Всичко за пералните машини

Удължаване на маркуча за източване на пералната машина - инструкции

Удължител за маркуча за източване на пералната машинаПравилно организираното източване на пералнята ще осигури нейната непрекъсната и висококачествена работа. За да направите това, трябва да обърнете внимание на някои функции. В процеса на осигуряване на правилното изхвърляне първо трябва да проучите маркуча на пералната машина, предназначен за източване на водата, и да го измерите. Ако не е достатъчно дълго, ще трябва да закупите удължител за дренажен маркуч за пералнята.

В допълнение, заслужава да се вземе предвид диаметърът на канализационната тръба, който трябва да бъде най-малко 4 см. Също така е важно да не забравяте за схемата, по която е свързан двигателят на единицата.

Характеристики на организацията за източване на вода от пералня

Преди да започнете да разглобявате въпроса за свързването на канализацията на пералната машина, трябва да знаете, че водата се изпомпва от машината с помпа, а късият маркуч за източване намалява натоварването по време на нейната работа.

Също така е много важно правилно да поставите дренажния маркуч на пералнята на мястото за източване. Долният ръб на маркуча, насочен към канализационната тръба, трябва да бъде разположен на разстояние най-малко 60 см от канализацията и не повече от 1 метър. Разбира се, ако маркучът е свързан към сифон, тогава височината няма значение.

Когато организирате изпускането на вода, трябва да се вземе предвид доста важен момент: ръбът на маркуча не трябва да достига водата, тъй като това създава възпрепятстващ ефект върху потока. Ако не вземете предвид разглежданите характеристики, тогава може да възникне неизправност в работата на пералнята. Например, дисплеят може да даде грешка и цикълът на работа може да се изгуби.

Методи за свързване на дренаж

Можете да свържете изтичането на пералнята, като прибягвате до една от няколко опции:

  • С помощта на специална скоба - фиксиране на маркуча отстрани на банята или на ръба на мивката;
  • Поставете дренажен маркуч и го свържете към сифона;
  • Поставете допълнителния лакът на изпускателната тръба.

Всеки от горните методи е доста прост и не изисква специални знания и умения в работата с водопровод. Можете лесно да уредите всеки начин за източване.

Трябва обаче да се отбележи, че височината на дренаж на пералнята в най-високата точка не трябва да бъде по-висока от 1 м. Само в този случай помпата ще се справи напълно с изпомпването на вода.

Как да удължите маркуча

Удължители за маркучиПонякога след придобиване на пералня установяваме, че дължината на маркуча за източване на водата не е достатъчна. Той не стига до необходимото място. Или сте решили да поставите машината на ново място и се сблъскате със ситуация, при която съществуващият маркуч не е достатъчен.

Какво да правя? Отидете до най-близкия магазин за потребителска електроника, до отдела, предлагащ перални, за маркуч с необходимата дължина? Маркучите обаче не са със стандартен размер, по-дълги от обикновено, струват с порядък по-скъпи и такова придобиване наистина може да струва доста стотинки. Опитайте се да разрешите този проблем самостоятелно. За целта е необходимо да изберете удължител за дренажна тръба за пералнята, подходящ съединител, както и да подготвите скоби.

Първо трябва да определите каква конкретна дължина на маркуча трябва да добавите. За да направите това, можете да използвате сантиметри или лента и да измерите липсващото разстояние. След това трябва да закупите пластмасов конектор, чифт скоби и един маркуч, за да източите стандартната дължина. Рафтовете на магазините са пълни с най-различни видове конектори. По-добре е да изберете този, чиито ръбове не са гладки, но изглеждат като коледно дърво. Това ви позволява да увеличите силата и надеждността на връзката.

След като придобиете необходимите материали, можете да направите удължаване на маркуча за източване.На първо място, трябва да вземете конектора и да го използвате, за да свържете дренажния маркуч на вашата пералня към току-що закупения.

Точките на свързване на маркучите с конектора трябва да бъдат затегнати със скоби. В магазина можете да бъдете сигурни, че една скоба ще бъде достатъчна, но е по-добре да я играете безопасно още веднъж, отколкото да се защитавате от наводнени съседи.

Когато купувате удължителен кабел за дренажния маркуч на пералня в комплект с конектор, все още трябва да закупите скобите отделно, тъй като те не са включени в комплекта.

Подобен дизайн ще ви служи още много години. С внимателен подход към избора на всички компоненти и внимателно изпълнение на връзката, никога няма да срещнете теч в ставите на маркучите.

За да обобщим

Както можете да видите, организирането на правилните канали за пералня не е толкова трудно и можете да го направите сами. Ако подходите към този въпрос с цялата отговорност, не отделяйте време и вземете предвид всички необходими нюанси, тогава малкият асистент надеждно ще ви служи дълги години.

Ако пропуснете някои от функциите и не организирате правилното изпускане на вода, тогава помпата, която е отговорна за изпомпването на вода от пералнята, може да стане неизползваема. И това ще добави притеснения не само под формата на неудобства под формата на проблеми с измиването, но и допълнителните разходи за време и пари за ремонт на машината. Въпреки факта, че цената на новата помпа е доста значителна, плюс заплащане за работата на специалист. По-добре е да направите всичко честно веднъж и да избягвате проблеми в бъдеще.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини