Всичко за пералните машини

Удължител за пералня

удължителен кабел с RCDСлучва се така, че хората изведнъж изпитват нужда да защитят себе си и пералнята си от автоматични къси съединения и токови удари. В този случай, разбира се, никой не иска да преработва електрическите комуникации. Бих искал да остана със стар контакт и старомодно двужично алуминиево окабеляване без пръст, като същевременно по някакъв начин се предпазвам. И сега, моля, пазарът реагира на желанието на клиентите, като пусна удължителен кабел с RCD за перални машини. Може ли такъв удължителен кабел наистина да защити някого, как да изберем такъв удължителен кабел с RCD, прочетете статията.

Колко полезно е такова устройство?

Първо, нека да видим колко полезен е удължителният кабел с RCD за човек като цяло и за измиване машината е шокиращаавтомобили в частност. Удължителният кабел с RCD е по същество конвенционален удължителен кабел, в корпуса на който е вградено защитно устройство за изключване. В случай на претоварване в електрическата верига, причинено от различни причини, RCD спешно отваря веригата, обезвъздушавайки я.

По принцип не е лошо, ако използвате такова устройство някъде на строителна площадка или по време на ремонт, за да свържете въртящ се чук, мелница и други електроинструменти. Но трябва да се справим с въпроса дали такъв удължителен кабел може да се използва за свързване на пералня? Като общо правило не можете. Факт е, че пералнята е голям консуматор на електроенергия, който трябва да бъде свързан към отделен влага, защитен от RCD, и дори така, че да захранва контакта. напречно сечение на кабела имаше подходящ.

Проблемът е, че пералнята не дава пик на мощността веднага, а в края на програмата по време на цикъла на въртене. В същото време при неправилен контакт и окабеляване може да възникнат проблеми.

В нашия случай има незаземен "древен" гнездо с алуминиево окабеляване, удължителен кабел с RCD, свързан към него, и перална машина вече е свързана към този удължителен кабел. Харесва ли ви или не, слабата връзка в тази верига е гнездо и удължителен кабел с RCD тук, "... какъв мъртъв птица ...". В тази ситуация са възможни три отрицателни резултата:лошо окабеляване

 • веригата ще се скъса и човекът ще се повреди от токов удар в момента, в който за негово нещастие докосне тялото на пералнята и RCD ще се забави;
 • във веригата ще възникне претоварване, което може да запали окабеляването и самия контакт с шансовете RCD да работи и да предотврати пожар 50/50;
 • ще има спад на напрежението във веригата, буквално след секунда той ще може да изгори предпазителя от пренапрежение на пералнята, а контролното табло до максимум. Пералнята ще спре да работи, а RCD изобщо няма да реагира на нея.

Е, и как мислите, има ли много ползи от удължителния кабел с RCD, с който оборудвате пералня. Смятаме, че има, разбира се, някаква полза, но трябва да помислим за прекрояване на контакта с електрическо окабеляване - без това по никакъв начин.

Характеристики на избор

Ако сте убедени в необходимостта да закупите удължителен кабел за пералня със защита, можете, като отхвърлите съмненията, незабавно да продължите да обсъждате характеристиките на избора на това нещо.

Можете да свържете пералнята чрез удължителен кабел, който може да свърже изхода към захранващия кабел на пералнята, тоест самото устройство трябва да има захранващ кабел с достатъчна дължина.

Продават се удължители с дължина UZO:удължителен кабел с RCD

 1. 1,5 метра.
 2. 2,5 метра.
 3. 3 метра.
 4. 5 метра.

Доста рядко, но все пак можете да намерите удължителни кабели с RCD, в който мрежовият кабел е с дължина 8, 10, 15 и 18 метра. Такива удължителни кабели, разбира се, не се използват за битови нужди. Те имат място някъде на строителната площадка, но ситуациите са различни, така че намерихме за необходимо да ги споменем.

Бъдете внимателни! Някои безскрупулни китайски предприемачи доставят удължителни кабели за RCD, в които захранващи кабели са с тънък алуминиев проводник.Такива устройства са потенциално опасни и трябва да се избягват.

След това трябва да помислите за напречното сечение на удължителния кабел за пералнята, както и за максималното натоварване, което то може да „задържи“. Повечето удължителни кабели с RCD имат меден кабел от 1,5 до 2,5 мм, номинален за 3500 вата. Като се има предвид, че повечето перални машини имат мощност в диапазона 2000-2500 W, такива удължителни кабели са доста подходящи за нашите цели и няма какво да избираме.

Преглед на подобни устройства

Вече разбрахме, че можете да закупите почти всеки удължителен кабел с RCD и той е подходящ за нашите цели. Изключението са удължителни кабели с твърде дълъг захранващ кабел и нискокачествени устройства, но повече няма да говорим за тях. Независимо от това, чрез кой удължителен кабел със защита е по-добре да свържете шайбата. Кое устройство ни е необходимо? За да разберете този проблем, преглед на удължителни кабели с RCD, които могат да бъдат закупени на пазара днес, ще помогне. Нека да дадем този преглед.

 • Удължителен кабел с RCD Brennenstuhl. Това е много висококачествено устройство, направено в Германия. Характеризира се с отлично медно окабеляване, чувствителен персонализиращ RCD, влага, устойчив на влага, добър превключвател с индикатор. Недостатъци: висока цена, минимална дължина на проводника 5 м, ярки черни и жълти цветове.
  немски удължителен кабел
 • Удължителен кабел електрически с UZO UB-17-u. Това е удължен шнур от Русия, произведен от RVM Elektromarket. Устройството е 16А, напречното сечение на кабела е 1,5 мм, RCD е чувствителен, работи след секунда. Мощност 3500 вата. Недостатъци: цветът на кабела и модула с контактите е черен, а щепселите - червени, дължината на проводника е поне 10 метра.
 • Удължителят електрически с UZO UB-19-u. Устройството е от същата компания, но с малко по-различни характеристики. 16А, кабел 2,5 мм, водоустойчива тапа, мощност 3500 вата. Недостатъците са същите.

Това може би е всичко. Нашите експерти не можаха да намерят по-добри удължителни кабели с RCD на пазара. Всичко се натъква на някакви потребителски стоки, които са просто опасни за употреба. Надяваме се, че в близко бъдеще ще има повече подобни електрически устройства и качеството ще бъде по-добро.

Обобщавайки, отбелязваме дали е възможно да свържете пералнята чрез удължителен кабел, оборудван с RCD? Условно е възможно, но има ли смисъл в това, това е съмнително. Ако искате пералнята ви да работи дълго и безопасно, не трябва да разчитате само на удължителен кабел с RCD. Направете нормален контакт с заземяване и проведете висококачествено окабеляване към него директно от щита и тогава ще бъде възможно да се каже със сигурност, че всичко ще бъде наред!

   

1 коментар на читателя

 1. Потребител на Gravatar потребител:

  Дали пералнята дава пикова мощност не в момента на загряване на водата (TEN)?

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини