат със специални пластмасови накрайници, необходими за надеждна и удобна връзка с фитинги, тройници и други начини за свързване на тръбата към канализационната тръба. В бъдеще намирането на подходяща замяна за тях няма да е лесно и скъпо, така че трябва да разберете, че премахвайки ги, губите възможността да организирате пълно изтичане без допълнителни уплътнения и скоби.

Ако последният момент не е важен, тъй като маркучът се поставя без подсилване в изхода на тръбата или се поставя в мивката, ваната или тоалетната чиния, няма нужда да се грижите за запазването на връхчетата. Тогава последователността ще бъде следната:

 • изключваме крана за подаване на вода чрез завъртане на съответния клапан на водопровода;
 • изключете захранването, като извадите щепсела от контакта или свалите съответната машина в щита;
 • издърпайте маркуча за източване;

Важно! Бъдете готови водата да остане в маркуча.

 • измерете необходимата дължина и поставете маркер върху маркера;отрежете маркуча за източване
 • С остър нож отрежете излишното парче.

Остава само да върнете изключения маркуч на мястото си, както и да завъртите водопроводната крана и да се свържете към електрическата мрежа. Малко тестване не боли: стартирайте най-краткия цикъл и преминете към режим на въртене. Ако водата изтича от маркуча, всичко се прави правилно.

Запазете пластмасовите накрайници

Разглежданият вариант далеч не е подходящ за всички. Когато маркучът за източване е свързан към канализацията чрез сифон или тройник, важно е да спазвате предоставената арматура. В такива случаи твърде дълга тръба се съкращава по различен начин.

 1. Изключете маркуча за източване.
 2. Измерваме наличното пространство от дренажния отвор на тялото на машината до мястото на свързване към канализационната тръба. Тук е важна прецизността: маркучът не трябва да се опъва.
 3. Нарежете маркуча наполовина.
 4. Взимаме една от половинките и отрязваме колкото е необходимо, за да намалим дължината.

Важно! Препоръчва се да не изхвърляте отрязаното парче от маркуча, тъй като в бъдеще може да е полезно за обратното удължаване.

 1. Получаваме специален конектор. Това е пластмасов адаптер и се закупува в диаметър във всеки сервиз за 30-80 рубли.
 2. Издърпайте едната част плътно към конектора, последвана от другата.
 3. Фиксираме позицията на маркучите със силикон, метални скоби или електрическа лента.

Съкращаваме назад маркуча и тестваме машината за нормално оттичане. Проверката се извършва по стандартния начин: стартираме цикъла и преминаваме в режим „Спин“. Основното е, че не трябва да има течове на кръстовището. Ако забележите капки - затегнете по-силно фиксиращите елементи.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини