Всичко за пералните машини

Направи си сам шкаф за мивка

Шкаф за пералняЗа големите семейства се характеризира наличието на голямо количество дрехи и в резултат на това - много пране. Ако няма време да изперете прането навреме, тогава то се натрупва и чака на криле. Поставянето на няколко кошници с мръсно бельо в банята може да бъде доста трудно. Какъв е изходът от тази ситуация? Разбира се, специален шкаф под пералнята, в който лесно се побират няколко кошници с мръсно пране. Но в магазините такъв елемент от мебели е рядкост, така че е по-добре да направите такъв изключителен шкаф за себе си.

Как сами да си направите стенд

Шкафът под пералнята е като стойка, на която после ще бъде монтирана машината.

Размерите на тази стойка трябва да са идентични с дъното на машината. Затова трябва внимателно да измерите всички аспекти на вашите домакински уреди. Най-често този елемент на мебели е необходим в големи частни къщи, където те използват не една машина, а няколко. Под тях разработваме и бордюрен камък.

Какви материали и инструменти ще са необходими за работа

  • Дъски за частици
  • Дъски и барове
  • Шестостенни винтове
  • Кутия под пералнятаМярка за лента и молив
  • Чук и тренировка
  • Трион и шлифовъчна машина
  • ниво

Конструираме основата на шкафа за пералнята

Долната основа на шкафа за пералнята трябва да се състои от 2 водача и колкото е възможно повече напречни щанги. Ако има много напречни щанги, тогава стойката ще се окаже по-твърда. И това е много важно, тъй като машината, която ще стои на този пиедестал, има значително тегло и ще вибрира при завъртане на въртенето. В този проект, предназначен за 2 автоматични перални машини, напречните щанги трябва да бъдат взети 5, а размерът на основата да бъде 150 X 67 cm.

Свързваме направляващите дъски с мебелни винтове с напречни, преди да пробиете дупки в точките на съединяване, така че винтовата глава да не е над повърхността на дъската. Шапките ще бъдат в вдлъбнатините, а върху тях ще бъдат прикрепени пластмасови капачки, в хармония с цвета на шкафа под пералнята.

Закрепваме към получените основни листове ПДЧ или шперплат. Дебелината на шперплата трябва да бъде най-малко 8 мм. Винтовите шапки са най-добре напълнени с дървен пълнител, така че повърхността на шкафа да е равна. В противен случай, когато го използвате, кошниците за пране ще се придържат към стърчащите шапки на винтовете. След това правим още една основа - горната.

Преминаваме към финалния и най-важен етап!

Последният етап от производството на шкафове

На подготвените крака на бъдещата нощно шкафче е необходимо да прикрепите ъгли, които ще бъдат прикрепени към горната и долната основа. За да направите това, по-добре е да затегнете винтовете, предназначени за дърво, и ъгъл, който ще бъде прикрепен към 2 повърхности. По-добре е да завиете ъглите към водещите дъски. Те правят връзката по-трайна.

Сега остава само да затворите отгоре основите с подготвени дъски, изработени от ПДЧ, да ги фиксирате с винтове и да запълните всички дупки с модерен дървен пълнител. В заключение остава да се придаде на шкафа под пералнята приличен вид. За да направите това, тя трябва да бъде обработена с петно ​​от дърво и покрита със специален лак или боядисана в подходяща боя.

Монтаж на пиедестал

Краката на нощното шкафче трябва да бъдат облагородени със специален декоративен елемент. Това е всичко! Изработен е шкафът за пералнята. Инсталираме го в банята и поставяме контейнери с бельо.

Но преди монтажа е задължително да поставите антивибрационни стойки под краката на машината и здраво да фиксирате домашния си асистент върху стойката, направена за намаляване на вибрациите по време на работа с центрофуга.

Нещото се оказа готино, функционално и много полезно! Изглежда страхотно и е удобен за използване. В края на краищата тя повдига пералнята нагоре и да слага дрехите си, за да станат по-удобни - няма нужда да се навеждате надолу.Но ако имате "вертикална" машина, тогава не можете да поставите такава нощна шкафче под нея, а за мръсно пране трябва да излезете с различен дизайн.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини