Всичко за пералните машини

Мивка с шкаф за мивка

шкаф за мивкаМебелите за пералня са много популярни, защото имат много предимства. Тухлите под машината са инсталирани не само в кухнята, но и в банята. Дори в затворени пространства това е напълно възможно, тъй като има не просто шкафове, а шкафове за пералня с мивка. За такива мебели решихме да напишем статия.

вид

Според обяснителния речник наричам кабинет нисък шкаф с врата или чекмеджета. Това означава, че шкафът за пералнята трябва да има подобни характеристики, в противен случай това ще бъде различно парче мебели. Въпреки толкова тясно определение на концепцията за бордюрен камък, бордюрите с мивки могат да бъдат разделени на няколко групи.

В зависимост от материала, от който са изработени шкафовете, те могат да бъдат разделени на:

 • дървени - такива мебели са много скъпи. Обработката на дървесината се извършва по специални технологии, мебелите се обработват със съединения, които предотвратяват гниенето на дървесината. Най-често дървените шкафове се правят по поръчка според класическия дизайн на банята.
 • шкафове от MDF и fiberboard - най-популярните мебели, които се характеризират със сравнително ниска цена, висока устойчивост на влага, голям избор от цветове.
  дървени шкафове и МДФ
 • пластмаса - трайни мебелни дизайни, не се страхуват от влага, светлина и не са скъпи.
 • комбинирани - шкафове, изработени от МДФ с каменен плот и мивка. Такива мебели станаха популярни напоследък. Камъкът привлича вниманието, прави шкафа необичаен и издръжлив.

Един бордюрен камък с мивка за пералня може да се различава от друг начин на закрепване и затова те разграничават:

 • висящи шкафове - се закрепват с анкерни болтове към стената на стаята. Под мивката директно рафтовете са покрити с врати. Зад тези врати е сифон и всички маркучи, идващи от пералнята. Самата машина е разположена до общия плот. Доста удобен дизайн, заемащ малко място, осигуряващ безпрепятствен достъп до комуникации.
  висящ шкаф

  Важно! Възможно е закрепване на шарнирен бордюрен камък само към носеща стена на сграда.

 • под - в такива шкафове страничните стени са опората на конструкцията. Важно е материалът на такава опора да е устойчив на влага, в противен случай мебелите бързо ще станат неизползваеми поради постоянна влажност на пода.
  подвижен шкаф за умивалник
 • на крака - за разлика от предишния тип, тези шкафове имат метални крака, но в противен случай не се различават от горните проби за мебели.
  шкаф за крака

В зависимост от размера, шкафовете могат да бъдат компактни и големи. В същото време те не се различават по височина, тя е не повече от 90 см. По-високите мебели за машината не се прилагат за шкафовете, най-вероятно това ще бъде гардероб. В допълнение, мивка, поставена високо, ще бъде неудобна. Най-компактните шкафове са с ширина 110 см и дълбочина 61 см. Това е достатъчно, за да инсталирате в такъв шкаф рафтове или чекмеджета, мивка и пералня.

Шкафът за пералня с мивка може да бъде много по-голям, например ширина 130 см и дълбочина 60 см. Ако площта на банята позволява, тогава защо да не поставите такова парче мебели. Ако имате отделна сушилня, можете също да осигурите място за нея, тогава размерът на шкафа ще бъде широк поне 170 см. В центъра на такъв шкаф ще има мивка и шкаф, а в краищата на уреда.

голям пиедестал

На мястото на монтаж шкафовете могат да бъдат разделени на:

 • прави линии - тези, които са поставени по протежение на една стена;
 • ъглови - тези, които заемат не само ъгъла на стаята, но и място по съседните стени.

ъглов пиедестал

Освен това някои шкафове не са предназначени за скриване на оборудване, тъй като нямат врати. Ако обаче има нужда от скриване на пералня, тогава можете да вземете шкаф с врата.

шкаф с врата

Форма и дизайн

Материал, размери, наличието на удобни чекмеджета - това не е всичко при избора на шкафове за пералня. Специална роля играе формата на мебелите и нейния дизайн.

Добре подбраният интериорен артикул ще го направи привлекателен и хармоничен. Що се отнася до пиедесталите, те обикновено се изпълняват в ярки цветове. Но има и комбинирани шкафове, например, червено-бели или бяло-черни.

дизайн на шкафа

Формата на шкафа също може да бъде различна. Тя може да бъде правоъгълен предмет с остри прави ъгли. Шкафът може да бъде заоблен, да има заоблена врата, овален плот и същата овална черупка. Мебелите могат да бъдат декорирани в специфичен стил. За класически пиедестал е характерно наличието на резбовани фасади, използването на необичайни дръжки, бял или бежов цвят. Тухленият камък в модерен стил ще бъде по-ъглов, без излишни елементи, с лъскави фасади, дръжки върху шкафове и врати може да липсват напълно поради автоматично отваряне.

заоблена стойка

Съвети за избор

Когато избирате мебели за пералня, трябва да вземете предвид редица фактори, ето няколко съвета, които ще ви помогнат да не забравяте нищо при покупката.

 1. Проверете размерите на пералнята и размера на мястото, където ще стои това парче мебели.

  Не забравяйте! Между стените на шкафа и корпуса на пералнята трябва да има празнина. Той е необходим, така че когато машината вибрира, да не докосва мебелите, това се отразява на износването на частите.

 2. Планирайте да закупите шкаф след закупуване на пералня, а не обратното.
 3. Разберете как маркучите от пералнята ще се скрият в шкафа, как е свързан водопроводът.
 4. Проверете мебелните аксесоари. Тя трябва да бъде здрава и надеждна. Дръжките, пантите, както и краката трябва да бъдат направени от хромиран метал, той е по-устойчив на влага, подходящ за всеки интериор.
 5. Не забравяйте за дизайна на стаята, в която ще бъдат инсталирани мебелите. Във високотехнологична баня не трябва да поставяте класически шкаф, както и в класическа баня - пластмасов шкаф.
 6. Проверете шкафа от всички страни, той не трябва да е нацепен, лющещо се покритие, подути участъци, драскотини и други дефекти.
 7. Решете бюджета, който сте готови да похарчите за обзавеждане на баня. Помислете дали можете да спестите пари или обратно, не бързайте да купувате и спестявате за по-добър продукт.

Стъпки за инсталиране

В повечето случаи всички компоненти се доставят всички заедно, това е сифон, мивка, кран. Ако трябваше да купувате всичко отделно, тогава бъдете внимателни.

В такива шкафове в повечето случаи са монтирани мивки с водна лилия, това ще позволи чекмеджетата и рафтовете да бъдат изградени под мивката.

Мивките с „водна лилия“ се отличават с това, че имат място за изпускане на вода, разположено по-близо до задната стена, което означава, че сифонът се отстранява към стената. Процесът на инсталиране на машината и пиедестала се състои от следните стъпки:

 • Гъвкавите маркучи за студена и топла вода са свързани към смесителя.
 • След това тези маркучи се преминават през отвор в горната част на шкафа.
 • Кран за захранване на студена вода е свързан към тръбата за подаване на студена вода, към един от краищата на който е свързан студен маркуч от смесителя.
 • Към тръбата за гореща вода е свързан маркуч за миксер за гореща вода.
 • След това към мивката и дренажната система е свързан сифон с кран.
 • Машина е поставена на пиедестал, по-лесно е да се каже, тя се бута под плота, защото машината ще стои на пода.
 • След това свържете входящия маркуч със студена вода, а изпускателния - към изхода на сифона.
 • Машината е включена в мрежа, извършва се пробно измиване.

Преглед на готовите мебели

Шкафът за мивката и пералнята може да бъде направен по поръчка, но това ще отнеме много време и може да се окаже по-скъп от готовия. Ако няма специални изисквания към мебелите, тогава е напълно възможно да закупите готова версия в магазина. Това предлагат производителите.

Шкаф Misty Cuba. Това е руска мебел, има бял цвят и хромирано покритие. Стойката е подходяща за тясна пералня, тъй като дълбочината е само 49 см, има височина 90 см и ширина 120 см. Шкафът е изработен от емайлиран МДФ. Цената е около 16 хиляди рубли.

 Шкаф мъглив куба

Lotus 120 - шарнирен комплект, който има мивка с шкаф за пералня. В същото време има опции за поставяне на мивката вляво или вдясно. Цветът на мебелите е бял. Под умивалника е чекмедже с плавна система за отваряне. Цената е около 24 хиляди рубли.

Lotus 120

Lotus 130 е подов комплект с крака от хромиран метал, предлага се в различни цветове. Червените шкафове са особено популярни. Под мивката има две чекмеджета. Често в допълнение към този комплект се купуват огледало и стенен шкаф. Цената на шкафа е 31 хиляди рубли.

Lotus 130

Шкаф с пералня, подбран с вкус, няма да остане незабелязан. Той ще допълни интериора на всяка баня, ще се превърне в допълнително място за съхранение на домакински химикали за измиване. Изберете мебели разумно!

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини