Всичко за пералните машини

Какво да направите, ако стъклото на пералнята се счупи

Какво да направите, ако стъклото на пералнята се счупиАко стъклото на вратата на машината се е счупило или напукало, вече няма да е възможно да управлявате устройството, докато не бъде извършена подмяна или ремонт. Наистина през дупка или прорез на вратата водата ще потече към пода, което ще доведе до сериозни проблеми със съседите. В статията ще ви кажем какво да правите в този случай.

Защо се чупи стъкло?

На първо място, обърнете внимание, че една малка пукнатина вече е опасна за вашата машина. Всъщност при измиване на всички детайли се получава огромен товар, включително върху стъклото на люка. И ако има поне една малка повреда, стъклото може да се спука точно в процеса и това ще доведе до още по-големи проблеми: фрагменти ще паднат в барабана, ще пробият резервоара и ще "счупят дървата" с други подробности. Сред най-честите причини за повреда на вратата на люка има няколко.

 1. Лошо местоположение. Понякога уредът е инсталиран по такъв начин, че нещо постоянно го бие, докосва или докосва. Рано или късно чашата на вратата няма да издържи това.
 2. Претоварване на пране. Някои смятат, че индикаторът за натоварване е празна фраза и ако сложите още два килограма неща в барабана, нищо няма да се случи. Това е огромно погрешно схващане.
 3. Чужди метални предмети в барабана. Дори малка монета, когато се мие с високи скорости, се ускорява до високи скорости. Следователно, той може много лесно да счупи стъклото.
 4. Щети при производството. Винаги има шанс да сключите брак. Преди да платите, внимателно погледнете стъклото на колата. Ако има мехурчета или малки драскотини, по-добре е да поискате друга единица.
 5. Счупване на барабан. Понякога задържащата връзка се спуква и барабанът започва да се движи неконтролируемо. Тогава бельото действа върху стъклото с още по-голямо налягане.

Да, някои от тези причини нямат нищо общо с дейностите на потребителя на машината, но някои биха могли да бъдат избегнати с правилно поведение и следване на редица прости правила, а именно:

 • инсталирайте уреда така, че нищо да не пречи на отварянето на вратата;
 • измивайте дрехи с метални панти в специални машини;
 • всички копчета, брави и ципове трябва да бъдат закрепени преди измиване;
 • внимателно проверете джобовете;
 • периодично сменяйте уплътненията на вратата.

Ако следвате инструкциите и се отнасяте с домашния си асистент с грижа и грижа, не трябва да възникват проблеми. Поне заради теб.

Изваждаме старата част

процес на подмяна на стъклоСтъклото, както и другите части, не винаги е универсално и може да се различава от модел до модел. Ето защо не можете на случаен принцип да закупите първия, който харесвате, и да се опитате да направите инсталация. За да разберете какви параметри се нуждаете, трябва да извадите стъклото от вратата на шайбата. За целта вземете комплект отвертки Phillips и следвайте инструкциите.

 1. На първо място, изключете пералнята от всички захранващи системи (ток и вода) и отворете вратата докрай.
 2. Вземете отвертка и развийте болтовете, които държат вратата към предната част на машината.
 3. Сега развийте болтовете, свързващи вътрешните и външните панели на вратите един към друг, в средата на които е поставено стъклото.

Сега просто извадете чашата и я занесете в магазина, за да вземете напълно подобна.

Внимание! Ако стъклото вече е сериозно повредено, бъдете внимателни, когато го изваждате и транспортирате до магазина, така че чашата да не счупи люка и да не ви повреди.

Сложихме нова част

Най-важното тук е да направите всичко внимателно и без резки движения, за да не прекъснете нова част, в противен случай ще трябва да отидете отново в магазина и да купите същата. За да смените чашата, трябва:

 • поставете стъклото между предния и задния панел на вратата и завийте винтовете, за да закрепите всичко това заедно;
 • поставете вратата на първоначалното си място близо до предната стена и завийте болтовете;
 • проверете дали всичко се държи нормално, вратата се отваря и затваря.

Това е всичко! Почти всеки може да се справи с тази задача.

Къде да вземем нова чаша?

може да се наложи да поръчате цялата вратаСлучва се, че в малък магазин на аксесоари за пералня е трудно да се намери конкретна част. И стъклото за вратата не е изключение. Ако не сте намерили това, което търсите, можете да намерите много магазини в мрежата, които ще ви изпратят необходимата част.

 1. Например, интернет порталът „Сервиз-24“ предлага стъкло за люкове на автомобили на марките Indesit и Ariston. Цената на първата е 1,5 хиляди рубли, а цената на втората е около 1400 рубли.
 2. На сайта на SPB Spare Parts има чаши за перални машини на марки Zanussi, Electrolux, AlGi, Samsung, Virpul и други. Цената варира от 1000 до 1600 рубли.
 3. Някои магазини не предлагат стъкло отделно, но веднага врата с панел, стъкло и дръжка, По правило такъв комплект струва около 1800 рубли, което по принцип не е много по-скъпо от закупуването на стъкло отделно.

Във всеки случай основното е да изчакате новата си част и да не работите с машината със счупена врата, преди да смените стъклото.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини